Ești aici: Calculatorescu » Filme și seriale » Filme cu super eroi pe care trebuie să le vezi

Filme cu super eroi pe care trebuie să le vezi

De la adâncurile întunecate ale Gotham City în universul DC, la strălucirea interstelară a cosmosului Marvel, filmele cu super-eroi îmbrățișează un spectru larg de subgenuri și stiluri, fiecare cu abordarea sa unică asupra binecunoscutelor teme ale dreptății și eroismului.

În acest articol mi-am propus să adun cele mai bune filme cu super eroi pe care le-am văzut, dar și pe cele mai puțin bune astfel încât poți urmări povestea eroilor tăi preferați în toate peliculele în care apar.

Lista este împărțită în patru categorii principale deoarece am vrut să îți ofer posibilitatea de a alege direct filme din universul cinematografic care te interesează. Astfel că vom vorbi despre MCU (Universul Cinematografic Marvel), Universul DC, Universul X-Men, filme de animație cu super eroi și alte filme cu super eroi care nu se încadrează în listele de mai sus.

- Advertisement -

Universul Cinematografic Marvel

În continuare ne vom concentra asupra filmelor cu super eroi care fac parte din Universul Cinematografic Marvel și vom discuta despre fiecare film în parte, uneori și despre modul în care acestea au influențat genul.

Iron Man (2008)

Iron Man este filmul care a deschis tututor apetitul pentru filmele cu super eroi și este motivul pentru care am fost atras întotdeauna de Universul Cinematografic Marvel.

Robert Downey Jr. interpretează rolul lui Tony Stark, un magnat industrialist care devine supereroul Iron Man după ce a fost răpit de teroriști. Filmul este apreciat pentru umorul său, acțiunea plină de energie și performanța charismatică a lui Downey.

Iron Man 2 (2010)

Tony Stark se confruntă cu presiunea din partea guvernului SUA pentru a împărtăși tehnologia sa cu armata. În același timp se luptă și cu propriile probleme de sănătate și cu apariția unui nou inamic, Ivan Vanko (Whiplash).

În acest film se dezvoltă și prietenia lui cu James Rhodes, care devine War Machine.

Iron Man 3 (2013)

După evenimentele din „Avengers”, Tony Stark se luptă cu anxietatea și traumele. În acest context ignoră îndatoririle sale față de lume și de firma pe care o conduce.

Când un terorist misterios numit Mandarin începe să lanseze atacuri, lumea lui Tony este dată peste cap și el este forțat să își construiască viața din nou, redefinindu-se ca erou.

Thor (2011)

Prințul Thor din Asgard este exilat pe Pământ de tatăl său, Odin, ca pedeapsă pentru comportamentul arogant.

- Advertisement -

Pe Pământ, Thor se îndrăgostește de astrofiziciana Jane Foster și învață ce înseamnă cu adevărat să fii un erou, în timp ce fratele său, Loki, plănuiește să preia tronul Asgardului.

Captain America: The First Avenger (2011)

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Steve Rogers este transformat în super-soldatul Captain America printr-un experiment pentru a lupta împotriva organizației HYDRA și a maleficului Red Skull.

Thor: The Dark World (2013)

Thor se luptă cu o rasă antică condusă de Malekith care intenționează să învăluie universul în întuneric. Acesta trebuie să se alieze cu Loki, fratele său imprevizibil, pentru a salva Asgard și pe iubita sa, Jane, de amenințarea lui Malekith.

Avengers: Age of Ultron (2015)

În „Avengers: Age of Ultron”, echipa Avengers, formată din Iron Man (Tony Stark), Captain America (Steve Rogers), Thor, Hulk (Bruce Banner), Black Widow (Natasha Romanoff) și Hawkeye (Clint Barton), se reunesc pentru a opri un nou inamic, Ultron.

Ultron este o inteligență artificială creată accidental de Tony Stark și Bruce Banner, cu scopul de a proteja Pământul de amenințări exterioare. Cu toate acestea, Ultron devine autonom și începe să vadă omenirea ca fiind cea mai mare amenințare pentru Pământ. Planul lui Ultron este de a extermina omenirea și de a crea o nouă ordine mondială.

Avengers trebuie să se lupte nu doar cu Ultron, dar și cu propriile diferențe pentru a salva omenirea. Filmul explorează temele legate de responsabilitate, prietenie și sacrificiu, și introduce noi personaje precum Vision, Scarlet Witch și Quicksilver.

