Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este OpenCart

Ce este OpenCart

În lumea comerțului electronic, alegerea platformei potrivite pentru magazinul tău online este crucială. OpenCart este una dintre aceste soluții, oferind utilizatorilor săi flexibilitate, accesibilitate și o gamă largă de funcționalități într-un sistem open source de e-commerce.

Despre OpenCart

OpenCart este un sistem de management al conținutului specializat pe e-commerce de tip open-source, prin urmare este și gratuit. Dezvoltat în PHP, OpenCart utilizează baze de date MySQL pentru stocarea datelor. Platforma este o alegere populară printre magazinele online mici și medii, dar este folosită și de mari jucători din piață.

Platforma este destul de ușor de folosit fiind intuitivă și administrarea unui magazin online prin OpenCart nu necesită cunoștințe avansate de programare, făcând-o accesibilă pentru începători.

- Advertisement -

Cu o vastă colecție de teme și module, OpenCart permite utilizatorilor să personalizeze și să extindă funcționalitățile magazinului lor. De la schimbarea designului până la adăugarea de noi caracteristici, posibilitățile de personalizare sunt aproape nelimitate.

De asemenea, oferă și suport în mai multe limbi și permite utilizarea mai multor valute, ceea ce este esențial pentru magazinele care vizează o piață globală.

Platforma vine echipată cu toate funcționalitățile standard necesare unui magazin online, cum ar fi gestionarea stocurilor, integrarea cu diferite metode de plată și expediere, cupoane și discounturi, precum și rapoarte detaliate de vânzări și clienți.

Comunitate și suport

Fiind o platformă open-source, OpenCart are o comunitate mare de dezvoltatori și utilizatori care contribuie la îmbunătățirea continuă a acesteia. Există, de asemenea, multe resurse disponibile online, de la forumuri de suport până la tutoriale video.

Cu toate acestea, dacă vrei să construiești un brand puternic și un magazin online stabil, ar trebui să apelezi la un programator cu experiență în această platformă și să nu te orientezi doar după tutoriale fiindcă sunt multe aspecte pe care le poți învăța doar în practică și un magazin live nu este un teren propice pentru învățare.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice platformă, OpenCart vine atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje și este important ca înainte să deschizi un magazin online pe aceasta să iei în considerare care este strategia ta pe termen mediu și lung și cum te poate ajuta o astfel de platformă să-ți atingi obiectivele.

Avantaje

  • Gratuitatea și faptul că este open-source;
  • Ușurința de instalare și utilizare;
  • Flexibilitatea și posibilitățile de personalizare.

Dezavantaje

  • Nevoia module suplimentare pentru funcționalități avansate, ceea ce poate crește costurile;
  • Nevoia unui developer pentru personalizări complexe în platformă, atât la nivel vizual, cât și back-end.

Fie că ești un antreprenor la început de drum sau o afacere în plină expansiune, acum știi ce este OpenCart și câteva lucruri despre instrumentele pe care ți le pune la dispoziție pentru a-ți deschide sau extinde magazinul online.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!