Ești aici: Calculatorescu » Info » Tipuri de imprimante alb negru, color și 3D

Tipuri de imprimante alb negru, color și 3D

Adesea spun pe site că atunci când faci cumpărături trebuie să te interesezi despre produsele pe care vrei să le achiziționezi pentru a te asigura că acesta răspund nevoilor tale. Așadar, dacă dorești să cumperi o imprimantă trebuie să știi că există mai multe tipuri de imprimante.

În continuarea articolului vorbim despre cele mai întâlnite tipuri de imprimante, de la cele matriciale, folosite în special pentru facturi, la cele 3D, ultraperformante.

Imprimante matriciale

Imprimantele matriciale se folosesc de ace pentru a imprima și adesea calitatea materialului rezultat este una scăzută. Adesea sunt folosite pentru facturi sau documente ce urmează să fie distruse repede.

Tehnica de imprimare este foarte asemănătoare cu cea a unei mașini de scris deoarece folosesc scrierea cu ace (9 sau 24 de ace) și viteza este exprimată în caractere pe secundă, vitezele începând de la 50 și ajungând chiar la 500 cps. Un alt mare dezavantaj este faptul că sunt foarte zgomotoase.

Imprimante termice

- Advertisement -

În momentul de față sunt foarte puțin folosite, dar avantajul este că sunt de dimensiuni mici și în special au fost utilizate pentru faxuri. Cu toate astea, dezavantajul este că se mișcă mai greu și fac mai mult zgomot.

Evoluția tehnologie a avut ca rezultat faptul că acest tip de imprimante nu își mai găsesc locul prin case sau birouri.

Imprimante cu jet de cerneală

Acest tip de imprimante se folosesc de tehnologia BubbleJet sau InkJet pentru a imprima informațiile și imaginile pe foi.

Principalul avantaj este că intrăm deja într-o zonă de imprimante care au o calitate ridicată și sunt destul de silențioase. De asemenea, în prezent, acestea nu sunt mult mai scumpe decât cele cu ace și reprezintă un raport calitate-preț foarte bun.

Anumite modele pot tipări chiar și direct pe hârtie foto la o calitate foarte bună pentru fotografiile de vacanță.

Imprimante laser/LED

Ajungem în categoria de imprimante premium ca să spun așa și vorbim despre cele care funcționează cu laser sau LED. Acestea realizează tiparuri de calitate înaltă, dar și prețurile sunt pe măsură. Cu toate acesta sunt accesibile și dacă printezi des și vrei o imprimantă de calitate, atunci una de acest tip îți trebuie.

Diferența dintre laser și LED este dată de cilindrul fotosensibil, dar ce trebuie să te intereseze mai mult la imprimantele laser este rezoluția la care poate printa. Aceasta este cuprinsă între 300 dpi și 1200 dpi.

Imprimante 3D

imprimanta 3d

Cele mai performante imprimante de pe piață la ora actuală sunt cu siguranță cele 3D care îți permit să faci lucruri pe care doar ți le puteai imagina în trecut. Acestea pot crea obiecte fizice în 3 dimensiuni folosindu-se de un pachet software de grafică tridimensională care te ajută să trimiți comenzi exacte către printare.

Printre cele mai răspândite utilizări ale acestui tip de imprimante sunt: husele pentru telefoane, ceasuri de perete, lămpi, camere web, lacăte din plastic, dar și costume pentru cosplay sau diferite machete.

Acestea sunt cele 5 tipuri de imprimante pe care le poți găsi în magazine în acest moment, iar recomandările mele sunt: imprimante cu jet de cerneală pentru cei care printează destul de des încât să nu se usuce cerneala, iar cele laser pentru cei care doresc să aibă o imprimantă care nu are nevoie de mentenanță prea multă și este gata să printeze orice, oricând.

În ceea ce privește imprimantele 3D este clar că acestea se adresează unui alt segment de public și cei care doresc să achiziționeze o astfel de imprimantă trebuie să se intereseze foarte bine, mai ales datorită costului mai ridicat.

✚ Dacă ești în căutarea unei imprimante, am scris și un ghid pentru a te ajuta să alegi cea mai bună imprimantă pentru acasă.

Avatar pentru Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here

582UrmăritoriÎmi place
1,409UrmăritoriVezi cont
51AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Ads
Articole recente
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!