Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Nu poți șterge preseturile din Lightroom Classic CC?

Nu poți șterge preseturile din Lightroom Classic CC?

Lightroom Classic CC 7.3 vine cu un update care afectează modul în care preseturile sunt stocate, dar oferă alte moduri de utilizare pentru acestea.

În articolul de mai jos vă voi spune cum vă afectează acest update, cum puteți șterge sau adăuga preseturi noi, dar și noile moduri de utilizare ale acestora.

șterge preseturile din Lightroom Classic CC

- Advertisement -

Până acum locația de stocare a preseturilor era în: C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe. Începând cu versiunea Lightroom Classic CC 7.3, acestea vor fi convertite în fișiere de tip XMP pentru a putea fi folosite concomitent și în Adobe Camera Raw.

Această schimbare va permie folosirea lor și în Photoshop. Astfel, munca de editare foto devine puțin mai simplă în cazul micilor ajustări pe care nu mai trebuie să le faci în două programe diferite. Acum rămâne de văzut cum va afecta asta workflow-ul și dacă va scurta din timpul de editare sau nu.

Cu toate astea, problema apare atunci când vrei să ștergi preseturile și nu le mai găsești sau tu le ștergi din vechiul director, dar în Lightroom ele tot apar. Cu acestă problemă m-am confruntat și eu, iar de aici a apărut acest mic tutorial.

Problema este simplu de rezolvat:

Pentru a șterge un preset tot ce trebuie să faci este să îl ștergi din două locații. Prima dată din locația veche pe care deja o cunoști, dar și din noua locație unde sunt stocate cele de tip XMP.

Locația nouă în care sunt stocate preseturile de tip XMP este -> C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Settings

Pentru a scăpa de preseturile care sunt instalate în acest moment în calculatorul tău trebuie să le șergi atât din C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe cât și din C:\Users[username]\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Settings.

Cu toate că acest update este pe placul meu, sper ca în curând toată nebunia asta cu ștergerea preseturilor să poată fi făcută doar dintr-o singură locație și să scăpăm de bătaia asta de cap cu ștersul din două locuri.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!