Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă Web Shared Hosting

Ce înseamnă Web Shared Hosting

Era tehnologiei evoluează atât de repede încât am trecut foarte repede de la blog la video, dar a avea un site/blog este absolut necesar pentru o afacere sau pentru construirea unui brand personal. Pe lângă nume, locul unde ții site-ul este și el foarte important, astfel, azi vorbim despre ce este Web Shared Hosting și cui i se adresează acest serviciu.

Aceasta este cea mai puțin costisitoare opțiune de hosting datorită faptului că site-ul tău se află pe același calculator cu altele.

Ca să facem o comparație e ca și cum ai împărți un apartament cu cineva. Ai aceeași bucătărie, baie, hol, sufragerie, diferența fiind dormitorul tău. În cazul unui serviciu de tip shared hosting, împarți SSD-ul, Procesorul, memoria și banda pe care circulă traficul cu altcineva.

- Advertisement -

Găzduirea de tip shared este recomandată pentru afacerile și bloggeri la început de drum întrucât nu au nevoie de foarte multe resurse pentru site și un upgrade al serviciilor se poate face simplu și rapid.

De reținut este faptul că doar tu și compania de hosting aveți acces la datele site-ului și celelalte site-uri, deși se află fizic pe un calculator împreună cu al tău nu te vor afecta în vreun fel deoarece există restricții despre cât de multă memorie/bandă/procesor poate folosi fiecare dintre site-urile dintr-un cPanel (locul de unde îți administrezi site-ul).

Nevoia de a face upgrade la un serviciu de hosting mai bun apare atunci când traficul site-ului devine prea mare și calculatorul folosit în prezent nu mai face față.

De ce să alegi găzduirea shared?

Este cea mai accesibilă și ieftină soluție de hosting și are un raport calitate-preț excelent. Aceasta funcționează fără probleme și pe site-uri cu trafic ridicat și mentenanța pe partea de hardware este doar responsabilitatea firmei de la care cumperi, tu doar ai nevoie de un programator să se ocupe de contul de cPanel unde ai site-ul înregistrat, cont la care doar tu și firma de hosting aveți acces.

Odată cumpărat pachetul de sharing, următorii pași pe care trebuie să îi urmezi sunt: înregistrarea nameserverelor pe site-ul de unde ai cumpărat numele site-ului tău (ex. ROTLD), instalarea WordPress sau a altei platforme pe care site-ul va rula și configurarea blogului (nume, setări, pluginuri, etc.) și postarea articolelor.

Partea bună este că de instalarea WordPress te poți ocupa chiar tu cu ajutorul unui tutorial de pe YouTube deoarece în cPanel vei găsi ceva ce se numește Softaculos și prin intermediul acestuia vei avea WordPress instalat, bază de date creată plus cont și parolă de administrator în doar câteva click-uri


P.S. dacă ți-ai făcut un site pe WordPress s-ar putea să te intereseze și articolul meu despre plugin-urile recomandate pentru această platformă.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
Un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,258UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Parteneri
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!