Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – mai 2022

Știri din tehnologie – mai 2022

După o scurtă perioadă de pauză, articolul lunar cu știri din tehnologie revine.

*Știrile sunt urcate în ordine invers cronologică pentru ca cele mai recente să fie întotdeauna la început de articol.

Digitaliada și Mind Education au dezvoltat un ghid de înțelegere a emoțiilor pentru copii.

- Advertisement -

Ghidul poate fi accesat aici.

*Chiar dacă este scris cu gândul la cei mici, ghidul poate fi o ocazie bună și pentru adulți să își reamintească de ce este important să fim conectați cu noi înșine pentru a duce o viață sănătoasă și armonioasă.


This is a waste of time Awesome Expo prezintă un nou val de creații digitale care ies din spațiul virtual pentru a fi experimentate live de oricine.

Evenimentul are loc în perioada 14-22 mai, la 2/3 galeria, strada Franceză nr. 4.

Programul este după cum urmează:

  • 14 mai: 17:00 – 02:00
  • 15 mai: 12:00 – 21:00
  • 17 – 20 mai: 16:00 – 21:00
  • 21 – 22 mai: 12:00 – 21:00

Vernisajul expoziției are loc pe 14 mai.

Awesome Expo Samsung

Apple începe testele pentru telefoanele cu USB-C și s-ar putea să facă trecerea la final de 2023.


Perioada de auto-recenzare se prelungește până pe 27 mai. Până acum au fost completate 8 milioane de chestionare online.

- Advertisement -

Orange România organizează în perioada 20-22 mai 2022, în Piața George Enescu din București, un eveniment inedit, cu acces gratuit, în care inovația și arta sunt elementele centrale.

Participanții vor putea alege să viziteze, cu ajutorul realității virtuale, Catedrala Notre Dame din Paris, așa cum arăta înainte de 2019, sau să conducă de la distanță, prin intermediul rețelei 5G, o mașină pe un circuit din Franța.

Experiența va fi completată de reprezentații artistice stradale, iar în zilele de 20 și 21 mai, Orchestra Simfonică București va susține un concert live de muzică clasică.

Pentru că Orange devine mai mare odată cu achiziția Telekom Romania Communications, ne propunem să oferim pasionaților de inovație și artă o nouă experiență de neuitat. Timp de 3 zile, vom crea în Piața George Enescu un spectacol în care vom îmbina arta și tehnologia într-o manieră unică. Dacă în mod obișnuit asociem muzica clasică cu săli de concerte, de data aceasta, cei care vor ieși la promenadă pe Calea Victoriei se vor putea bucura de muzică clasică live, în aer liber, iar tehnologia ne va oferi multe momente surprinzătoare.” – a declarat Mirela Bosoi, Head of Brand and Communication Orange România.


În curând vei putea folosi WhatsApp pe două telefoane în același timp. Funcția se va numi Register Device as a Companion.


Electronic Arts lucrează la un joc Lord of the Rings pentru telefoanele mobile. Citește mai multe pe androidpolice.com


NFT-urile ajung și pe Instagram. Rămâne de văzut însă dacă vor rezista trecerii timpului.


Facebook închide serviciul pentru podcasturi pe 3 iunie. Citește mai multe pe engadget.com.


DISH Wireless selectează Samsung Electronics pentru implementarea rețelei 5G Open RAN.

Conform acordului multianual, companiile vor colabora pentru a implementa soluțiile RAN virtualizate (vRAN) și unitățile radio compatibile cu 5G O-RAN de la Samsung pe piețele din SUA, susținând serviciile comerciale 5G ale DISH.

„Soluțiile 5G de la Samsung vor juca un rol esențial în extinderea rețelei noastre, oferindu-ne flexibilitatea de a implementa rețeaua noastră cloud-native cu soluții bazate pe software care sprijină serviciile avansate și scalabilitatea operațională. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Samsung, a cărui conducere în industria de inovare a vRAN și O-RAN va ajuta la sprijinirea viziunii noastre de a le oferi consumatorilor și întreprinderilor din SUA servicii 5G deschise, interoperabile, bazate pe cloud”, a declarat John Swieringa, președinte și director de operare, DISH Wireless.

„Samsung se alătură bucuros acestei călătorii 5G cu DISH, un pionier în aducerea de noi experiențe gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga țară, valorificând deschiderea și virtualizarea care stau în centrul evoluției de rețea. Soluțiile noastre avansate 5G vRAN și radio îmbină calitatea înaltă din telecomunicații și agilitatea cloud-based, bazându-se pe aceste beneficii pentru a le permite cât mai multor clienți să experimenteze întreaga valoare a 5G Open RAN comercial”, a declarat Mark Louison, vicepreședinte executiv și șeful departamentului de Business Networks, Samsung Electronics America.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!