Ghid de cumpărareCum alegi o tastatură wireless pentru Smart TV

Cum alegi o tastatură wireless pentru Smart TV

Deși avem telecomenzi din ce în ce mai inteligente și adaptate nevoilor noastre, uneori avem nevoie de o tastatură wireless pentru televizor astfel încât să putem căuta filme, website-uri și clipuri cât mai ușor. Ideal ar trebui ca aceasta să vină și cu un mouse alături sau cu un touchpad inclus pentru a naviga mai ușor.

În acest articol vom explora cum să alegi tastatura wireless potrivită pentru Smart TV-ul tău.

Compatibilitate și conectivitate

Atunci când alegem o tastatură wireless pentru TV trebuie să avem în vedere compatibilitatea acesteia cu televizorul cu care urmează să o folosim.

Tastaturile wireless pot fi conectate la acesta, fie prin Bluetooth, fie printr-un receiver USB Wireless. Astfel că trebuie să te asiguri că există compatibilitate între TV și tastatură.

Spre exemplu, eu am mers pe varianta unei tastaturi cu un receiver USB Wireless deoarece consider că este mult mai utilă și atunci când nu am nevoie de ea la TV, o pot conecta mai ușor și la alte device-uri.

Dimensiune și design

Dimensiunea acesteia este importantă deoarece reflectă modul în care vrei să o folosești, iar designul poate influența alegerea dacă o folosești des și va fi la vedere undeva în cameră.

Avem variante de tastaturi wireless compacte și ușoare, ideale pentru o sufragerie, dar putem merge și pe varianta unei tastaturi clasice de PC alături de un mouse dacă modul de utilizare necesită acest lucru.

Așadar, decide dacă vrei o tastatură mică, compactă pe care cel mai probabil vei scrie mai lent sau o tastatură mare, asemenea celei de birou.

Touchpad integrat

Pentru a evita necesitatea unui mouse separat, multe tastaturi wireless pentru Smart TV vin cu un touchpad integrat. Acesta este un avantaj major, deoarece îți permite să navighezi cu ușurință pe ecranul televizorului folosind cursorul.

Durata de viață a bateriei

O tastatură cu o baterie de lungă durată este ideală, deoarece reduce frecvența în care trebuie să încarci sau să schimbi bateriile. Asemenea telecomenzii, tastaturile wireless pot fi optimizate astfel încât bateria să reziste chiar și 1-2 ani.

Există, de asemenea, și varianta unei tastaturi cu panou solar pe care o poți pune cu fața în jos și tot timpul când nu este folosită va încărca acumulatorul din ea.

Raza de acțiune

În general nu știu cine are o sufragerie destul de mare încât să nu-i ajungă raza de acțiune, dar dacă vrei o tastatură wireless pentru a o conecta la televizorul dintr-o sală de conferință, raza de acțiune devine importantă.

Recomandarea este simplă și trebuie să mergi pe o tastatură care are o rază de acțiune cu cel puțin un metru mai mare decât lungimea camerei în care vrei să o folosești.

Funcții suplimentare

Unele tastaturi pot include funcții suplimentare precum iluminarea de fundal, care este utilă în camerele întunecate, sau butoane de acces rapid pentru funcțiile media ale TV-ului.

De asemenea, unele modele sunt rezistente la apă, ceea ce poate fi un avantaj dacă le folosești în apropierea băuturilor.

Întrebări Frecvente

O tastatură wireless pentru PC va funcționa cu Smart TV-ul meu?

De cele mai multe ori, da. Totuși, este important să verifici compatibilitatea înainte de a face achiziția.

Este dificil să configurezi o tastatură wireless pe un Smart TV? R

Nu, de obicei este un proces simplu. Majoritatea televizoarelor detectează automat tastatura odată conectată și te ghidează prin procesul de configurare.

Pot folosi o tastatură wireless și pentru alte dispozitive?

Da, multe tastaturi wireless pot fi conectate și la alte dispozitive, cum ar fi computere, tablete sau chiar telefoane inteligente.

Așadar, alegerea unei tastaturi wireless pentru Smart TV-ul tău depinde de o serie de factori, inclusiv compatibilitate, confort, durata de viață a bateriei și funcții suplimentare. Depinde de tine să te folosești de aceștia pentru a alege cea mai bună tastatură wireless pentru televizorul tău.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!