Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Calculatorul nu vede stick-ul USB? Uite ce să faci

Calculatorul nu vede stick-ul USB? Uite ce să faci

- publicat pe

Nimic nu e mai enervant decât atunci când ai nevoie să transferi/copiezi fișiere pe un stick și calculatorul nu vede stick-ul USB. În cele ce urmează îți voi spune cum poți identifica sursa acestei probleme și câteva moduri în care o poți rezolva.

Desigur că, dacă nimic din ce îți voi arăta mai jos nu funcționează ar trebui să te adresezi unei cunoștințe cu mai multă experiență în calculatoare sau unui service autorizat.

Verifică dacă este inserat corect

Primul pas este să verifici conexiunea fizică a stick-ului USB. Asigură-te că l-ai conectat corect într-un port USB funcțional. Am observat că dacă portul este deteriorat vei putea introduce stick-ul și invers, caz în care nu va putea fi citit. Dacă acesta este inserat corect, încearcă să conectezi stick-ul și la alt port, de preferat nu din apropierea primului, pentru a exclude posibilitatea unui port defect/deteriorat.

- Advertisement -

Repornește calculatorul

Uneori, un simplu restart al calculatorului poate rezolva problema. Repornește-l și încearcă din nou să conectezi stick-ul USB. Poți eventual să-l închizi și să-l scoți din priză câteva minute sau dacă ai laptop cu baterie detașabilă să o scoți și să repornești după 5-10 minute.

Verifică stick-ul USB pe un alt calculator

Următorul pas este să verificăm dacă problema este cauzată de stick-ul USB sau de calculatorul tău. Pentru a obține un răspuns la această dilemă va trebui să găsești un alt calculator sau un dispozitiv capabil să citească stick-uri USB pentru a vedea dacă acesta este recunoscut. Așadar, îl poți conecta la un smart TV, laptop, alt PC, telefon mobil (cu ajutorul unui adaptor) sau poți ruga un prieten să-l încerce.

Dacă problema este de la USB, poți merge cu acesta la un centru de recuperare date pentru a salva fișierele scrise pe el. În cazul în care pe alt dispozitiv merge citește articolul în continuare.

Verifică Managerul de Dispozitive

Deschide Managerul de Dispozitive pentru a vedea dacă stick-ul USB este recunoscut acolo. Dacă vezi un semn de exclamare sau un mesaj de eroare în legătură cu dispozitivul USB, ar putea fi necesar să actualizezi sau să reinstalezi driverele.

După cum vezi în poza de mai jos, laptopul meu recunoaște stick-ul USB ca un Portable Device valid.

Verifică Managerul de Dispozitive

Scanare antivirus

Există cazuri în care antivirusul poate bloca accesul sistemului de operare la dispozitivele USB dacă îl consideră pe acesta o amenințare. Nu recomand oprirea antivirusului așa că cel mai bine este să pornești o nouă scanare sau să te uiți pe istoricul acestuia pentru a vedea dacă a blocat recent fișiere de pe sistemul tău.

Verifică sistemul de fișiere al stick-ului USB

Dacă stick-ul USB este formatat într-un sistem de fișiere necunoscut sau corupt, acesta poate să nu fie recunoscut de calculator. Încearcă să-l formatezi într-un sistem de fișiere compatibil, cum ar fi NTFS sau FAT32. Poți face acest lucru accesând Disk Management.

După ce accesezi Disk Management tot ce trebuie să faci este să dai click dreapta pe stick și să-l formatezi în NTFS sau FAT32. ATENȚIE că această formatare va șterge fișierele stocate pe stick, prin urmare este recomandată doar stick-urilor noi sau pentru cele care au date de care nu ai nevoie.

- Advertisement -

Folosește un alt stick USB

Acest pas nu rezolvă problema inițială, dar ar fi bine să știi dacă PC-ul tău are o problemă cu un stick USB anume care funcționează pe alte PC-uri sau are o problemă în general cu stick-urile USB și cu citirea lor, caz în care putem deduce că poate fi o problemă de software sau de hardware cu porturile USB.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button