Știri din tehnologie – iunie 2019

Ești aici: Calculatorescu » Stiri IT » Știri din tehnologie – iunie 2019

Facebook lansează propria monedă digitală: Libra.


Samsung Electronics a anunțat oficial lansarea Galaxy XCover 4s, cel mai recent produs din seria Galaxy XCover. Acesta va fi disponibil în România începând cu luna august a acestui an.


✅ Continental, alături de Orange România, oferă acces gratuit la internet Wi-Fi în peste 100 de autobuze ale Societății de transport public local Sibiu, Tursib. Călătorii se pot conecta la ceea ce este important pentru ei la viteze de până la 500Mbps. Inițiativa aparține Continental Sibiu și contribuie la dezvoltarea strategiei de smart city a orașului.


Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a inaugurat vineri, 7 iunie, platforma culturală digitală Micro-Folie, alături de Samsung și aplicația dARe by Samsung drept principali facilitatori ai experiențelor creative și inovatoare incluse în cadrul acestui spațiu inedit.


Micro-Folie, concept internațional dezvoltat de Ministerul Culturii din Franța este o adevărată călătorie digitală care propune vizitatorilor trei structuri complementare – Muzeul digital, Realitatea virtuală și Fab Lab.

Publicul este invitat să interacționeze, prin intermediul Samsung Gear VR, 500 de opere din patrimoniul universal (picturi, sculpturi, detalii arhitecturale, spectacole de balet, operă sau teatru, piese muzicale din repertoriul clasic sau modern), găzduite în marile muzee din Franța precum: Louvre, Château de Versailles, Centre Pompidou, La Villette, Musée Picasso, Musée du Quai Branly, Philharmonie de Paris, RMN Grand Palais, Cité des sciences et de l’industrie, Musée d’Orsay


Orange România susţine şi în acest an muzica live, fiind partener principal al celor mai așteptate festivaluri de muzică din România: UNTOLD, Neversea, Summer Well, Afterhills și Electric Castle.

Clienţii Orange vor beneficia de prețuri speciale la fiecare dintre cele 5 festivaluri şi vor avea parte de multe alte experiențe noi în cadrul evenimentelor, alături de partenerii Samsung şi Huawei. Orange oferă tuturor festivalierilor trafic de date nelimitat în reţeaua 4G, dar şi internet gratuit prin reţeaua Orange Wi-Fi.

Ca idee, în 2018, la cele 4 festivaluri unde Orange a asigurat serviciile de conectivitate, consumul gratuit de date mobile a fost de peste 40 TB (terabytes), iar traficul Wi-Fi a înregistrat un consum de peste 18 TB (terabytes).


Motorola listat în Android Enterprise Recommended. Majoritatea smartphone-urilor Motorola sunt listate în programul Android Enterprise Recommended, aceasta fiind o validare a recomandării pentru utilizarea lor în sectorul de business.


Orange oferă abonaților și clienților business 20% reducere la biletele pentru iCEE.fest: UPGRADE 100, pentru mai multe detalii accesați www.upgrade100.com/orange.


Samsung anunță participarea la programul Rabla pentru produse electrocasnice și televizoare 2019. Campania se desfășoară în perioada 24 mai – 6 iunie.

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de produse electrocasnice de uz casnic și televizoare, după cum urmează:

 • Mașini de spălat rufe: 200 lei- eficiență A++ / 300 lei – eficiență A+++
 • Mașini de spălat vase: 300 lei- eficiență A++ / 400 lei – eficiență A+++
 • Frigidere/combine frigorifice/lăzi frigo/congelatoare: 300 lei – eficiență A++ / 400 lei- eficiență A+++
 • Aparate de aer condiționate, inclusiv portabile: 400 lei – eficiență A++ și A+++
 • Televizoare: 200 lei – eficiență A și A+ / 400 lei- eficiență A++ și A+++

Samsung dublează valoarea voucher-ului. Acesta poate fi folosit pentru mai multe categorii de produse, inclusiv televizoare, ce pot fi cumpărate de la magazinele partenere.