Ant-Man and the Wasp (2018)

În acest film, Scott Lang, cunoscut și ca Ant-Man, își unește forțele cu Hope van Dyne, fiica doctorului Hank Pym și noua Wasp, pentru a întreprinde o misiune de salvare.

Hank Pym și Hope încearcă să o recupereze pe Janet van Dyne, soția lui Hank și mama lui Hope, din dimensiunea numită Quantum Realm. Toate acestea în timp ce Scott se află în arest la domiciliu după evenimentele din „Captain America: Civil War”.

Captain Marvel (2019)

Filmul prezintă povestea lui Carol Danvers care devine supereroina cosmică Captain Marvel în urma unei explozii de energie cosmică. După ce Carol primește puteri supranaturale se trezește în mijlocul unui război intergalactic între două rase extraterestre, Kree și Skrull. Cu ajutorul tânărului Nick Fury și a prietenei sale din tinerețe, Maria Rambeau, Carol își descoperă adevărata identitate și puterile.

Avengers: Infinity War (2018)

În „Avengers: Infinity War” Thanos își face apariția cu planul de a aduna toate cele șase Pietre ale Infinitului pentru a-și impune viziunea asupra realității, adică să reducă numărul oamenilor din Univers cu 50%.

Cu fiecare piatră adăugată în colecția sa, devine din ce în ce mai puternic și aproape de neînvins. Avengers și aliații lor, inclusiv Gardienii Galaxiei, Doctor Strange și Spider-Man, trebuie să se unească pentru a opri această amenințare cosmică.

Filmul reprezintă un punct culminant al mai multor narațiuni din Universul Cinematic Marvel și se încheie cu un deznodământ șocant care schimbă status quo-ul pentru toate filmele care urmează.

Thor: Love and Thunder (2022)

Filmul exporează relația dintre Thor și Jane foster în timp ce aceștia trebuie să se lupte cu Gorr the God Butcher și să-l oprească pe acesta din a-și pune planul de a scăpa de toti zeii în aplicare.

Black Panther (2018)

Black Panther este un film de supereroi deosebit care explorează cultura și identitatea afro-americană prin prisma lui T’Challa, regele și protectorul națiunii africane Wakanda.

Filmul este adorat pentru designul său vizual, acțiunea să vibrantă și temele sale puternice despre putere, responsabilitate și identitate.

Doctor Strange (2016)

Benedict Cumberbatch joacă rolul lui Stephen Strange, un chirurg talentat care, după un accident de mașină devastator, descoperă lumea magiei și dimensiunilor alternative.

Acest film reprezintă intrarea lui Doctor Strange în MCU și trebuie să recunosc că este unul dintre favoritele mele.

Ant-Man (2015)

Ant-Man este o producție cinematografică ce se remarcă printr-o abordare proaspătă și o notă de umor distinctivă în cadrul MCU.

În rolul principal îl avem pe carismaticul Paul Rudd, care îl aduce la viață pe Scott Lang, un hoț cu un inimă de aur și cu o istorie de a lua decizii discutabile. Personajul său este întruchiparea perfectă a anti-eroului prin excelență, oferind astfel o perspectivă umană și accesibilă asupra unui univers plin de zei, supersoldați și miliardari genii.

Guardians of the Galaxy (2014)

„Guardians of the Galaxy” a reprezentat o cotitură neașteptată și răcoritoare în Universul Cinematografic Marvel, propulsând genul filmelor cu supereroi în stratosfera science-fiction-ului cu un curaj și o jovialitate care au fost întâmpinate cu brațele deschise de audiență și critici deopotrivă.

Nucleul filmului îl constituie dinamica vibrantă dintre membrii săi: de la războinicul plin de răzbunare Drax, interpretat de Dave Bautista, la Gamora, asasina morocănoasă și neclintită jucată de Zoe Saldana, la figura neașteptat de emoțională a lui Rocket Raccoon, cu vocea lui Bradley Cooper până la personaje precum Groot, copacul vorbitor și Peter Quill, eroul poveștii.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

„Guardians of the Galaxy Vol. 2” continuă saga grupului de eroi care au capturat inimile spectatorilor printr-o combinație neașteptată de umor, acțiune spațială și o coloană sonoră nostalgică.

