Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Ești aici: Calculatorescu » Software PC » Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Windows 7 este o versiune a Microsoft Windows lansată pe data de 22 iulie 2009. De atunci și până acum aceasta a fost cea mai stabilă versiune de sistem de operare Windows pe care o puteai avea pe un PC sau laptop.

Din păcate, după 10 ani de asistență, Microsoft a luat decizia de a întrerupe toate update-urile și suportul pentru Windows 7. Motivul invocat este că vor să se concentreze pe noile tehnologii.

Ce riști dacă folosești Windows 7

Ce am înțeles din asta este că vor să continue cu Windows 10 până în momentul în care vor fi pregătiți să treacă la Windows 11 și să monetizeze altfel sistemul de operare pentru a combate pirateria.

În ceea ce privește noua metodă de monetizare, suntem aproape siguri că va fi prin reclame afișate în diferite locuri, fie în butonul de Start, fie pe ecranul de login. Este greu să știm aceste locuri deoarece Microsoft trebuie să găsească metoda perfectă să monetizeze fără a pierde utilizatori. Așadar, șansele sunt chiar să monetizeze total diferit, dar să ne întoarcem la subiectul articolului și să vorbim ce riști dacă mai folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020.

Windows 7 era încă folosit de peste 400 de milioane de utilizatori la data de 14 ianuarie 2020 și fără update-uri de securitate se transformă într-o țintă clară a hackerilor.

Ce riști dacă mai folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Deși în esență poți folosi în continuare Windows 7 alături de un antivirus bun sunt foarte multe motive pentru care ar trebui să faci trecerea la Windows 10.

Dispozitivele care au nevoie de software să ruleze nu vor mai beneficia de suport pentru W7, astfel s-ar putea să cumperi o cameră web pentru PC și să descoperi că nu o poți conecta deoarece softul cu care vine aceasta nu mai este compatibil cu Windows 7.

Deoarece foarte mulți utilizatori vor rămâne cu un Windows mult mai vulnerabil, preconizez că în următoarea perioadă hackerii își vor îndrepta atenția spre acest sistem de operare și cei care îl folosesc riscă mult mai mult.

Cu toate că programele antivirus vor oferi în continuare update-uri pentru Windows 7, nu este ușor să faci programe care să se muleze pe mai multe sisteme de operare și va veni și ziua în care își vor îndrepta 100% atenția spre ultimul sistem de operare disponibil, nu pe versiuni mai vechi ale acestuia.

Printre cele mai grave consecințe ale unui atac cibernetic se numără:

  • pierderea datelor și fișierelor prin criptarea acestora cu ransomware;
  • furtul unor informații precum conturi bancare, de mail și parole și alte date care pot facilita furtul de identitate;
  • accesarea neautorizată a microfonului și camerei video.

Pentru a evita toate aceste neplăceri, recomandarea celor de la Microsoft este ca toți utilizatorii de W7 să facă update la Windows 10 în mod gratuit înainte ca breșele de securitate să apară.

Personal consider că Windows 7 era încă un sistem de operare foarte bun care nu merita soarta aceasta. Tu ce zici?

Știri din tehnologie – martie 2020

Am ajuns în a treia lună din an și încă avem foarte multe evenimente în zona de tech amânate din cauza coronavirusului....
180FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Cun poți vedea programe TV pe Android online din România | Sopcast și alte variante

De ceva timp testez aplicații prin care poți vedea programe TV pe android gratuit. Așa am descoperit și Sopcast pentru Android, aplicația...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut pe Android și iPhone

Sunt sigur că de multe ori ți-ai dorit să afli cine sună cu număr necunoscut sau măcar ca telefonul tău să afișeze...

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G păreri și preț

A venit timpul să testez Galaxy S20 Ultra 5G și încă din primele zile de utilizare pot spune că este cu siguranță...

Ce înseamnă Native Advertising și cum beneficiază brandul tău

Native Advertising (Publicitatea Nativă) se referă la tipul de publicitate plătită care ia forma conținutului deja existent pe un site. Astfel, reclama...

Tipuri de imprimante alb negru, color și 3D

Adesea spun pe site că atunci când faci cumpărături trebuie să te interesezi despre produsele pe care vrei să le achiziționezi pentru...

2 Comments

  1. Am avut windows 10 si nu mi-a placut si am trecut la widows 7 care este mai bun. Cred ca s-a facut o mare gresala prin abandonul windows 7. Poate va razganditi 03.02.2020.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!