*Înscrierile se pot face direct în magazin sau online folosind aplicația AFM pentru obținerea voucher-ului. Acesta se obține de la AFM. Ulterior, Samsung va dubla voucher-ului în limita stocului disponibil pentru o listă de produse. 


Orange – cei care plasează o precomandă pentru Sony Xperia 1 primesc cadou un televizor Sony Bravia de 80 de cm – detalii aici.


Lenovo și Qualcomm prezintă Project Limitless – primul PC 5G din lume. Acesta este primul dispozitiv de acest fel cu modem Qualcomm Snapdragon X55 5G, capabil să se conecteze la o rețea super rapidă 5G.


În luna iunie va avea loc cea de-a treia ediție a atelierelor de educație digitală Smart Parents. Aceasta face parte din seria de evenimente Tech a Break orzanizate de Orange și este adresat părinților care vor să afle mai multe despre riscurile și beneficiile lumii digitale asupra copiilor.

 • Iași, 4 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Str. Anastasie Panu, Nr. 52;
 • București, 5 iunie, între 18:00 – 20:00, Orange smart shop din Şos. Bucureşti-Ploieşti Nr. 42D, Et.1, Băneasa Shopping City;
 • București, 6 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Bd.Lascăr Catargiu, Nr. 47-53;
 • Râmnicu Vâlcea, 7 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Str. Stirbei Vodă Nr.7;
 • Galați, 12 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Str. Brăilei, Nr.134A;
 • Brașov, 14 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Str. Saturn, Nr. 32; Bacău, 14 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Str. Nicolae Bălcescu, Nr. 1 A-B;
 • Oradea, 18 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Str. Republicii, Nr.18-22A;
 • Constanța, 19 iunie, între 18:00 – 20:00, Orange smart shop din Blvd. Al. Lăpuşneanu, Nr. 116C, Mall City Park;
 • Satu Mare, 19 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din P-ţa. Libertăţii Nr.15;
 • Arad, 20 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Bd. Revoluţiei, Nr. 49-53;
 • Craiova, 21 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Calea Bucureşti, Bl. M8;
 • Brașov, 24 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Str. Republicii, Nr. 19;
 • Cluj-Napoca, 27 iunie, între 17:00 – 19:00, Orange smart shop din Bd. 21 Decembrie 1989, Nr. 23-25.

*Înscrierile se fac pe pagina evenimentului www.orange.ro/techabreak/smart-parents, în limita locurilor disponibile.

Știri din tehnologie – februarie 2020

Samsung dă startul concursului #IarnaSamsung. Tot ce trebuie să faci este să pui pe Instagram fotografii făcute iarna aceasta cu hashtag-urile #iarnasamsung...
148FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Huawei Mate 30 Pro păreri și preț

Am primit Huawei Mate 30 Pro în teste și trebuie să vă spun că deocamdată am păreri mixte despre acest telefon din...

De ce se încălzește telefonul și cum poți rezolva această problemă

Adesea ne confruntăm cu problema aceasta și ne întrebăm de ce se încălzește telefonul și fără a avea un răspuns clar ajungem...

Ce este memoria RAM

Memoria RAM este punctul prin care trec toate datele care urmează să fie prelucrate de procesor. Acest lucru se întâmplă datorită faptului...

Știri din tehnologie – februarie 2020

Samsung dă startul concursului #IarnaSamsung. Tot ce trebuie să faci este să pui pe Instagram fotografii făcute iarna aceasta cu hashtag-urile #iarnasamsung...

Cele mai bune aplicații taxi pentru mobil

Pentru a înlătura orice dubiu, atunci când spun aplicații taxi mă refer și la cele de ridesharing, nu doar la acelea prin...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, vrei să te înscrii și la newsletter?

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!