Filmul ne readuce în universul colorat și plin de viață al echipei de renegați deveniți eroi, cei cinci Gardieni fiind acum o familie, uniți prin aventurile comune și demonii interni pe care îi poartă fiecare.

Echipa trebuie să navigheze un labirint de relații interpersonale și conflicte în timp ce se confruntă cu noi adversari și aliați în egală măsură, inclusiv cu figura carismatică a lui Ego al cărui nume nu este deloc întâmplător.

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame este finalul epic al unei serii de 22 de filme din Universul Cinematografic Marvel. Filmul adună toți super-eroii pe care Marvel i-a prezentat de-a lungul anilor într-o luptă finală împotriva lui Thanos.

„Endgame” urmărește consecințele devastatoare ale filmului predecesor, „Avengers: Infinity War”, în care villainul omnipotent Thanos reușește să elimine jumătate dintre locuitorii universului. În acest peisaj desolat, supraviețuitorii Avengers sunt aduși la limitele rezistenței lor fizice și emoționale, luptându-se nu doar cu pierderea celor dragi, dar și cu sentimentul de vinovăție și cu eșecul de a-l opri pe Thanos.

Filmul oferă o panoplie de momente epice care vor rămâne întipărite în memoria colectivă a cinefililor, de la călătoriile în timp care servesc atât drept omagiu pentru filmele anterioare cât și mecanism de avansare a poveștii, până la bătălia finală apoteotică, care este, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase secvențe vizuale din istoria MCU.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The Winter Soldier este un film de supereroi cu tonuri de thriller politic. Filmul urmărește povestea lui Steve Rogers, care se luptă să se adapteze la viața modernă, în timp ce dezvăluie o conspirație sinistră în cadrul organizației S.H.I.E.L.D.

Captain America: Civil War (2016)

Filmul se desprinde de la abordarea tradițională a binomului erou-villain și ne aruncă într-o dilemă etică în care ambele părți au argumente solide și convingătoare.

Tony Stark/Iron Man, traumatizat de consecințele acțiunilor sale din filmele anterioare și împovărat de vinovăție, este un avocat puternic pentru controlul și responsabilitatea eroilor. Pe de altă parte, Steve Rogers/Captain America, cu credința sa nestrămutată în libertatea individuală și scepticismul față de agendele guvernamentale, conduce opoziția.

Această diviziune pune la încercare loialitățile și ideologiile fiecărui membru Avengers. Cu personaje precum Black Widow (Scarlett Johansson) și Hawkeye (Jeremy Renner) prinși între datorie și prietenia față de colegii lorâ, dar și cu un mix de nou-veniți precum Black Panther (Chadwick Boseman) și Spider-Man (Tom Holland), complexitatea conflictului crește exponențial.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Filmul marchează un nou capitol în evoluția lui Spider-Man, reușind să construiască o pânză între dilemele adolescenței și responsabilitatea enormă a unui erou. Tom Holland aduce prospețime și autenticitate în rolul lui Peter Parker, un tânăr licean care jonglează cu provocările vârstei într-un Queens modern, colorat și plin de viață.

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok aduce o revoluție în seria Thor, sub regia vibrantă a lui Taika Waititi. Acest film reușește să spulbere așteptările, infuzând un spirit nou seriei Thor prin umor, acțiune stilizată și o paletă vizuală psihedelică.

Thor se află departe de Asgard, captiv pe excentrica planetă Sakaar, unde este forțat să devină gladiator și să lupte într-o arenă intergalactică. Totuși, adevărata bătălie este pentru Asgard, pe care Thor trebuie să o salveze de la distrugerea profetică a Ragnarokului.

Filmul reinventează personajul lui Thor, îi oferă noi dimensiuni și ne arată un erou care trebuie să se redefinească în absența ciocanului său iconic, Mjolnir.

The Avengers (2012)

În The Avengers, regizat de Joss Whedon, Iron Man, Hulk, Thor și Captain America se unesc pentru a combate amenințarea globală adusă de Loki și armata sa.

Această colaborare între Iron Man, Hulk, Thor și Captain America stabilește un precedent pentru echipa Avengers, explorând dinamica lor complexă, conflictele interpersonale și, în cele din urmă, unindu-i în fața unui pericol comun.

