Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum poți conecta telefonul la TV

Cum poți conecta telefonul la TV

În acest articol îți voi arăta tot ce ai nevoie pentru a conecta telefonul la TV prin Wi-Fi, cablu sau alte metode. Odată cu apariția televizoarelor smart a devenit mult mai ușor să conectezi telefonul la televizor și beneficiile sunt mult mai mari. Spre exemplu, poți chiar să folosești telefonul pe post de telecomandă.

Conectare telefon la TV prin Wi-Fi

O metodă simplă de conectare este cea prin Wi-Fi, mai ales că toate televizoarele smart suportă acest tip de conectare. Tot ce trebuie să faci este să conectezi ambele dispozitive la același Wi-Fi și să selectezi funcția de Smart View din telefon. Metoda este testată cu un telefon Samsung și s-ar putea să nu fie la fel în cazul altor producători. Spre exemplu, în cazul Huawei trebuie să cauți Proiecție Wireless, iar la LG Screen Share.

Tot ce trebuie să faci apoi, indiferent de telefon, este să selectezi televizorul tău și acestea vor fi conectate permanent. Adică următoarea conectare poate fi realizată printr-un singur click.

- Advertisement -

Cele prezentate mai sus sunt aplicații native ale telefonului, dar trebuie să știi că există și alte aplicații precum: Google Chromecast, AirScreen, TV Cast, Screen Mirroring, Miracast și multe altele care pot face aceleași lucruri și pot fi găsite în Google Play.

Aceste aplicații vin fiecare cu beneficii și minusuri. Spre exemplu, o parte dintre ele pot fi sub formă de freemium unde trebuie să plătești pentru funcții suplimentare, iar altele sunt complet gratuite și nu doar că te lasă să conectezi telefonul la Televizor, dar poți afișa și ecranul televizorului pe telefon.

Conectare prin cablu HDMI

Dacă televizorul este puțin mai vechi și nu suportă metodele de conectare amintite mai sus, s-ar putea să ai noroc cu conectarea printr-un cablu HDMI. Pentru a face acest lucru posibil ai nevoie de un adaptor de la USB C la HDMI. Acest tip de cablu se numește MHL și există, atât în varianta de USB C, cât și pentru tipul de conectare pe care îl are iPhone-ul sau pe care îl avea înainte telefoanele cu Android spre exemplu.

Conectare prin Google Chromecast

Dacă vrei să conectezi telefonul la TV prin Google Chromecast ai de urmat mai mulți pași inițial, dar conectările ulterioare sunt la fel de ușoare ca orice variantă care presupune un singur click.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebueie să ai instalat pe telefon o aplicație numită Google Home.

Cu toate acestea, dacă vrei să faci Screen Mirroring de pe Chromecast pe TV, ambele trebuie să fie conectate la același Wi-Fi, deci nu vei putea să folosești acest dispozitiv cu datele mobile.

Conectarea unui iPhone la TV

Din punct de vedere tehnic, conectarea unui iPhone la TV este mai greu de realizat și se poate face prin Wi-Fi doar dacă ai un receiver Apple TV prin intermediul aplicației Apple TV + AirPlay Mirroring.

O altă variantă este cea clasică în care vei folosi un cablu HDMI conectat la telefon cu un adaptor Apple Digital AV. Astfel vei putea reda pe televizor tot ce apare pe ecranul telefonului.

- Advertisement -

Cum controlezi televizorul cu telefonul (telecomandă)

Dacă nu dorești conectarea telefonului la TV pentru a trimite imagini sau a reda clipuri video din telefon pe ecranul televizorului, atunci s-ar putea să cauți o aplicație care să funcționeze ca o telecomandă.

O astfel de aplicație este Universal TV Remote, dar poți găsi mai multe asemănătoare căutând TV Remote în Google Play. Cea pe care am menționat-o mai sus poate să controleze în totalitate televizorul: poți schimba canale, seta volumul, închide televizorul, dar și să scrii pe televizor folosind o tastatură virtuală pe telefon.

Cum poți transforma un telefon Samsung în desktop

Telefoanele Samsung pot fi transformate în desktop-uri unde poți folosi mouse și tastatură odată ce le conectezi la un ecran prin intermediul unui hub Samsung Dex. De asemenea, noile modele nu mai au nevoie de acel hub, ci pot fi conectate direct printr-un cablu HDMI.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!