Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă Zip Code și cu ce ne ajută

Ce înseamnă Zip Code și cu ce ne ajută

Cu siguranță s-a întâmplat să dai o comandă pe un magazin online și platforma să-ți ceară Zip Code sau Codul Poștal în română. În cele ce urmează îți explic mai în detaliu ce înseamnă Zip Code și cu ce este acesta de folos atunci când dai o comandă cu livrare.

Zip code în România

Zip Code este denumirea în engleză pentru Cod Poștal și a fost introdus pentru prima dată în România în anul 1974 când fiecărei localități i-a fost atribuit un cod din patru cifre.

1 mai 2003 reprezintă momentul în care codurile poștale trec de la patru la șase cifre și astfel devin mai exacte în localizarea adreselor. Prin urmare, fiecare stradă primește propriul cod poștal și beneficiile se văd destul de rapid deoarece timpii de operare ai serviciilor poștale scad și productivitatea crește.

- Advertisement -

Istoria Zip Code în lume

Zip code a apărut pentru prima dată în anul 1960 și în Germania și apoi în 1963 în Statele Unite ale Americii unde a fost dezvoltat de către Serviciul Poștal al Statelor Unite în cadrul Zone Improvement Plan – Planul de îmbunătățire zonală în română sau ZIP ca acronim.

Principala sa utilizare este cea de a identifica adresele exact deoarece fiecare stradă are un Zip Code care nu se schimbă niciodată, nici dacă strada își schimbă numele. Prin urmare, acest Zip Code poate ajuta la identificarea adreselor cu exactitate chiar și în zone unde numele străzilor au fost schimbare recent.

În SUA Zip Code este folosit mult mai mult decât în România și acolo fiecare stat are un prefix propriu pentru o identificare mai rapidă.

De unde știu ce Zip Code am?

Site-ul coduripostale.ro te poate ajuta să identifici Codul Poștal pentru fiecare stradă în parte.

De ce trebuie să introduc Zip Code atunci când comand ceva?

Zip Code este necesar deoarece permite o identificare mult mai clară a adresei de destinație. Spre exemplu, există străzi cu același nume și în București, dar și în Brașov. Prin urmare, pentru a nu se produce vreo eroare la expediere, Codul Poștal trebuie specificat deoarece acesta va fi întotdeauna diferit.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,275UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!