Black Widow (2021)

Filmul oferă în sfârșit personajului Natasha Romanoff, interpretat cu o tenacitate sfâșietoare de Scarlett Johansson, o poveste care îi explorează trecutul misterios. Pe parcursul filmului sunt dezvăluite luptele interne ale Natashăi, confruntările cu propriile fantome și dorința de a se elibera de lanțurile trecutului său.

„Black Widow” este mai mult decât o poveste de origini, este o analiză introspectivă a unui personaj complex și adesea contradictoriu, punând în lumină sacrificiile și durerea care o fac nu doar un spion de elită, ci și un erou în adevăratul sens al cuvântului pe Natasha.

Universul DC

În continuare vom vorbi despre filmele cu super eroi care fac parte din Universul DC și despre aspectele care fac din acestea o alegere potrivită pentru o seară de film.

Man of Steel (2013)

Acest film reprezintă o reimaginare modernă a originii lui Superman unde Clark Kent este un tânăr care trăiește în Smallville, Kansas și încearcă să își găsească locul în lume în timp ce se confruntă cu puterile sale supraomenești.

Clark își descoperă treptat originile și își asumă responsabilitățile ca Superman, când Generalul Zod, un supraviețuitor al Kryptonului, ajunge pe Pământ cu intenția de a-l terraforma într-un nou Krypton.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Filmul servește ca o continuare la „Man of Steel” și introduce personajul Batman (Bruce Wayne) în DCEU. Batman își face griji în privința potențialului periculos al lui Superman și decide că trebuie să îl oprească. În același timp, Lex Luthor, un mogul industrial, urzește un plan pentru a-i aduce pe cei doi eroi unul împotriva celuilalt.

Filmul culminează cu o confruntare între Batman și Superman, dar evenimentele îi conduc să se unească împotriva unei amenințări mai mari, Doomsday, o creatură creată de Lex Luthor. De asemenea, filmul introduce personajul Wonder Woman (Diana Prince) în universul cinematografic.

Wonder Woman 1984 (2020)

În această nouă aventură, Diana se confruntă cu două amenințări distincte și profund interconectate. De o parte, Max Lord, un magnat al televiziunii, captivant și carismatic, cu un apetit nemăsurat pentru putere, care, după ce vine în contact cu un artefact misterios, începe să influențeze cursul umanității în moduri periculoase. De cealaltă parte, este prietena sa transformată într-o adversară, Barbara Minerva, alias Cheetah, ale cărei ambiții și insecurități o transformă într-un prădător feroce și incontrolabil.

Filmul încearcă să împletească strălucirea optică a deceniului cu o introspecție asupra consecințelor dorințelor noastre cele mai adânci.

Birds of Prey (2020)

„Birds of Prey” (2020) propulsează personajul Harley Quinn, interpretat de Margot Robbie, din umbră psihotică a Jokerului în centrul propriei narațiuni.

După ruperea tumultuoasă de Joker, Harley Quinn se vede liberă, dar vulnerabilă în fața întregii lumi criminale din Gotham. Determinată să se redefinească, se alătură unui colectiv improbabil de anti-eroine: vânătoarea de recompense Huntress, Black Canary și detectivul Renee Montoya. Acest grup de anti-eroine se unesc pentru a lupta să o protejeze pe Cassandra Cain, o adolescentă care deține un secret periculos.

The Suicide Squad (2021)

„The Suicide Squad” (2021) ne oferă o perspectivă revigorantă și neconvențională asupra conceptului de eroism. Echipa de anti-eroi, o galerie de caractere bizare și violent de amuzante, sunt aruncate într-o misiune de proporții monumentale în insula Corto Maltese.

Conduși de Rick Flag și cu un arsenal de personaje ca Bloodsport, Peacemaker, Ratcatcher 2 și un King Shark animat, sunt forțați să colaboreze în ciuda diferențelor și a tendințelor lor auto-distructive.

Între haosul plin de acțiune și violența grafică, „The Suicide Squad” înfășoară un comentariu ascuțit asupra naturii sacrificiului, a eroismului și a imperialismului, toate servite cu un umor negru și o sensibilitate distinctă pentru detaliul grotesc și absurd.

