Ghid de redimensionare poze online

Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Ghid de redimensionare poze online

Atunci când spun redimensionare poze mă refer la procesul de a micșora lățimea și lungimea imaginilor, dar și de a le comprima pentru a ocupa cât mai puțin spațiu. Aceste lucruri sunt necesare deoarece atunci când urci o fotografie pe un blog personal ai nevoie ca ea să fie la dimensiunea optimă și să se încarce repede.

În general, site-urile care se încarcă greu fac asta din cauza faptului că au imagini foarte mari. Chiar am văzut unele cu imagini de peste 10 mb și eram întrebat de ce durează atât încărcarea și de ce clienții stau foarte puțin pe site și ies. Ei bine, nimeni nu vrea să stea 10 secunde după un site ca să se încarce.

Partea bună este că poți face un site să se încarce cu până la 70% mai repede doar optimizând imaginile pe care le urci. Așadar, mai jos vorbesc despre două site-uri pe care le folosesc zi de zi atunci când am de redimensionat poze online și nu vreau să folosesc alte tool-uri offline precum Photoshop sau IrfanView.

Bulkresizephotos

Ghid de redimensionare poze online

Printre cele mai bune site-uri pentru optimizare a pozelor mi s-a părut Bulkresizephotos datorită opțiunilor pe care le oferă.

Printre acestea se numără:

  • redimensionare procent;
  • dimensiuni exacte;
  • redimensionare pe lungime;
  • redimensionare pe lățime;
  • redimensionare pe latura lungă;
  • micșorarea dimensiunii.

Este un site care are foarte multe funcții și din punctul meu de vedere concurează chiar și cu cele mai bune tool-uri offline pe care le poți găsi pentru redimensionare.

TinyJPG

Pe locul doi se află TinyJPG care micșorează doar spațiul pe care fotografia îl ocupă. De obicei, acest serviciu este folosit atunci când vrei să optimizezi o imagine care are dimensiunile optime pe lungime și lățime și ai nevoie doar de o reducere a spațiului pe care îl ocupă.

Pe acest site poți urca un număr de până la 20 de imagini și apoi poți da download all și aceste vor fi salvate pe calculatorul tău într-o arhiva, astfel nu trebuie să optimizezi fiecare poză în parte.

Alte aspecte de care ar trebui să ții cont

Așa cum spuneam, procesul de redimensionare poze e foarte important și pentru SEO, dar sunt și alte elemente de care trebuie să ții cont printre care redenumirea imaginii și atributul ALT.

Imaginea trebuie să aibă un nume care să reflecte ceea ce apare în ea. Spre exemplu 9794721.jpg nu are nici o valoare, dar delta-dunarii-2019-pasari.jpg este mult mai buna din punct de vedere SEO.

În ceea ce privește atributul ALT trebuie să îl vezi pe acesta ca pe o descriere a imagini pentru cineva care nu o vede. Astfel Google nu vede ce ai tu în imagine, dar îi spui tu prin acel ALT. Spre exemplu, într-un articol despre păsările din Delta Dunării, ALT-ul imaginii ar trebui să fie Delta Dunării păsări pentru imaginea de la featured, iar cele din articol să conțină numele speciei care este fotografiată.

Concluzia este că urmărind acest ghid de optimizare poze online vei putea crește viteza de încărcare a site-ului tău, dar și să scazi mărimea unor poze pentru a le urca pe diferite forumuri sau pentru a le folosi ca avatar.

În cazul în care apar schimbări la site-urile prezentate mai sus sau voi găsi unul mai bun voi reveni cu un update la acest articol pentru a te anunța.

Știri din tehnologie – august 2020

Astăzi (5 august) Samsung a găzduit primul eveniment virtual Galaxy Unpacked. Acesta a fost transmis în direct din Coreea.
306FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Știri din tehnologie – august 2020

Astăzi (5 august) Samsung a găzduit primul eveniment virtual Galaxy Unpacked. Acesta a fost transmis în direct din Coreea.

TN vs IPS vs VA – ce monitor să alegi

TN vs IPS vs VA, despre lupta dintre aceste monitoare vorbim în articolul de mai jos. Ele sunt cele mai întâlnite tipuri...

Parole și coduri GTA 5 – PC, Xbox One și PlayStation

Am adunat de pe internet o listă completă (sper eu) cu parole și coduri GTA 5. Acestea pot fi folosite, atât pe...

LG Velvet păreri și preț | Hands-on Review

LG Velvet este un rival perfect pentru OPPO Reno 3 5G. Asta datorită specificațiilor, dar și a categoriei de preț în care...

Optimizare SEO | modificări pe care le poți face singur

La o simplă căutare pe Google după optimizare SEO vei primi ca rezultat foarte multe agenții, dar puține site-uri care să îți...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!