Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Metode de verificare parfum online după cod

Metode de verificare parfum online după cod

- publicat pe

Ai cumpărat un parfum sau vrei să cumperi și nu știi dacă este original sau nu? Iată câteva metode de verificare parfum online după cod.

Site-uri de verificare parfum

Cele trei site-uri pe care ți le recomand sunt codecheck, checkfesh și checkcosmetic pe care le poți accesa folosind link-urile de mai jos.

Înainte de a intra să verifici trebuie să știi că parfumurile originale vor veni întotdeauna cu un cod de bare pe cutie, iar acest cod se repetă și pe sticla acestuia. Așadar, acesta ar fi primul pas pentru a identifica dacă un parfum este autentic sau nu.

- Advertisement -

După ce găsești codul și confirmi faptul că parfumul are șanse să fie original, urmează instrucțiunile de pe unul dintre site-urile pe care ți le recomand.

Pentru verificarea unui parfum pe unul dintre acestea este necesară copierea codului numeric inscripționat pe parfum sau pe folia acestuia în căsuța de căutare a site-ului pe care îl alegi.

https://www.codecheck.info/

https://www.checkfresh.com/

https://checkcosmetic.net/

Verificarea vizuală a unui parfum

Ca în cazul multor altor produse, poți face și o verificare vizuală a parfumului direct în magazin sau imediat ce ți-l livrează curierul acasă. Prezența codului de care am amintit mai sus poate fi un prim pas în verificare.

Ca regulă generală, parfumurile originale vor avea ambalaje foarte bine făcute, fără defecte iar folia de protecție de pe acestea va fi întinsă perfect. Acest lucru se datorează faptului că parfumurile sunt produse de lux și modul în care sunt prezentate este foarte important pentru producători.

Aceste lucruri se întâmplă mai ales atunci când vorbim de un parfum scump. Experiența de brand își spune cuvântul, iar firma care le produce va ține întreg procesul de fabricare la un standard înalt. Prin urmare nu vei observa diferențe între două parfumuri originale în ceea ce privește ambalajul sau sticla (decât în cazul unui proces de schimbare ale acestora).

- Advertisement -

Un factor important care ține și de parfumul în sine este mirosul. Deși acesta este făcut să fie foarte apropiat de cel original, copiile nu vor reuși să-l imite 100%. Așadar, dacă ai un miros fin, cu siguranță îți vei da seama dacă ceva „nu miroase a bine„. De asemenea, dacă parfumul nu persistă cât te-ai aștepta poate reprezenta un alt semnal de alarmă.

Pe scurt, trebuie să fii atent/ă la:

  • Culoarea sticlei;
  • Culoarea și mirosul parfumului;
  • Calitatea ambalajului;
  • Modul în care folia este pusă pe ambalaj;
  • Locul inscripționărilor pe sticlă (nume, brand etc);
  • Fontul folosit pentru inscripționare.
Cum știu că un parfum este original?

Poți verifica parfumul vizual direct în magazin sau poți folosi un site de verificare online a autenticității unui parfum.

Când expiră un parfum?

Parfumurile nu expiră în adevăratul sens al cuvântului, dar acestea își păstrează prospețimea aproximativ 5 ani de la data fabricării. Desigur că modul în care sunt acestea păstrate afectează perioada.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

4 Comentarii

    • Bună, uneori poate fi chiar o eroare, dar dacă ambele site-uri dau același rezultat poți încerca să iei legătura cu magazinul de la care l-ai achiziționat ca să adresezi această întrebare.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button