Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Ghid de creare aplicații Android gratis

Ghid de creare aplicații Android gratis

Ai căutat creare aplicații Android gratis și ai ajuns aici în speranța că vei da de un site cu conținut informativ și nu de o agenție. Ei bine, ai nimerit locul potrivit, iar în cele ce urmează vorbim despre cum poți sa construiești o aplicație de Android fără cunoștințe avansate de programare utilizând tool-uri gratuite.

Disclaimer: fără cunoștințe de programare nu poți face aplicații complexe precum Facebook sau Olx. Cu toate astea, informațiile prezentate mai jos te vor ajuta să înțelegi mai bine diferența dintre tipurile de aplicații și îți vor oferi o idee despre cum le poți crea.

Programe gratuite pentru crearea de aplicații Android

  • Android Studio;
  • Corona SDK;
  • MIT App Inventor;
  • AppsBuilder.

Android Studio

Android Studio este cel mai popular program de creare a aplicațiilor Android deoarece este pus la dispoziție chiar de către Google în mod gratuit..

- Advertisement -

Acesta rulează, atât pe Windows, cât și pe MacOS. Așadar, indiferent de sistemul de operare pe care îl folosești, nu ar trebui să ai probleme în dezvoltarea de aplicații mobile.

Programul poate fi descărcat de pe https://developer.android.com/studio iar odată instalat poți începe prima aplicație Android prin selectarea opțiunii Start a new Android Studio project.

Fiind un program atât de popular, vei găsi foarte multe tutoriale pentru realizarea aplicațiilor simple și complexte pe YouTube, iar pe GitHub ai o bază de date uriașă cu aplicații gratuite de la care poți începe dezvoltarea uneia proprii.

Corona SDK

Acesta este un program gratuit ideal pentru crearea de jocuri și aplicații pentru dispozitive mobile, dar și pentru desktop. Folosește limbajul Lua alături de peste 1000 de API-uri, o selecție vastă de plugin-uri, dar și extensii antive de C/C++/Obj-C și Java.

Folosind funcția Live Buids poți chiar să monitorizezi proiectele pe mai multe device-uri în același timp, o funcție utilă atât pentru developerii la început de drum, dar și pentru cei experimentați.

Corona SDK poate fi descărcat de pe coronalabs.com.

Cum faci aplicații android fără cunoștințe de programare

Așa cum spuneam și mai sus, nu poți crea aplicații android complexe fără cunoștințe de programare, dar totul are un început și chiar îți recomand să testezi o mare parte dintre site-urile și programele pe care le-am prezentat în acest articol pentru a-ți face o idee despre ce înseamnă crearea unor aplicații android online, prin intermediul unui site, sau offline, cu ajutorul unui program.

Site-uri prin intermediul cărora poți crea aplicații Android online

Site-urile și aplicațiile de mai jos permit crearea de aplicații mobile pentru Android, unele și pentru iOS în mod gratuit, dar pentru a accesa mai multe funcții, acestea funcționează în regim freemium. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, poți crea aplicațiile de bază gratuit, dar dacă ai nevoie de ceva mai complex trebuie să plătești pentru acces la cod și resurse.

- Advertisement -
  • MIT App Inventor;
  • Appypie.com;
  • Appery.io;
  • Good Barber;
  • AppsBuilder.

MIT App Inventor

MIT App Inventor rămâne singurul website 100% gratuit pentru crearea aplicațiilor Android pe care îl știu. Acesta funcționează pe bază de donații și poți crea prima ta aplicație chiar în mai puțin de 30 de minute fără cunoștințe de programare datorită editorului vizual.

Poți accesa MIT App Inventor la adresa https://appinventor.mit.edu/, iar tot ce trebuie să faci pentru a începe crearea de aplicații este să dai click pe Create Apps! și să te conectezi cu contul tău Google.

Appypie.com

Appypie este un website care permite crearea aplicațiilor pentru platformele Android și HTML în mod gratuit. Acesta funcționează chiar dacă nu ai cunoștințe de programare ceea ce îl face foarte util atunci când ești la început de drum și abia înveți care este procesul de creare aplicații Android.

Planul gratuit are câteva minusuri precum reclamele și accesul limitat la resurse. Cu toate astea, pentru un raport calitate-preț bun poți alege planul Gold care necesită o subscripție de 36 dolari pe lună.

În ceea ce privește factorul de competitivitate, mai ieftin ieși cu folosirea MIT App Inventor sau a unei aplicații prezentate la începutul articolului.

Good Barber

Good Barber este un website care permite, atât crearea aplicațiilor clasice, cât și aplicații de shoping.

Nici acest website nu este gratuit, prețurile începând de la 25 de dolari pe lună.

Appery.io

Acest site utilizează Apache Cordova pentru a te ajuta în procesul de creare a-l aplicațiilor, atât pentru Android, cât și pentru iOS și Windows Phone.

Platforma include un editor vizual prin intermediul căruia poți folosi elementele cu drag and drop, fapt ce o face mult mai accesibilă și pentru cei care au doar cunoștințe de bază în programare.

Partea bună este că site-ul permite realizarea aplicațiilor Android premium, dar a devenit între timp o platformă pe bază de subscripție lunară. Prețurile încep de la 25 de dolari pe lună și pot ajunge și la 600 de dolari pe lună pentru un plan în care poți lucra în echipe de maximum 10 developeri.

AppsBuilder

AppsBuilder este un website care funcționează tot pe bază de subscripție, dar mai accesibil decât celelalte două de mai sus deoarece, la plata anuală, plătești doar 9 euro pe lună, acesta fiind planul Bronze.

În funcțiile de nevoile pe care le ai poți ajunge până la planul Gold care costă 39 de euro pe lună la plata anuală.

Site-ul are și o secțiune în care îl poți încerca gratuit, dar fiind foarte asemănător cu MIT App Inventor, mai ales dacă ești la început de drum, nu se justifică plata.

Cum publici aplicații Android în Magazin Play

Acum că ai învățat cum să creezi aplicații Android gratis, cu siguranță vrei să le publici și în Magazin Play pentru a încerca să faci bani cu ele sau pur și simplu pentru a le arăta prietenilor ce ai reușit să faci.

Partea mai puțin bună este că publicarea aplicațiilor nu este gratuită, dar partea bună este că taxa în valoare de 25 de dolari se plătește o singură dată.

În concluzie, nu este așa de greu să faci aplicații pentru Android, dar dacă vrei să faci o aplicație competitivă din care să câștigi și bani, trebuie să investești timp pentru a învăța cum să o programezi. Pentru asta recomand diferitele tutoriale de pe YouTube sau platformele de cursuri precum Coursera și Udemy.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,261UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Parteneri
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!