Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Cum găsești coșul de gunoi pe Android

Cum găsești coșul de gunoi pe Android

Spre deosebire de alte sisteme de operare precum Windows, Android nu are un coș de gunoi unde să se adune absolut toate fișierele șterse, ci fișierele șterse sunt împărțite în mai multe locuri.

Coșul de gunoi pentru galerie

Aplicația Galerie are propriul coș de gunoi dedicat unde sunt stocate, timp de 30 de zile, toate fotografiile și clipurile video șterse. Odată accesat acest coș de gunoi vei avea opțiunea de a restaura fișierul șters sau de a-l șterge de tot din memoria telefonului pentru a elibera spațiu.

Practici aici intervine și problema cu acest coș de gunoi deoarece, în timpul celor 30 de zile, chiar dacă ștergi videoclipuri și poze din albume, spațiul nu va fi eliberat și vei fi tentat să crezi că ceva nu este în regulă cu telefonul tău.

- Advertisement -
Coșul de gunoi pentru galerie

Așa cum poți vedea și în poza de mai sus, pentru a accesa conținutul coșului foto din galerie, tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația ➤ dai click pe meniul format din cele 3 puncte așezate unul sub altul ➤ selectezi Coș de gunoi.

În acest moment vei vedea o fereastră ca fotografia din dreapta de unde poți goli tot coșul de gunoi, șterge definitiv doar anumite poze sau restaura pozele sau videoclipurile de care încă ai nevoie.

Îți reamintesc faptul că toate aceste teste sunt făcute cu un telefon Samsung, iar meniurile pot fi diferite de la un producător la altul. Cu toate acestea, mulți producători folosesc același principiu pentru coșul de gunoi destinat fișierelor multimedia, deci ar trebui să te descurci fără probleme cu ghidul de mai sus.

Coșul de gunoi din Fișierele mele

Dacă totuși ai șters un fișier din greșeală și nu era vorba de o imagine, videoclip sau pur și simplu nu apare în locul de mai sus, mai există un coș de gunoi în aplicația Fișierele mele destinat celorlalte fișiere pe care le ștergi, dar am observat că uneori se strecoară și fișiere multimedia aici.

Pentru a-l accesa, tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația ➤ să dai click pe analiză sp. de stocare ➤ fereastra din poza din dreapta de mai jos se va deschide și îți va arăta dacă ai fișiere în coșul de gunoi care așteaptă să fie restaurate sau șterse permanent.

Coșul de gunoi din Fișierele mele

Coșul de gunoi pentru mailuri

Cea mai cunoscută aplicație pentru mailuri este Gmail, ea fiind deja preinstalată pe telefoanele cu Android. Această aplicație are un coș de gunoi separat sincronizat cu mailul, indiferent de unde îl accesezi. Spre exemplu, dacă ștergi mailurile de pe telefon, acestea vor dispărea și de pe calculator. Lucru valabil și invers.

Coșul de gunoi pentru mailuri

Pentru a accesa coșul de gunoi dedicat Gmail, tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația ➤ dai click pe meniul ☰ din dreapta sus ➤ selectezi Coș de gunoi ca în fotografie. După cum se vede, al meu este deja gol, dar dacă nu era, în poza din dreapta ar fi apărut un buton pentru golirea coșului de gunoi sau opțiunea de a selecta mai multe mailuri sau doar unul câte unul pentru ștergere.

Cache, un alt fel de coș de gunoi

Dacă ești în situația de a avea nevoie de mai mult spațiu pe telefon, trebuie să știi că fiecare aplicație poate ocupa memoria prin cache-ul ei (am scris aici ce înseamnă memoria cache).

- Advertisement -

În general, atunci când golești memoria cache, vei fi deconectat de la contul de pe care erai logat pe aplicație, dar nu pierzi date și informații (din experiența mea).

Pentru a șterge cache-ul, tot ce trebuie să faci este să mergi în setările telefonului ➤ dai click pe Aplicații ➤ alegi aplicația din listă căreia vrei să îi ștergi cache-ul ➤ dai click pe stocare ➤ o nouă fereastră apare unde poți da Golire sau Golire Cache. Atenție să apeși pe Golire Cache deoarece Golire simplu s-ar putea să șteargă și date sau fișiere de care nu ai nevoie.

Cache-ul fiind ceva temporar, nu există garanția că va rămâne de dimensiuni mici deoarece acesta se va tot reface chiar imediat după ce îl ștergi dacă accesezi aplicația. Cu toate acestea, recomand ca pentru golirea spațiului de pe telefon să ștergi aplicațiile de care nu mai ai nevoie cu totul.

golire cache aplicatie

Aplicație pentru coșul de gunoi

Există în Google Play și multe aplicații (printre care Recycle bin) destinate managementului fișierelor șterse, dar încerc să țin cât mai puține instalate pe telefon. Tocmai din acest motiv, îți recomand și ție la fel și ar trebui să instalezi una dintre acele aplicații doar în caz de necesitate absolută.

Așadar, sper că întrebarea ta Unde găsesc coșul de gunoi la telefon Samsung? și-a găsit răspuns în acest articol și dacă te-ai încurcat la vreunul dintre pașii de mai sus lasă un comentariu și încerc să ajut.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!