Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este Magento, platforma folosită de numeroase magazine online

Ce este Magento, platforma folosită de numeroase magazine online

În acest articol vorbim despre ce este Magento, cum funcționează această platformă și de ce există foarte multe afaceri care aleg să-și creeze magazinul online în Magento.

Asemenea WordPress, și Magento este o platformă bazată pe tehnologie open source scrisă în PHP și permite proprietarului control 100% asupra website-ului.

De-a lungul timpului am avut ocazia să lucrez cu multe magazine online care folosesc platforma Magento și pot spune că Magento nu este în nici un caz inferior WordPress cu WooCommerce. Ba chiar Magento se comportă mult mai bine atunci când ai un magazin cu un număr mare de produse și categorii.

- Advertisement -

Așadar, pentru magazinele mari recomand Magento alături de un programator priceput și un specialist SEO care să se asigure că toate elementele sunt integrate/create corect pentru a satisface atât nevoile SEO ale site-ului, dar și nevoile clienților.

Prin Magento poți vinde, atât produse virtuale (downladabile), cât și produse fizice de orice mărime.

Fiind o platformă opensource va avea întotdeauna ultimele update-uri de securitate și bug fixes deoarece utilizatorii sunt preocupați să mențină platforma în stare de funcționare optimă.

Magento și B2B

Atunci când vorbim despre business to business, Magento are numeroase avantaje printre care și posibilitatea de a seta prețuri diferite în funcție de tipul de client. Astfel, poți avea un portofoliu de produse la preț normal pentru clienții persoane fizice și alt preț pentru clienții business.

Integrarea cu alte platforme

Gândită ca parte dintr-un sistem mai mare, platforma Magento poate fi integrată cu ușurință cu servicii de marketing afiliat, curierat, facturare, comparatoare de prețuri, plăți online, etc.

Magento și SEO

La bază Magento nu este o platformă ideală pentru SEO, dar Magento 2 a recuperat destul de mult la acest capitol. Cu toate acestea, Magento fiind o platformă open source, poți angaja un programator care să facă toate optimizările necesare.

Teme, module și extensii

Există numeroase teme, module și extensii Magento printre care multe gratuite, dar dacă vrei calitate superioară va trebui să investești și bani pentru a le folosi pe cele mai bune pe site-ul tău. Asemenea majorității platformelor online, temele, modulele și extensiile gratuite vin adesea cu limitări sau integrare de ads, lucruri de care trebuie să scapi pentru a crea un business online solid.

În concluzie, Magento este o platformă de tip open source dedicată magazinelor online ușor customizabilă și integrabilă cu alte servicii online care se pretează pentru magazinele medii și mari, dar și pentru cele mici care doresc să scaleze afacere în viitor.

- Advertisement -

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!