Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – decembrie 2020

Știri din tehnologie – decembrie 2020

Iată că intrăm și în luna în care toată lumea se gândește la Crăciun și a venit timpul pentru ultimul articol cu știri IT din 2020. O să fie o lună mai liniștită, dar cu toate astea mi-am propus ca până pe 23 să fac update-uri articolului și să scriu alte câteva pe site.


Samsung Internet 13.0 aduce noi experiențe de navigare. Am mai vorbit pe site de browsere de internet, dar atunci am pus accentul pe desktop, nu pe mobile. Pe telefon folosesc, atât Chrome, cât și Browserul Internet Samsung, iar ultimul update adus de Samsung mi se pare foarte interesant. Pe scurt, oferă mai multe beneficii pentru utilizator în ceea ce privește securitatea, iar printre acestea se numără și un UI mai mare atunci când un site îți cere diferite permisiuni.

Deși poate nu pare wow, îmi place că e puțin diferit față de ok-ul de cookie pe care ne-am obișnuit cu toții să-l dăm de fiecare dată când intrăm pe un site. Așadar, dă o șansă și acestui browser.

- Advertisement -

Microsoft vrea să permită rularea directă a aplicațiilor Android pe Windows 10. Rămâne totuși de văzut cât de repede va fi implementat acest nou feature.


NVIDIA lansează RTX 3060 Ti, iar prețul oficial este de 400 de dolari. Prețul fiind unul foarte bun, rămâne de văzut dacă va fi tot la fel în magazinele din România, dar mai ales dacă vor avea destule produse pe stoc.


Samsung One UI 3 duce experiența de utilizare la un alt nivel cu Android 11.

În majoritatea piețelor din Europa; actualizarea va deveni treptat disponibilă în mai multe regiuni și pe mai multe dispozitive, precum seria Galaxy Note20, Z Fold2, Z Flip, Note10, Fold și S10, în următoarele săptămâni. Actualizarea va fi disponibilă pe dispozitivele Galaxy A în prima jumătate a anului 2021.

Ce aduce acest update?

  • Un design nou, reîmprospătat pentru o experiență îmbunătățită la nivel de estetică;
  • Funcții de bază îmbunătățite pentru a spori productivitatea;
  • Personalizare aprofundată, pliată pe fiecare stil de utilizare.

Creatorii serialului Black Mirror revin cu o producție specială. Aceasta va debuta în curând pe Netflix și poartă numele de Death to 2020.


Google Stadia este disponibil în România. Abonamentele sună foarte bine în condițiile în care poți juca zeci de jocuri gratuite la doar 45 RON/lună.


Oppo a brevetat un modul de cameră detașabil pentru smartphone. Din informațiile pe care le avem acesta ar putea comunica în continuare cu telefonul odată ce este detașat, fapt ce ne-ar permite să ne facem chiar și selfie-uri folosind camera principală sau să detașăm camera pentru a fotografia un concert fără a mai ridica telefonul în aer.

- Advertisement -

Uber renunță la a mai încerca să dezvolte o mașină care se conduce singură și vinde această divizie către Aurora, o companie din Silicon Valley fondată în 2017.


League of Legends are variantă de mobile – League of Legends: Wild Rift

Am lăsat mai jos câteva detalii interesante despre joc extrase din comunicatul de presă.

  • Spre deosebire de versiunea PC a jocului, meciurile din Wild Rift ar trebui să dureze undeva între 15-20 de minute.
  • League of Legends: Wild Rift va fi întotdeauna gratuit
  • Harta Wild Rift este puțin mai mică decât Summoner’s Rift pe computer, are tot 3 culoare și drumuri între culoare și celelalte obiective de interes și oferă o experiență foarte familiară pentru oricine a jucat versiunea pentru PC.
  • Principala diferență este că jungla este reorganizată, iar inhibitorii sunt încorporați în al treilea rând de turnuri.
  • Nexus-ul nu are turnuri care să îl apere, deoarece se poate proteja singur de minionii și campionii adverși.

Jucătorii se pot conecta folosind conturile existente Riot Games și pot câștiga recompense în funcție de timpul și investiția lor monetară în League of Legends pe PC.

Mai multe informații pe wildrift.leagueoflegends.com.


Samsung SmartThings și Google își unesc forțele pentru a îmbunătăți eficiența caselor inteligente prin integrarea Nest. Astfel, produsele Nest vor fi integrate în serviciul SmartThings, unul dintre cele mai mari ecosisteme IoT. Prin această integrare, dispozitivele Google Nest, precum termostatele, camerele și soneriile, vor primi certificarea de „Compatibile cu SmartThings” (WWST – Works with SmartThings), permițându-le utilizatorilor să-și controleze fără probleme casele inteligente prin SmartThings.


Începând cu 1 iunie 2021, Google Photos nu mai oferă spațiu gratuit de stocare a fotografiilor. Tot ce depășește 15 GB atrage cu sine nevoia de a achiziționa spațiu suplimentar.


Sony retrage Cyberpunk 2077 din Playstation Store din cauza mult prea multor buguri apărute. Varianta pentru PC, surprinzător, merge mai bine.


Un raport din luna octombrie 2020, realizat de Strategy Analytics, a dezvăluit faptul că Samsung Galaxy S20+ 5G a fost declarat ca fiind cel mai bine vândut dispozitiv 5G, la nivel de venituri, în prima jumătate a anului 2020, reprezentând 9% din veniturile globale. Galaxy S20 Ultra 5G, cucerind cel de-al doilea loc, a acumulat 8% din veniturile globale, iar Galaxy S20 5G, pe cea de-a treia poziție, 5% în aceeași perioadă.

Împreună, cele trei smartphone-uri din gama Samsung S20 au fost cele mai vândute dispozitive mobile 5G din lume, reprezentând 22% din veniturile globale la nivel de vânzări în sectorul tehnologiei 5G.


- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!