Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Ești aici: Calculatorescu » Software PC » Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Windows 7 este o versiune a Microsoft Windows lansată pe data de 22 iulie 2009. De atunci și până acum aceasta a fost cea mai stabilă versiune de sistem de operare Windows pe care o puteai avea pe un PC sau laptop.

Din păcate, după 10 ani de asistență, Microsoft a luat decizia de a întrerupe toate update-urile și suportul pentru Windows 7. Motivul invocat este că vor să se concentreze pe noile tehnologii.

Ce riști dacă folosești Windows 7

Ce am înțeles din asta este că vor să continue cu Windows 10 până în momentul în care vor fi pregătiți să treacă la Windows 11 și să monetizeze altfel sistemul de operare pentru a combate pirateria.

În ceea ce privește noua metodă de monetizare, suntem aproape siguri că va fi prin reclame afișate în diferite locuri, fie în butonul de Start, fie pe ecranul de login. Este greu să știm aceste locuri deoarece Microsoft trebuie să găsească metoda perfectă să monetizeze fără a pierde utilizatori. Așadar, șansele sunt chiar să monetizeze total diferit, dar să ne întoarcem la subiectul articolului și să vorbim ce riști dacă mai folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020.

Windows 7 era încă folosit de peste 400 de milioane de utilizatori la data de 14 ianuarie 2020 și fără update-uri de securitate se transformă într-o țintă clară a hackerilor.

Ce riști dacă mai folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Deși în esență poți folosi în continuare Windows 7 alături de un antivirus bun sunt foarte multe motive pentru care ar trebui să faci trecerea la Windows 10.

Dispozitivele care au nevoie de software să ruleze nu vor mai beneficia de suport pentru W7, astfel s-ar putea să cumperi o cameră web pentru PC și să descoperi că nu o poți conecta deoarece softul cu care vine aceasta nu mai este compatibil cu Windows 7.

Deoarece foarte mulți utilizatori vor rămâne cu un Windows mult mai vulnerabil, preconizez că în următoarea perioadă hackerii își vor îndrepta atenția spre acest sistem de operare și cei care îl folosesc riscă mult mai mult.

Cu toate că programele antivirus vor oferi în continuare update-uri pentru Windows 7, nu este ușor să faci programe care să se muleze pe mai multe sisteme de operare și va veni și ziua în care își vor îndrepta 100% atenția spre ultimul sistem de operare disponibil, nu pe versiuni mai vechi ale acestuia.

Printre cele mai grave consecințe ale unui atac cibernetic se numără:

  • pierderea datelor și fișierelor prin criptarea acestora cu ransomware;
  • furtul unor informații precum conturi bancare, de mail și parole și alte date care pot facilita furtul de identitate;
  • accesarea neautorizată a microfonului și camerei video.

Pentru a evita toate aceste neplăceri, recomandarea celor de la Microsoft este ca toți utilizatorii de W7 să facă update la Windows 10 în mod gratuit înainte ca breșele de securitate să apară.

Personal consider că Windows 7 era încă un sistem de operare foarte bun care nu merita soarta aceasta. Tu ce zici?

Știri din tehnologie – februarie 2020

Samsung dă startul concursului #IarnaSamsung. Tot ce trebuie să faci este să pui pe Instagram fotografii făcute iarna aceasta cu hashtag-urile #iarnasamsung...
148FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Huawei Mate 30 Pro păreri și preț

Am primit Huawei Mate 30 Pro în teste și trebuie să vă spun că deocamdată am păreri mixte despre acest telefon din...

De ce se încălzește telefonul și cum poți rezolva această problemă

Adesea ne confruntăm cu problema aceasta și ne întrebăm de ce se încălzește telefonul și fără a avea un răspuns clar ajungem...

Ce este memoria RAM

Memoria RAM este punctul prin care trec toate datele care urmează să fie prelucrate de procesor. Acest lucru se întâmplă datorită faptului...

Știri din tehnologie – februarie 2020

Samsung dă startul concursului #IarnaSamsung. Tot ce trebuie să faci este să pui pe Instagram fotografii făcute iarna aceasta cu hashtag-urile #iarnasamsung...

Cele mai bune aplicații taxi pentru mobil

Pentru a înlătura orice dubiu, atunci când spun aplicații taxi mă refer și la cele de ridesharing, nu doar la acelea prin...

2 Comments

  1. Am avut windows 10 si nu mi-a placut si am trecut la widows 7 care este mai bun. Cred ca s-a facut o mare gresala prin abandonul windows 7. Poate va razganditi 03.02.2020.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, vrei să te înscrii și la newsletter?

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!