Diverse Metode de recuperare fișiere șterse din greșeală (gratuite)

Metode de recuperare fișiere șterse din greșeală (gratuite)

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ștergi din greșeală fișiere la un moment dat și să nu știi cum să le recuperezi. Iar dacă ai ajuns pe acest articol poate te afli chiar acum în situația asta. Din acest motiv am scris despre câteva metode de recuperare fișiere șterse din greșeală pe care le-am testat și au funcționat.

Important este ca atunci când realizezi că ai șters fișiere din greșeală să nu faci următoarele lucruri:

  • nu mai scrie alte fișiere pe unitatea de stocare. Scrierea fișierelor scade considerabil șansele de recuperare;
  • nu desface HDD-ul nici dacă acesta nu mai funcționează. Pentru asta există service-uri;

Top 3 aplicații de recuperare fișiere șterse din greșeală

Piriform Recuva

Pentru a folosi Recuva trebuie să specifici tipul fișierelor pe care le dorești găsite, modul de scanare și opțional poți îndruma programul spre directorul în care s-au aflat acele fișiere înainte pentru a scurta timpul de scanare.

În ceea ce privește modurile de scanare, acestea sunt de tip normal și deep scan, primul având ca avantaj faptul că durează mai puțin, iar cel de-al doilea că sporește șansele ca fișierele să fie găsite.

Am apelat de câteva ori la Recuva și este singurul program de recuperare date pe care îl folosesc în momentul de față, singura condiție fiind că atunci când observ ștergerea datelor nu mai folosesc HDD-ul, cardul sau stick-ul respectiv până în momentul în care îl pot scana cu Recuva.

Recuva download

Data Recovery Wizard (1GB free)

Aceasta este o aplicație dezvoltată de cei de la Ease US care îți permite să salvezi fișierele pierdute de pe HDD-uri. Partea mai puțin bună este că poți recupera doat 1GB de fișiere, pentru mai mult ai nevoie de versiunea pro a programului. Cu toate astea, se pretează destul de bine în cazul fotografiilor șterse din greșeală.

Data Recovery download

Wise Data Recovery

Este un program care concurează cu toate celelalte programe de recuperare a fișierelor șterse. L-am folosit doar ca test de câteva ori pentru a vedea cum funcționează și am fost mulțumit de el.

L-aș putea foarte bine folosi în loc de Recuva, dar cred că singurul motiv pentru care l-am ales pe unul în detrimentul celuilalt este că am apucat să înstalez Recuva în calculator și am început să am foarte mare grijă cu datele, adesea fac back-up și nu mai am nevoie de programe de recuperare a datelor.

Wise Data Recovery download

De reținut este faptul că nici un astfel de program nu poate garanta recuperarea datelor în proporție de 100% și că adesea și cele plătite pot da greș. Totul ține de noroc, dar faptul că nu trebuie să mai copiezi nimic pe unitatea de unde vrei să recuperezi datele rămâne valabilă și adesea păstrarea acesteia intacte ajută la un procent cât mai mare de date recuperate.

De menționat este și faptul că dacă ai nevoie de o unitate de stocare mai sigură decât un HDD, poți alege un SSD deoarece acesta nu este predispus să se strice la șocuri mecanice minore după cum am explicat și în articolul SSD vs. HDD.

Știri din tehnologie – ianuarie 2020

Acesta este primul articol din seria știri din tehnologie din 2020 și este prima lună în care voi încerca să fac update...
147FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Pasta termoconductoare – ce este, cum se aplică și sfaturi

Pasta termoconductoare se ocupă de transferul căldurii de la procesor către radiator. Asigură un transfer de căldură optim deoarece rolul ei este...

Ghid de redimensionare poze online

Atunci când spun redimensionare poze mă refer la procesul de a micșora lățimea și lungimea imaginilor, dar și de a le comprima...

Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Windows 7 este o versiune a Microsoft Windows lansată pe data de 22 iulie 2009. De atunci și până acum aceasta a...

Ce este deepfake: dezinformare și consecințe

Abia ne-am dat seama ce este fenomenul fake news și ne confruntăm cu altă problemă, deepfake video. Spre deosebire de știrile false,...

Cauți o aplicație de înregistrare apel în timpul convorbirii? Vezi TOP 3!

Am căutat, testat și descoperit o serie de aplicații de înregistrare apel în timpul convorbirii pentru Android. În urma testelor pe care...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, vrei să te înscrii și la newsletter?

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!