Samsung Galaxy Note 9 vs. Galaxy Note 10 + | Comparație

Ești aici: Calculatorescu » Telefoane » Samsung Galaxy Note 9 vs. Galaxy Note 10 + | Comparație

Folosesc zilnic Note 9, iar de curând am testat și Note 10+ așa că a venit timpul pentru un  articol de tipul Galaxy Note 9 vs. Galaxy Note 10+, asta după ce deja am făcut deja un review pentru Note 10+ destul de detaliat.

Mai jos voi face o comparație din punct de vedere al utilizatorului între aceste telefoane și voi pune accent pe camera foto, baterie și design.

Samsung Galaxy Note 9 vs. Galaxy Note 10
foto: news.samsung.com


Telefonul este primit prin programul Orange Smartphone Tester și l-am avut la dispoziție o lună pentru a face toate testele necesare cu scopul de a reveni cu articole cât mai complexe și clare prin care să vă informez cu privire la telefon și capacitățile sale. Dacă vi se potrivește sau nu este doar alegerea vostră.


Camera foto

Galaxy Note 10+ aduce un mare plus în ceea ce privește camera foto prin cea wide, dar și printr-o cameră frontală mai performantă și poziționată mult mai bine în interiorul ecranului, pe mijloc.

Celelalte camere sunt în proporție de 85% la fel în sensul că așezarea diferă, dar calitatea este îmbunătățită de software și de componentele hardware. În plus, camera telephoto este mai luminoasă.

Acum ce pot să zic, mie chiar îmi lipsește camera wide la Note 9, mai ales la concerte când aș vrea să abordez unghiuri creative.

Baterie

Crește de la 4000 mAh la 4300 mAh, iar viteza de încărcare este mult mai rapidă datorită Ultra Fast Charging.

Cu toate astea, din punct de vedere al autonomiei nu am văzut vreo diferență foarte mare între cele două telefoane, maximum vreo 5-7% în plus seara când ajung acasă, dar orice procent în plus la baterie contează așa că îmi place că acumulatorii țin mai mult la telefoanele din generația nouă, dar pentru mine era de ajuns și cea de la Note 9.

S-Pen

Din punct de vedere al designului, S-Pen-ul arată mult mai bine și este mai ergonomic având colțurile mai rotunjite. De asemenea, S-Pen-ul de la Note 10 primește și Air Command care se traduce prin comenzi date telefonului doar prin mișcarea acestuia în aer.

Design + Ecran

Dacă în ceea ce privește dimensiunile cele două telefoane sunt aproape identice, când vine vorba de design, Galaxy Note 10+ câștigă lupta detașat.

Este mai subțire, iar faptul că pe față nu mai există o grămadă de senzori experiența vizuală este cu un nivel peste.

Galaxy Note 10+ aduce în plus Gorilla Glass 6 față de Gorilla Glass 5 de la Note 9 și HDR+ față de HDR simplu.

Funcțiile butonului din partea dreaptă de pornire/oprire sunt preluate de butonul Bixby care poate fi acum folosit pentru ambele operațiuni, dar și remapat pentru a deschide diferite aplicații.

Telefonul costă 1099 euro în magazinul online Orange, dar îl poți lua la abonament cu 825 euro sau plata în rate cu 44 euro/lună.

Alte funcții Samsung Galaxy Note 9 vs. Galaxy Note 10 +

Singurul capitol la care Note 9 câștigă detașat este mufa jack 3.5 care lipsește de la Note 10 și Note 10+. Și pentru mine însemna foarte mult acea mufă jack, dar cred că din cauza faptului că eram foarte obișnuit cu ea, am adunat acasă multe perechi de căști și e de înțeles să fim reticenți la unele schimbări.

De asemenea, nici scanerul de iris nu mai este prezent pe celelalte două telefoane, dar pe mine nu mă deranjează deoarece tot timpul am folosit ca măsură de securitate la telefon cod PIN și amprentă.

Pentru mai multe detalii, dar și o comparație mai amănunțită din punct de vedere tehnic vă învit să vedeți comparația de pe gsmarena.com dintre Note 9, Note 10 și Note 10+.

Știri din tehnologie – aprilie 2020

Deși afectată de ceea ce se întâmplă la nivel global în acest moment, industria continuă să se adapteze și foarte multe afaceri...
183FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Cel mai bun program de editat video free | + altele 7 gratuite

În articolul de astăzi îți voi prezenta cel mai bun program de editat video pe care îl poți folosi gratuit, dar și...

Ghid de accesare desktop la distanță | Windows și alte

Atunci când vorbim despre procesul de de accesare desktop la distanță, există două variante prin care putem face asta. Una este direct...

Știri din tehnologie – aprilie 2020

Deși afectată de ceea ce se întâmplă la nivel global în acest moment, industria continuă să se adapteze și foarte multe afaceri...

Cun poți vedea programe TV pe Android online din România | Sopcast și alte variante

De ceva timp testez aplicații prin care poți vedea programe TV pe android gratuit. Așa am descoperit și Sopcast pentru Android, aplicația...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut pe Android și iPhone

Sunt sigur că de multe ori ți-ai dorit să afli cine sună cu număr necunoscut sau măcar ca telefonul tău să afișeze...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!