Wordpress Motive pentru care ar trebui să-ți faci un blog

Motive pentru care ar trebui să-ți faci un blog

Un blog sau un site poate avea atât de multe utilități încât doar dacă le-am enumera pe toate am ocupa spațiul alocat acestui articol. Cu toate astea, am ales să vorbesc despre principalele 10 motive, în opinia mea, pentru care ar trebui să-ți faci un blog.

să-ți faci un blog

Unul dintre cele mai cunoscute motive este acela de a face bani

Ei bine, treaba nu stă chiar așa pentru că, deși un blog poate aduce bani, la bază ar trebui să te gândești la ce plus de valoare poți aduce cu blogul sau cu site-ul tău pe internet.

Nu poți face bani din nimic și nu vei putea ține un public pe site dacă nu oferi ceva la schimb. De exemplu, în cazul calculatorescu.ro, ceea ce ofer la schimb sunt tutoriale, informații despre diferite subiecte, dar și review-uri pe care le scriu 100% sincer.

Este un element cheie în construirea unui brand personal

Un website personal este unul dintre cele mai importante elemente de avut în vedere pentru construirea unui brand personal. Pe site poți include informații despre tine, dar și despre produsele/serviciile pe care vrei să le promovezi.

Astfel, dacă oferi servicii de SEO, pe blog poți avea articole în care educi publicul despre optimizarea pentru motoarele de căutare, importanța ei, dar și cum se face. Astfel, cei care nu dispun de timp, dar au afaceri pe care vor să le crească vor apela la tine.

Doar din plăcerea de a scrie

Poți folosi blogul personal ca pe un jurnal în care să scrii despre viața ta, călătoriile din ultimul timp și diferite lucruri pe care vrei să le împărtășești cu oamenii prin intermediul internetului.

Gândește-te la un astfel de blog ca la o discutie la bere cu prietenii, dar puțin mai cenzurată deoarece s-ar putea să o audă și cei de la mesele alăturate.

În cazul acesta, oamenii vor alege să te citească din diferite motive. Fie le place stilul tău de scris, fie se regăsesc în articolele tale sau pur și simplu vor să afle informații sincere despre subiectele pe care le abordezi.

Te scoate din zona de comfort și te ajută să te dezvolți

Înainte ca aventura mea din online să înceapă nu pot spune că aveam o viață prea interesantă. Nu prea ieșeam în oraș, iar inteacțiunea mea cu oamenii se rezuma în mare parte la chatul unui MMORPG sau la diferitele discuții de pe forumuri.

Odată cu apariția blogului am cunoscut oameni interesați de aceleași domenii ca mine, am început să particip la evenimente și am construit relații de prietenie care cu siguranță vor rezista în timp.

Acum privesc blogul ca pe un mediu în care pot să-mi exprim liber ideile și să dau și altora din cunoștințele pe care le-am acumulat de-a lungul timpului.

Poți fii schimbarea

Dacă ești preocupat de societatea în care trăiești și bunăstarea ei, un blog/site/canal de social media îți dă o voce prin care poți transmite informații și să-ți faci cunoscut punctul de vedere către un public numeros.

Astfel poți îndemna comunitatea să iasă la vot, să nu mai arunce gunoaie pe jos, să facă o faptă bună sau să doneze sânge de exemplu.

Concluzia este că indiferent de motivul pentru care alegi să-ți faci un blog, trebuie să fii onest cu cititorii tăi și să le oferi informațiile de care au nevoie. Un blog orientat doar către colaborarea cu brandurile sau care conține multe titluri de tip click bait va avea o durată de viață scurtă și nu te va ajuta prea mult.

Știri din tehnologie – ianuarie 2020

Acesta este primul articol din seria știri din tehnologie din 2020 și este prima lună în care voi încerca să fac update...
147FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Pasta termoconductoare – ce este, cum se aplică și sfaturi

Pasta termoconductoare se ocupă de transferul căldurii de la procesor către radiator. Asigură un transfer de căldură optim deoarece rolul ei este...

Ghid de redimensionare poze online

Atunci când spun redimensionare poze mă refer la procesul de a micșora lățimea și lungimea imaginilor, dar și de a le comprima...

Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Windows 7 este o versiune a Microsoft Windows lansată pe data de 22 iulie 2009. De atunci și până acum aceasta a...

Ce este deepfake: dezinformare și consecințe

Abia ne-am dat seama ce este fenomenul fake news și ne confruntăm cu altă problemă, deepfake video. Spre deosebire de știrile false,...

Cauți o aplicație de înregistrare apel în timpul convorbirii? Vezi TOP 3!

Am căutat, testat și descoperit o serie de aplicații de înregistrare apel în timpul convorbirii pentru Android. În urma testelor pe care...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, vrei să te înscrii și la newsletter?

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!