Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum dezactivezi RO ALERT pe Android și iPhone

Cum dezactivezi RO ALERT pe Android și iPhone

Serviciul RO ALERT este la bază o idee foarte bună care poate salva vieți, dar modul în care este folosit m-a dezamăgit total și a dus la decizia de a-l dezactiva. În continuare vei vedea și tu cum poți să dezactivezi RO ALERT pe Android și iPhone

Pentru a nu exista nici un fel de dubii, vreau să specific încă de la început că tu nu trebuie să faci același lucru, dar consider că oricine are dreptul la informare, iar acest articol asta dorește să facă.

Cu toate astea, înainte de a începe articolul vreau să precizez faptul că nu recomand să dezactivezi RO ALERT deoarece este un serviciu care vă poate salva viața în condițiile în care mesajul este unul clar, concis și ajunge la timp. 

- Advertisement -

Dezactivează RO ALERT pentru Android

În cazul unui telefon cu Android, pașii generali de urmat sunt:

Prima variantă: Settings – Sounds – Setări avansate – Mobile broadcast și acolo vei găsi setările pentru diferitele tipuri de alerte.

Pe alte telefoane (de ex. Note 9) veți găsi aceste setări la Mesaje – cele 3 puncte din dreapta sus – Setări – Setări alertă de urgență – Alerte de urgență – iar de aici sunt cele 4 tipuri de alerte, plus cea *prezidențială care nu știu ce înseamă exact, dar nu poate fi dezactivată.

A treia variantă găsită este de a intra în Setări – Aplicații și notificări –  Alerte de urgență wireless – dezactivare.

În cazul în care știi și alte variante de dezactivare te rog să le scrii în comentarii ca să aibă toată lumea acces la ele.

*Luând în considerare numele ei, presupun că este o alertă care poate fi trimisă doar de președintele țării.

Dezactivează RO ALERT pentru iPhone

În cazul unui iPhone am găsit o singură variantă pe un telefon mai vechi. Trebuie să te duci la Settings – Notifications și de acolo cauți Government Alerts ( are trei: Amber, Extreme și Severe Alert).

Motive pentru care am dezactivat acest serviciu

Așa cum spuneam mai sus, decizia de a dezactiva acest serviciu de alerte este în totalitate una personală, prin urmare îmi asum faptul că nu voi mai primi nici un fel de alertă de urgență.

- Advertisement -
  1. Testele mi se pare foarte dese și lipsite de sens.
  2. Am primit o alertă despre un incendiu din Vountari, iar locuiesc/eram în Dr. Taberei în momentul acela.
  3. În cazul schelei care a căzut aproape de Universitate nu a fost emisă nici o alertă.
  4. Nu înțeleg de ce alertele vin toate cu acel mesaj acustic si vibrații care pot fi periculoase când ești cu mașina pe autostadă de exemplu.
  5. Nu am încredere, în momentul de față, că aplicația poate fi utilă.

P.S. IGSU a specificat faptul că alertele de test se vor termina pe data de 30 iulie 2019. Deci dacă vreți să scăpați doar de aceste alerte de test, sfatul meu este să le reactivați atunci. Mai mult ca sigur și eu le voi reactiva odată cu terminarea acestor verificări.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!