Justice League: Zack Snyder’s Cut (2021)

„Justice League: Zack Snyder’s Cut” este o încununare a viziunii regizorale, un triumf al fanilor care au militat pentru ca această versiune să fie realizată. Această reeditare a filmului „Justice League” din 2017 oferă o experiență cinematografică profund diferită, prezentând o narativă extinsă și o explorare mai detaliată a universului DC Comics.

Scenele sunt mai întunecate și adesea mai emoționale, oferind o greutate semnificativă conflictului cu Steppenwolf și anticipând confruntarea cu forțele apocaliptice ale lui Darkseid.

The Dark Knight (2008)

„The Dark Knight” (2008) este considerat de mulți critici și fani nu doar un punct culminant al genului filmelor cu supereroi, dar și o capodoperă a cinematografiei moderne.

Christopher Nolan redefineste genul, creând un thriller psihologic tensionat care întâmplător are în centru un personaj costumat.

Heath Ledger oferă o interpretare iconică și înfricoșătoare a Jokerului, un agent al haosului a cărui filozofie nihilistă este în contrast direct cu lupta pentru ordine și sens a lui Batman.

Gotham devine un personaj în sine, un oraș la limita prăbușirii, un teren de joacă pentru forțele întunecate care se luptă pentru sufletul său.

Aceste lucruri fac din The Dark Knight și unul dintre cele mai bune filme cu super eroi de la DC în opinia mea și cu siguranță intră într-un top 10 filme cu super eroi dacă ar fi să aleg dintre toate producțiile pe care le-am văzut.

Wonder Woman (2017)

Wonder Woman este primul film de supereroi cu o femeie în rolul principal din era modernă. Gal Gadot interpretează rolul Dianei, o prințesă amazoană care se îndreaptă spre lumea noastră pentru a opri războiul.

Filmul, regizat de Patty Jenkins, nu doar că deschide calea pentru eroinele de pe marele ecran, dar redefinește și ce înseamnă un film de supereroi, concentrându-se pe compasiune, empatie și puterea interioară. „Wonder Woman” nu este doar o poveste de origine a unui supererou, ci și o declarație despre potențialul umanității de a alege iubirea peste ură, și lumină peste întuneric.

Batman Begins (2005)

Sub regia lui Christopher Nolan, filmul oferă o abordare mai realistă și mai întunecată a transformării lui Bruce Wayne în Batman.

Cu o atenție deosebită pentru detalii psihologice, „Batman Begins” urmărește călătoria tumultuoasă a lui Bruce de la traumele copilăriei până la decizia de a deveni un simbol al speranței într-un oraș asediat de corupție.

Utilizând teme precum frica și răscumpărarea, filmul stabilește un fundament solid pentru caracterul Batman și pentru Gotham City, un loc care pare să fie la fel de complex și de fracturat ca și eroul său.

The Dark Knight Rises (2012)

„The Dark Knight Rises” (2012) închide trilogia lui Nolan cu o poveste despre căderea și ascensiunea eroilor.

La opt ani după evenimentele din „The Dark Knight”, Gotham se bucură de o perioadă de pace bazată pe minciuni, brutal întreruptă de apariția lui Bane. Acest nou adversar nu este doar o amenințare fizică, ci și una ideologică, punând la încercare fundamentele pe care Bruce Wayne și Batman și-au construit existența.

Shazam! (2019)

„Shazam!” (2019) oferă o schimbare de ton față de celelalte filme DC, aducând în prim-plan umorul și un băiat de 14 ani pe nume Billy.

Această poveste a lui Billy Batson, un adolescent care primește puteri divine, echilibrează jocul dintre o viață de adolescent și responsabilitățile de supererou într-un mod care este atât răcoritor, cât și inspirațional.

Filmul este o odă adusă copilăriei și eroismului, și subliniază faptul că în fiecare dintre noi există un erou, indiferent de vârstă sau origine.

Aquaman (2018)

Filmul îl poziționează pe Jason Momoa în centrul unei aventuri subacvatice pline de culoare și acțiune.

Aquaman trebuie să navigheze nu doar pe mările tumultuoase, dar și prin complexitățile propriei identități, fiind prins între lumea de la suprafață pe care o cunoaște și regatul acvatic de unde provine.

Filmul este o poveste epică despre moștenire, familie și acceptare, prezentând lupta pentru putere în Atlantida și provocările pe care trebuie să le înfrunte Arthur Curry pentru a deveni adevăratul rege al mărilor.

