Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este WordPress și de ce este atât de popular

Ce este WordPress și de ce este atât de popular

Dacă urmărești să îți digitalizezi afacerea sau să îți deschizi un blog cu siguranță ai auzit de acest termen și te întrebi ce este WordPress mai exact. Ei bine, în acest articol îți explic ce este, dar și care sunt principalii competitori pentru acest CMS.

Înainte de toate simt că sunt dator cu o altă explicație pentru un acronim scris mai sus. CSM este acronimul pentru Content Management System, adică un sistem de management al conținutului.

WordPress este un sistem de management al conținutului prin intermediul căruia se pot crea magazine online, site-uri de prezentări, bloguri, etc. Principalul avantaj al WordPress îl reprezintă faptul că este un serviciu gratuit.

- Advertisement -

Cele două tipuri de WordPress

WordPress poate fi folosit, atât ca un serviciu limitat care te lasă să îți creezi un site de tipul site.wordpress.com, cât și ca software instalat pe un server propriu sau la o companie de hosting.

WordPress.com

WordPress.com este o platformă de creare de site-uri gratuită care te lasă să îți faci site-uri de prezentare sau bloguri fără nici un cost din partea ta.

Cu toate acestea, platforma poate insera reclame pe site fără acordul tău, iar opțiunile de customizare sunt foarte limitate.

Un alt lucru care merită menționat este faptul că atunci când vorbim de un site de tipul site.wordpress.com, gradul de încredere din partea cititorilor și a posibililor colaboratori poate fi unul mai mic decât un site creat pe domeniu propriu.

WordPress.org

Așa cum am menționat mai sus, WordPress.org este locul de unde poți descărca WordPress pentru a-l folosi pe un server propriu. Astfel poți customiza platforma așa cum îți dorești, instala sau crea teme și pluginuri de la 0, dar și să ai control total asupra site-ului.

Acesta funcționează alături de un domeniu propriu pe care trebuie să îl înregistrezi. În cazul .ro poți face acest lucru, fie la o companie de hosting sau intermediar, fie direct pe rotld.ro.

Alternative pentru WordPress

WordPress este prezent pe mai mult de 60% dintre toate site-urile din lume, fapt ce îl face cel mai utilizat CMS la nivel global. Desigur, acest lucru se datorează faptului că este foarte popular în rândul blogurilor și a site-urilor de prezentare, dar gratuitatea sa cântărește și ea mult.

Cu toate acestea, în ceea ce privește comerțul online, WordPress are drept rivali pe:

- Advertisement -
  • Magento;
  • Shopify;
  • OpenCart;
  • PrestShop.

În zona de conținut, alternativele pentru WordPress sunt:

  • Drupal;
  • Joomla
  • Laravel;

Acum știi ce este WordPress, atât varianta wordpress.com, cât și software-ul care îți permite să creezi site-uri cu propriul nume de domeniu.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!