Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă username în limba română?

Ce înseamnă username în limba română?

Probabil ai încercat să faci un cont și te-ai lovit de acest cuvânt încă de la primele câmpuri pe care trebuie să le completezi. În acest articol vorbim despre ce înseamnă username, cum ar trebui să-l alegi și cum poți genera unul automat.

Ce înseamnă username în limba română?

Username se traduce în limba română prin nume de utilizator. Acesta este folosit pentru a te autentifica într-un cont online.

Username provine din alipirea a două cuvinte din engleză, user și name care înseamnă utilizator și nume. Astfel, username înseamnă nume de utilizator. În alte cuvinte, este numele tău unic pe site-ul sau platforma pe care dorești să te înscrii. Acesta poate fi format din litere, cifre sau chiar caractere speciale în funcție de limitarea pe care platforma o impune.

- Advertisement -

După ce vei seta acest username, îl vei folosi pentru a te autenfica pe platformă alături de parolă.

Uneori, username-ul poate fi reprezentat de adresa de e-mail sau numărul de telefon. Cu toate acestea, dacă platforma pe care faci cont nu setează username-ul în acest fel, evită să pui numărul de telefon ca username deoarece acesta va fi public.

Diferența dintre username și parolă

Username-ul și parola sunt elemente diferite care împreună alcătuiesc sistemul de autentificare online. Username-ul poate fi public și nu este înlocuit de acele steluțe (*****) atunci când îl scrii. Parola este elementul de autentificare pe care doar tu trebuie să-l știi și este tot timpul înlocuită de steluțe (*****) în timpul scrierii pentru a te proteja dacă cineva se uită la ecranul tău.

Reguli pentru alegerea unui username

Numele de utilizator trebuie să respecte anumite reguli în funcție de platforma pe care creezi un cont, în general acesta nu permite caractere speciale și trebuie să nu depășească 16 caractere.

De asemenea, avem și reguli de bun simț deoarece nu trebuie să faci un username care conține cuvinte obscene și injurii. Chiar dacă platforma te va lăsa să faci acest lucru, cu siguranță un administrator va observa la un moment dat și îți poate chiar închide contul.

Pe lângă aceste conturi, platforma te va obliga să alegi un nume de utilizator unic pentru a nu intra în conflict cu ceilalți utilizatori.

Recomandarea mea este să mergi pe o combinație între nume și prenume atunci când vine vorba de platforme serioase, iar pentru jocuri, mai ales că trebuie să îți protejezi identitatea online, alege un nickname unic pentru tine care să nu intre în conflict cu jucători celebri.

Platforme care pot genera un username pentru tine

  • my-name-generator.com;
  • instausername.com/nicknames;
  • name-generator.org.uk/nickname/.

Acum că știi ce înseamnă username în română ne ajuți cu o distribuire a articolului ca să putem continua să publicăm acest tip de conținut?

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!