Alte filme cu super eroi

Deadpool (2016)

„Deadpool” este o răsturnare de situație în ceea ce privește filmele cu supereroi, datorită abordării sale ireverențioase și a umorului negru.

Ryan Reynolds își asumă rolul lui Wade Wilson, aka Deadpool, un anti-erou cu un simț al umorului sarcastic și cu o înclinație spre violență grafică.

Filmul urmărește povestea de origine a lui Deadpool, care, după un tratament experimental care îi salvează viața dar îi desfigurează corpul, începe o căutare neînfricată pentru a-și găsi vindecătorul și a se răzbuna.

„Deadpool” este o satiră meta-textuală care răstoarnă multe din convențiile genului, prezentând un personaj principal care este conștient că este într-un film și care adesea rupe a patra perete pentru a comunica direct cu audiența.

Watchmen (2009)

Regizat de Zack Snyder, Watchmen este o adaptare a celebrului roman grafic de Alan Moore și Dave Gibbons. Filmul este un studiu întunecat și complex al naturii eroismului și al implicațiilor etice ale acțiunilor supereroilor într-o lume realistă și cinică.

Într-o alternativă a Americii anilor ’80, unde supereroii sunt parte integrantă a istoriei, un grup de eroi pensionați este forțat să se reconecteze pentru a investiga moartea unuia dintre ai lor.

„Watchmen” este o meditație profundă asupra filosofiei, politicilor și a puterii, punând sub semnul întrebării idealurile tradiționale asociate cu supereroii.

Kick-Ass (2010) și Kick-Ass 2 (2013)

„Kick-Ass” (2010) și „Kick-Ass 2” (2013) sunt filme care explorează ideea unui adolescent obișnuit care decide să devină supererou, fără a avea puteri supranaturale. Seria urmărește transformarea lui Dave Lizewski în Kick-Ass, un vigilent mascat, și implicațiile acestei alegeri asupra vieții sale și asupra celor din jur.

Filmele combină umorul negru cu acțiunea violentă și creează un comentariu asupra culturii supereroilor și a dorinței de a deveni eroi în lumea reală.

Venom (2018)

„Venom” marchează debutul cinematografic al unuia dintre cele mai complexe personaje din universul Marvel. Tom Hardy îl interpretează pe Eddie Brock, un jurnalist căutător de adevăr care se intersectează cu un organism extraterestru cunoscut sub numele de simbiont.

Când viața lui Brock se împletește cu această entitate extraterestră, el devine Venom, un anti-erou cu o moralitate ambiguă și o putere înfricoșătoare. Filmul urmărește transformarea lui Eddie, luptându-se cu puterile sale noi, în timp ce încearcă să împiedice simbioți să provoace haos.

Cu un mix între momente de umor negru, acțiune intensă și momente de caracterizare profundă, „Venom” prezintă o dinamică fascinantă între gazda umană și simbiontul extraterestru.

Venom: Let There Be Carnage (2021)

Filmul este continuarea directă a celui anterior, ridicând miza și intensificând relația dintre Eddie Brock și simbiontul său. În acest film, regizat de Andy Serkis, spectacolul și acțiunea sunt amplificate când Eddie și Venom trebuie să se confrunte cu un nou adversar: Carnage, un simbiont mai violent și mai haotic, care se leagă de serial killer-ul Cletus Kasady, interpretat de Woody Harrelson.

Acest film explorează dualitatea dintre Eddie și Venom, încercând să echilibreze viața lor neobișnuită cu sarcini cotidiene și responsabilitățile pe care le au.

Universul X-Men

X-Men (2000)

Într-o lume unde mutanții cu puteri supranaturale sunt ostracizați, Profesorul Charles Xavier adună un grup de mutanți denumit X-Men pentru a lupta împotriva lui Magneto, un mutat cu puteri magnetice care vrea să subjuge umanitatea.

Pe deoparte avem un mutant care vrea să trăiască în armonie cu umanitatea și pe de cealaltă parte îl avem pe Magneto care vrea să se răzbune pentru toate relele la care au fost supuși mutanții de către oameni.

X2: X-Men United (2003)

X-Men se unesc cu Magneto pentru a opri un plan guvernamental care vizează distrugerea tuturor mutanților. În centrul acțiunii se află un asalt asupra școlii lui Xavier și descoperirea unor secrete din trecutul lui Wolverine.

