Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – mai 2021

Știri din tehnologie – mai 2021

Așa cum am stabilit în articolul anterior, știrile din tehnologie vor fi publicate de la cea mai nouă la cea mai veche astfel încât cea mai recentă știre să fie întotdeauna la începutul articolului.

Premii de 300.000 euro: Începe League of Legends: Wild Rift Origin Series, primul turneu oficial de esports pentru Wild Rift.

Înscrierile pe originseries.com sunt deschise până la 1 iunie pentru echipele care doresc să ia parte la primul turneu lunar de calificare.

- Advertisement -

Facebook va introduce un mesaj care va fi afișat înainte de a da share unui articol prin intermediul căruia îți va reaminti să citești articolul înainte să-i dai share. Poate așa mai scăpăm de zecile de știri cu titluri clickbait și conținut 0.


eMAG a introdus un sistem de rating pentru selleri similar cu cel de pe Aliexpress. Să sperăm că numărul celor care vând produse de proastă calitate prin marketplace-ul eMAG va scădea în perioada următoare.


Galaxy S20 și Note 20 primesc dual recording și alte câteva feature-uri software prezente pe Galaxy S21.


Stocurile PS5 vor fi limitate și în 2022 așa că dacă îți dorești unul s-ar putea să fi nevoit să mai aștepți.


96% dintre utilizatorii iOS din America nu vor să lase aplicațiile să urmărească ce fac pe internet pentru a le furniza reclame personalizate. Așadar, noul update iOS poate pune capăt reclamelor targetate. Nu știu dacă e de bine sau de rău – am văzut cum arată un cont care primește reclame la întâmplare și era un haos total.


Google Play va cere dezvoltatorilor mai multe informații despre ce fac cu datele utilizatorilor în încercarea de a le proteja acestora mai bine datele personale. Partea bună este că și utilizatorii vor avea acces la aceste date în ecranul de instalare al aplicațiilor.


Clubhouse este disponibil și pe Android. S-a cam dus din hype-ul de la început așa că ne apropiem de momentul în care aplicația va fi la liber.


Sony renunță la camerele DSLR pe care le mai produceau în tranziția spre 100% mirrorless pe partea de foto.

- Advertisement -

Netflix și Riot Games aduc celebrul joc video League of Legends pe micile ecrane cu seria de animație Arcane, în premieră pe Netflix în toată lumea în toamna acestui an.

Povestea se concentrează asupra originilor a doi campioni emblematici din League of Legends și asupra puterii care îi va despărți, acțiunea desfășurându-se în regiunea utopică Piltover și în districtul subteran oprimat Zaun. Seria animată este dezvoltată și produsă de Riot Games, în parteneriat cu Fortiche Productions.  


Rabla pentru Electrocasnice are loc pe data de 14 mai. Va exista inițial o etapă de înregistrare în platformă, dar se pare că organizarea va fi pe etape. Prima etapă pentru mașini de spălat rufe și vase, uscătoare de rufe și frigidere, iar în o a doua etapă pentru televizoare, laptop-uri și tablete.


Între 14 și 22 mai, România celebrează 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic, dr. ing. Dumitru Prunariu, printr-o serie de evenimente științifice și culturale organizate prin intermediul Fundației Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu. Evenimentele vor avea loc atât fizic, în București, Brașov și Timișoara cât și online, pe canalele de social media ale Fundației și ale partenerilor.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook Fundația Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu.


- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,275UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!