Ești aici: Calculatorescu » Info » Viruși sau virusuri | cum este corect

Viruși sau virusuri | cum este corect

Viruși sau virusuri? asta e întrebarea care nu ne lasă să stăm liniștiți pe rețelele sociale pentru că la fiecare postare apare cineva care știe cum se scrie mai bine.

Problema este că nu avem un răspuns 100% corect din punct de vedere gramatical. Atât viruși, cât și virusuri reprezintă forma de plural pentru substantivul virus. Așadar, le poți folosi pe amândouă fără a greși.

- Advertisement -evomag.ro

Cu toate astea, există o diferență stabilită mai degrabă între specialiștii din două domenii, medicina și informatica. Astfel, virusuri se folosește atunci când este vorba de un agent patogen care atacă omul și viruși atunci când e vorba de un virus de calculator care atacă sisteme informatice.

Se pare că DOOM2 vine cu o clarificare în acest sens și atribuie forma de plural viruși pentru virusul informatic, dar agentul patogen are, în continuare, ambele forme de plural, atât viruși, cât și virusuri.

În concluzie, singura greșeală din punct de vedere gramatic e să spui virusuri referindu-te la un virus de calculator, în rest poți folosi orice formă de plural dorești.

- Advertisement -
- Advertisement -
Avatar pentru Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here

583UrmăritoriÎmi place
1,409UrmăritoriVezi cont
51AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Ads
Articole recente
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!