Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – februarie 2021

Știri din tehnologie – februarie 2021

Grupul Orange anunță deschiderea a 9 laboratoare Orange 5G care permit jucătorilor economici si cercetătorilor sa dea viață proiectelor bazate pe 5G.

Conform unui studiu al Grupului Orange în parteneriat cu GlobalWebIndex, 72% dintre companii declară astăzi că se așteaptă ca operatorul lor să le ofere suport 5G pentru a testa, experimenta și dezvolta în avans. Laboratoarele Orange 5G vor răspunde acestei cereri din piață, iar inițiativa își propune să ajute actorii economici și pe cei din cercetare să descopere valoarea, utilitatea și oportunitățile aduse de 5G.

În prima jumătate a lui 2021, mai multe laboratoare 5G se vor deschide în regiuni din Europa în care Grupul Orange este prezent. În România, un laborator 5G va fi dezvoltat ca parte a unui parteneriat cu Institutul de Cercetare “CAMPUS” din cadrul Universității Politehnica din București (UPB).

- Advertisement -

MMD lansează noul monitor Philips 243B1JH cu conexiune hibridă și cameră web securizată.

Acesta are o diagonală de 23,8 inch și dispune de un ecran tip LCD IPS. De asemenea, monitorul oferă andocare USB hibridă pentru simplificarea conexiunilor: un cablu USB dual mesh cu conectori de tip C și A transmite semnal video, ethernet, energie pentru încărcarea laptop-ului compatibil (până la 100W) și DisplayLink.


Harmony de la Huawei nu este decât un Android cu altă față. Nu știu de ce mă așteptam mai mult de la ei, dar tot nu înțeleg cum un Android puțin modificat va rezolva problema cu lipsa aplicațiilor pe telefoanele Huawei. Acum păcat de ele că sunt niște telefoane foarte bune, dar am încercat să folosesc unui fără servicii Google timp de două săptămâni și nu mi-a fost deloc ușor.


Instagram vrea să ne arate story-urile vertical, asemenea TikTok. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu swipe up și cât de bine va fi primit acest nou feature. trebuie să recunosc că si eu am folosit TikTok prea mult în ultimul timp și din instinct dau swipe up în loc de swipe right pe Instagram.


După ce Google a șters majoritatea review-urilor negative de la Robinhood, această aplicație se întoarce la o stea în App Store. O mișcare inteligentă ținând cont că, prin ștergerea review-urilor, Google risca să piardă încrederea oamenilor în acestea.


Riot Games a anunțat Teamfight Tactics: Fates Championship, următorul turneu global pentru jocul auto-battler din universul League of Legends. Campionatul TFT Fates se va extinde atât la nivel regional, cât și internațional, cu premii suplimentare, calificări regionale și o finală mai spectaculoasă. Campionatul TFT Fates, ce va avea loc pe 7-9 aprilie, va include 24 dintre cei mai buni jucători din lume care vor concura pentru 250.000 dolari.


Philips lansează unul dintre cele mai eco-friendly monitoare: Philips 242B1G (diagonala de 23,8 „/ 60,5 cm), conceput pentru îmbunătățirea productivității și pentru utilizatorii cu spirit ecologic. Acest monitor eco-friendly oferă un nou nivel de eficiență energetică, în plus față de ușurința de utilizare și confortul vizual (panoul IPS oferă imagini color și unghiuri largi de vizualizare), asigurând performanțe maxime în fiecare zi.


Instagram scade reach-ul pentru clipurile care au watermark-ul TikTok pe ele.

- Advertisement -

Apple Pay suportă și plata cu Bitcoin.


Valorant, produs și publicat de Riot Games, primește un nou mod de joc care se adresează în special jucătorilor casual sau celor care doresc să se distreze cu prietenii. Escalation este un mod de joc bazat pe schimbarea rapidă de arme și este conceput pentru a încuraja jucătorii să-și mărească arsenalul. În acest fel, jucătorilor li se oferă arme puternice la începutul jocului, dar pe măsură ce mor mai des, armele lor puternice sunt înlocuite periodic cu arme mai provocatoare și mai puțin letale. În acest mod de joc, jucătorii progresează ca o echipă și vor avea posibilitatea să obțină arme și abilități iconice din Valorant.    

Cum se joacă Escalation?

Modul de joc este conceput astfel încât jucătorii să progreseze în timpul meciului și să primească în mod aleatoriu diverse arme și abilități din joc care pe masură ce avansează necesită mai multă dexteritate. Fiecare kill îi aduce pe jucători mai aproape de victorie, dar pe măsură ce progreseaza în meci, abilitățile lor sunt puse la încercare. Fiecare kill permite jucătorilor să treacă la nivelul următor, dar le schimbă în mod automat echipamentul cu unul din ce în ce mai puțin letal.


Noua actualizare Samsung One UI 3.1 aduce funcțiile puternice de pe Galaxy S21 pe seriile Galaxy S20, Galaxy Note20 și Galaxy Z. Actualizarea, care a fost lansată pentru prima dată pe seria Galaxy S21, aduce o selecție de noi capabilități pentru surprinderea și editarea de fotografii și videoclipuri, dar și noi funcții inteligente care îmbunătățesc viața de zi cu zi, astfel încât utilizatorii să poată profita și mai mult de dispozitivul lor Galaxy.


AOC extinde portofoliul său de monitoare profesionale din seria P2 cu trei noi modele: U32P2 de 31,5” (80 cm) cu 4K UHD (3840 x 2160 pixeli), Q32P2 de 31,5” cu QHD (2560 x 1440 pixeli) și 28” (71,1 cm) U28P2A, de asemenea, cu rezoluție 4K UHD.

Seria P2 AOC se adresează business-urilor care doresc să crească productivitatea și să optimizeze workflow-ul. Folosit remote sau la birou, caracteristicile acestor monitoare acoperă toate cerințele esențiale și multe altele. Cu dimensiuni de 22”, 24”, 27”, 28”, 32” și 34”, majoritatea monitoarelor din seria P2 sunt echipate cu panouri IPS, precise în redarea culorilor și cu unghiuri de vizualizare largi. Monitoarele au suporturi ergonomice și conectivitate flexibilă, unele modele beneficiind de conectivitate USB-C.


- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!