Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă LMAO și LMFAO

Ce înseamnă LMAO și LMFAO

În următoarele minute îți explic ce înseamnă LMAO și LMFAO, dar și de unde au apărut aceste cuvinte și de ce sunt atât de prezente în comentariile de pe social media.

Nu este vorba de vreun program de software ultra performant, nici vreo abreviație pentru următoarea invazie extraterestră, ci sunt niște abreviații care sunt folosite pentru a exprima sentimentul de amuzanent de către tineri pe internet.

Aceste abreviații au apărut asemenea emoticoanelor pentru a putea transmite stările și sentimentele prin cuvinte simple și ușor de folosit, dar și pentru a economisi timp scriind pe internet.

- Advertisement -

Internetul fiind un mediu unde adesea interacțiunea este de tip text și mesajele pot fi ușor de interpretat, au apărut prescurtări și semne care ajută persoane de la capătul celălalt al mesajului să înțeleagă mai ușor contextul.

Ce înseamnă LMAO

LMAO este acronimul, în engleză, pentru Laugh My As* Out.

Desigur că din punct de vedere anatomic așa ceva este imposibil, dar în română, o traducere decentă ar putea fi: mă prăpădesc de râs.

Expresia în engleză a evoluat de la simplul LOL care se traduce prin Laughing Out LoudRâd cu zgomot.

Spre deosebire de LMAO, LOL se mai folosește și pentru a-ți exprima uimirea față de ceva. Deși acest lucru nu are legătură cu Laughing Out Loud, foarte mulți tineri spun LOL chiar și atunci când sunt serioși pentru a exprima faptul că au rămas muți de uimire în fața a ceva.

Deși acronime pot însemna mai multe lucruri, în funcție de situația în care sunt spuse, înțelesul de bază este acela că persoana care le scrie are o criză de râs.

Ce înseamnă LMFAO

LMFAO este acronimul, în engleză, pentru Laugh My Fu**ing As* Out.

Așa cum probabil ai făcut legătura, acesta a evoluat din LMAO deoarece tinerii folosesc adesea, în limbajul colocvial, cuvântul Fu**ing. Atât de des încât poate părea chiar un mod de a pune virgula.

- Advertisement -

Cu toate acestea, putem spune că face diferența cumva dintre un subiect care te amuză foarte rău și unul care te amuză foarte rău la puterea a doua.

Deși acronimele ar trebui scrise întotdeauna cu litere de tipar, această regulă nu este una de neîncălcat, fiind necesar să folosești doar acronimul corect pentru a te face înțeles pe internet.

Spre exemplu, o altă formă a celor două acronime de mai sus este Ayy lmao care se pare că a evoluat din combinația salutului (Hello – Hey) și LMAO, dar nu are nici o legătură cu înțelesul original. Ayy lmao este o expresie adesea asociată pe internet cu un extraterestru care se uită nedumerit la un obiect încercând să înțeleagă ce este.

Acum știi ce înseamnă LMAO, LMFAO, LOL și Ayy lmao și poți începe să surprinzi adolescenții arătând că le știi cuvintele secrete. Cu toate astea, dacă stai suficient de mult pe internet, vei ajunge să cunoști zeci dacă nu sute de astfel de cuvinte.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!