Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă LOL și unde se folosește

Ce înseamnă LOL și unde se folosește

Am vorbit despre LMAO unde am menționat și despre LOL, dar acum a venit timpul unui articol dedicat pentru ce înseamnă LOL și unde se folosește această prescurtare.

LOL este acronimul, în engleză, pentru Laughing out Loud. În română s-ar traduce ca râd cu voce tare sau râd cu zgomot. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, termenul LOL este folosit din ce în ce mai des și pentru alte lucruri.

Adevărul este că nu oricine râde în hohote atunci când folosește LOL pe un chat. Mai degrabă este vorba despre o reacție de amuzament la ce tocmai a văzut sau a citit.

- Advertisement -

În ultimul timp, înlocuit de expresii precum LMAO și LMFAO, LOL a devenit și un înlocuitor pentru OMG în anumite situații. Adică utilizatorii aleg să își exprime uimirea spunând LOL.

În utilizarea clasică ar fi vorba de: Utilizatorul A face o glumă bună – Utilizatorul B scrie pe chat LOL.

Acum poate fi folosit și la modul: O știre despre un vapor care s-a răsturnat din cauza faptului că toți pasagerii s-au dus pe o parte ca să admire un peisaj. – Reacții la postare LOL. Această reacție ar fi mai mult în sensul de nu pot să cred așa ceva, nicidecum de râs în hohote.

Acronimul LOL a apărut în anii 1980, dar a atins apogeul undeva după 1993 când Yahoo messenger era cea mai folosită aplicație de mesagerie online din lume. Atunci erau populare și alte expresii și prescurtări precum cf, pls, sry sau afk.

De atunci s-au întâmplat foarte multe pe internet întrucât nici nu mai poți spune cu exactitate pentru ce a fost folosit un acronim sau o expresie dacă nu ai contextul în care au fost scrise.

La un moment dat am ajuns chiar și în punctul în care LOL este folosit și în vorbirea normală pentru a reacționa la o glumă bună, dar care nu te face neapărat să râzi, dar și la o situație pur si simplu uimitoare în sensul de LOL, m-a lăsat gură-cască.

Mai jos am lăsat traducerea și pentru alte expresii despre care am vorbit în articol:

  • LMAO – Laugh My As* Out (ceva în genul mă prăpădesc de răs);
  • LMFAO – Laugh My Fu**ing As* Out (ceva în genul serios, chiar mă prăpădesc de răs);
  • OMG – Oh My God (Dumnezeule!);
  • cf – ce faci;
  • pls – te rog;
  • sry – sorry/scuze;
  • afk – away from keyboard (plecat de la tastatură).

Așadar, ai aflat ce înseamnă LOL, dar și alte câteva acronime și cuvinte folosite pe internet. Dacă informațiile din acest articol te-au ajutat câtuși de puțin, dă un share ca să vadă și prietenii tăi.

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!