Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Ghid de redimensionare poze online

Ghid de redimensionare poze online

Atunci când spun redimensionare poze mă refer la procesul de a micșora lățimea și lungimea imaginilor, dar și de a le comprima pentru a ocupa cât mai puțin spațiu. Aceste lucruri sunt necesare deoarece atunci când urci o fotografie pe un blog personal ai nevoie ca ea să fie la dimensiunea optimă și să se încarce repede.

În general, site-urile care se încarcă greu fac asta din cauza faptului că au imagini foarte mari. Chiar am văzut unele cu imagini de peste 10 mb și eram întrebat de ce durează atât încărcarea și de ce clienții stau foarte puțin pe site și ies. Ei bine, nimeni nu vrea să stea 10 secunde după un site ca să se încarce.

Partea bună este că poți face un site să se încarce cu până la 70% mai repede doar optimizând imaginile pe care le urci. Așadar, mai jos vorbesc despre două site-uri pe care le folosesc zi de zi atunci când am de redimensionat poze online și nu vreau să folosesc alte tool-uri offline precum Photoshop sau IrfanView.

- Advertisement -

Bulkresizephotos

Ghid de redimensionare poze online

Printre cele mai bune site-uri pentru optimizare a pozelor mi s-a părut Bulkresizephotos datorită opțiunilor pe care le oferă.

Printre acestea se numără:

  • redimensionare procent;
  • dimensiuni exacte;
  • redimensionare pe lungime;
  • redimensionare pe lățime;
  • redimensionare pe latura lungă;
  • micșorarea dimensiunii.

Este un site care are foarte multe funcții și din punctul meu de vedere concurează chiar și cu cele mai bune tool-uri offline pe care le poți găsi pentru redimensionare.

TinyJPG

Pe locul doi se află TinyJPG care micșorează doar spațiul pe care fotografia îl ocupă. De obicei, acest serviciu este folosit atunci când vrei să optimizezi o imagine care are dimensiunile optime pe lungime și lățime și ai nevoie doar de o reducere a spațiului pe care îl ocupă.

Pe acest site poți urca un număr de până la 20 de imagini și apoi poți da download all și aceste vor fi salvate pe calculatorul tău într-o arhiva, astfel nu trebuie să optimizezi fiecare poză în parte.

Alte aspecte de care ar trebui să ții cont

Așa cum spuneam, procesul de redimensionare poze e foarte important și pentru SEO, dar sunt și alte elemente de care trebuie să ții cont printre care redenumirea imaginii și atributul ALT.

Imaginea trebuie să aibă un nume care să reflecte ceea ce apare în ea. Spre exemplu 9794721.jpg nu are nici o valoare, dar delta-dunarii-2019-pasari.jpg este mult mai buna din punct de vedere SEO.

În ceea ce privește atributul ALT trebuie să îl vezi pe acesta ca pe o descriere a imagini pentru cineva care nu o vede. Astfel Google nu vede ce ai tu în imagine, dar îi spui tu prin acel ALT. Spre exemplu, într-un articol despre păsările din Delta Dunării, ALT-ul imaginii ar trebui să fie Delta Dunării păsări pentru imaginea de la featured, iar cele din articol să conțină numele speciei care este fotografiată.

- Advertisement -

Concluzia este că urmărind acest ghid de optimizare poze online vei putea crește viteza de încărcare a site-ului tău, dar și să scazi mărimea unor poze pentru a le urca pe diferite forumuri sau pentru a le folosi ca avatar.

În cazul în care apar schimbări la site-urile prezentate mai sus sau voi găsi unul mai bun voi reveni cu un update la acest articol pentru a te anunța.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!