X-Men: The Last Stand (2006)

O „cura” pentru mutație declanșează un conflict între mutanți și oameni. Jean Grey se întoarce ca Phoenix, o entitate cu puteri nemăsurate, iar X-Men trebuie să aleagă între salvarea ei și siguranța lumii.

X-Men: First Class (2011)

Filmul servește ca un prequel și explorează originile lui Xavier și Magneto. Împreună, ei formează prima echipă de X-Men pentru a opri un complot care ar putea declanșa războiul nuclear.

X-Men: Apocalypse (2016)

Un mutant antic și puternic, Apocalypse, se trezește și vrea să distrugă lumea pentru a o reclădi. X-Men trebuie să îl oprească înainte să fie prea târziu.

Dark Phoenix (2019)

Jean Grey este coruptă de puterea Phoenix și se întoarce împotriva X-Men. Echipa trebuie să o oprească pentru a o salva atât pe ea, cât și lumea.

The New Mutants (2020)

Un grup de tineri mutanți sunt ținuți într-o instituție secretă pentru a învăța să își controleze puterile. Ei trebuie să își înfrunte demonii și să găsească o cale de a scăpa.

Logan (2017)

Logan este un film cu supereroi cu un ton matur și întunecat, care urmărește povestea lui Wolverine în zilele sale de apus.

Este cunoscut pentru abordarea sa brutală și emoțională a eroismului, performanțele puternice ale lui Hugh Jackman și Patrick Stewart și povestea profundă despre moștenire și sacrificiu.

X-Men: Days of Future Past (2014)

Un film cu acțiune intensă și o poveste bine gândită, X-Men: Days of Future Past combină distribuțiile vechi și noi ale francizei X-Men într-o poveste care implică călătorii în timp pentru a preveni un viitor apocaliptic.

Filme de animație cu super eroi

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse este un film de animație care urmărește povestea lui Miles Morales, un adolescent care devine noul Spider-Man și trebuie să se alăture altor versiuni ale Spider-Man din diferite universuri pentru a salva realitatea.

The Incredibles (2004)

The Incredibles este un film de animație Pixar care urmărește povestea unei familii de super-eroi care se luptă să trăiască o viață normală într-o lume care-i respinge. Este adorat pentru personajele sale memorabile, acțiunea sa plină de energie și abordarea sa matură a temelor precum responsabilitatea și acceptarea de sine.

The Incredibles 2 (2018)

În această continuare, Helen Parr (Elastigirl) este aleasă pentru a conduce o campanie de normalizare a supereroilor, în timp ce soțul ei, Bob (Mr. Incredible), rămâne acasă să aibă grijă de copii. Familia se confruntă cu un nou inamic, Screenslaver, care îi controlează pe oameni prin ecrane.

Big Hero 6 (2014)

Hiro, un tânăr geniu, și Baymax, un robot medical inflabil, formează un grup de eroi tehnologizați pentru a rezolva misterul dispariției fratelui lui Hiro și a opri un plan malefic de distrugere a orașului San Fransokyo.

Justice League Dark (2017)

Când evenimente supranaturale încep să amenințe lumea, Batman adună o echipă de eroi magici, inclusiv John Constantine, Zatanna și Swamp Thing, pentru a face față amenințărilor care depășesc abilitățile Ligii Justiției obișnuite.

Justice League Dark: Apokolips War (2020)

În această continuare, echipa se alătură Ligii Justiției pentru a lupta împotriva lui Darkseid, tiranul planetei Apokolips. Este o bătălie pe viață și pe moarte care determină soarta întregului univers.

Teen Titans Go! To the Movies (2018)

În acest film de animație bazat pe serialul de televiziune Teen Titans, personajele își dau seama că toți supereroii au filme despre ei, mai puțin ei înșiși. Astfel că decid să meargă la Hollywood pentru a-și face propriul film, dar sunt opriți de un inamic care vrea să preia lumea.

Batman: Mask of the Phantasm (1993)

Acest film explorează trecutul lui Bruce Wayne și apariția unui nou răufăcător numit Phantasm, care începe să ucidă criminalii din Gotham. Batman este pus într-o poziție dificilă când este acuzat de aceste crime și trebuie să își dovedească nevinovăția.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!