Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Cum faci o adresă (cont) de Gmail

Cum faci o adresă (cont) de Gmail

În articolul de astăzi îți voi arăta pas cu pas cum să creezi o adresă de Gmail 100% gratuit care acționează în același timp și ca un cont Google prin care obți accesul la întreg ecosistemul. Astfel că indiferent de modul în care vrei să o folosești, personal sau profesional, după parcurgerea tutorialului de mai jos vei avea o adresă de mail gata de trimis și primit mailuri.

Gmail este unul dintre cele mai populare servicii de email și face parte din ecosistemul Google. Astfel că odată cu activarea adresei de Gmail vei putea accesa și alte servicii de la Google precum Google Drive și să activezi sincronizarea datelor din Google Chrome pe toate dispozitivele unde ești logat cu adresa respectivă de mail.

Pașii pentru a crea o adresă de Gmail

Timp necesar: 5 minute

- Advertisement -

 1. Accesarea site-ului Gmail

  Deschide un browser web și scrie în bara de adrese gmail.com. Apasă Enter sau clic pe butonul de căutare și vei fi redirecționat către pagina de autentificare a Gmail. Alternativ poți da direct click aici.creare adresa gmail pas 1

 2. Alegerea tipului de adresă de mail

  În partea de jos a paginii vei vedea opțiunea „Creează un cont”. După ce dai click pe acest buton vei fi întrebat dacă este vorba de un cont personal sau de unul de business. Îți recomand să folosești contul pentru uz personal deoarece vine cu diferite avantaje.

  creare adresa gmail pas 2

 3. Datele și parola contului de Gmail

  După ce selectezi tipul de cont pe care vrei să-l creezi, vei fi direcționat către o pagină unde va trebui să alegi adresa de mail și să completezi anumite detalii ca în fotografia de mai jos.creare adresa gmail pas 3

 4. Confirmarea prin numărul de telefon

  Pentru a reduce numărul conturilor de tip spam, Google îți va cere numărul de telefon pentru a-ți confirma
  identitatea.

  creare adresa gmail pas 4

 5. Finalizarea procesului

  După confirmarea numărului de telefon va trebui să accepți termenii serviciilor Google și ai opțiunea de a alege o adresă de mail pentru recuperarea contului în caz că uiți parola, dar nu este necesară având deja numărul de telefon conectat cu adresa nouă. Ulterior vei fi redirecționat către pagina de autentificare pe Gmail. În acest punct adresa ta de mail este 100% funcțională și poți începe să folosești, atât funcțiile de mail, cât și celelalte servicii Google.

Așadar, crearea unei adrese de Gmail este un proces destul de simplu care aduce numeroase avantaje utilizatorilor și îți permite să interconectezi mai ușor dispozitivele care rulează sisteme de operare Windows și Android.

Avantajele unui cont Gmail

Ce servicii pot folosi cu adresa de Gmail?

Odată ce ți-ai creat o adresă de Gmail, aceasta nu îți oferă doar posibilitatea de a trimite și primi emailuri, ci îți permite accesul la întreg ecosistemul Google printre care se numără: Google Drive, Google Docs, Sheets, Slides, Google Calendar, Google Photos, YouTube, Maps, Google Play, Google Meet.

 1. Google Drive: Aceasta este o platformă de stocare în cloud care îți permite să salvezi, accesezi și să partajezi fișiere oriunde te-ai afla, atâta timp cât ai o conexiune la internet.
 2. Google Docs, Sheets și Slides: Echivalentele Google pentru Microsoft Word, Excel și PowerPoint.
 3. Google Calendar: Prin această aplicație poți adăuga evenimente și seta notificări pentru a te ajuta să ți le amintești.
 4. Google Photos: Serviciu de stocare a fotografiilor.
 5. YouTube: Cu un cont Google poți crea și un canal pe YouTube de unde poți da like la alte clipuri și te poți abona la canalele preferate.
 6. Google Maps: Poți salva locuri și lăsa recenzii afacerilor.
 7. Google Play: Poți descărca aplicații, jocuri, muzică, filme și cărți de pe Google Play Store. Practic este aplicația care aduce toate aplicațiile pe Android.
 8. Google Meet: Serviciul de videoconferință de la Google – util pentru întâlniri de afaceri, cursuri online sau convorbiri cu prietenii.
- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,298UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!