Ai cumpărat un parfum sau vrei să cumperi și nu știi dacă este original sau nu? Iată câteva metode de verificare a unui după cod care au funcționat întotdeauna pentru mine.
Site-uri de verificare parfum
Cele trei site-uri pe care ți le recomand sunt codecheck, checkfresh și checkcosmetic. Le poți accesa folosind link-urile de mai jos.
Verificarea parfumului original constă în găsirea codului de bare de pe sticla sau de pe cutie și introducerea acestuia pe unul dintre site-urile de mai jos urmând instrucțiunile specifice fiecăruia în parte.
După ce vei introduce codul pe site, acesta îți va spune dacă parfumul este original sau nu. De asemenea, trebuie să ai grijă ca acel cod să fie inscripționat și identic, atât pe cutia parfumului, cât și pe sticla sa pentru a fi considerat original.
În caz că ai nevoie de o recomandare de un magazin, am cumpărat de-a lungul timpului parfumuri pe care le-am identificat întotdeauna originale de aici.
Verificarea vizuală a unui parfum
Ca în cazul multor altor produse, poți face și o verificare vizuală a parfumului direct în magazin sau imediat ce ți-l livrează curierul acasă. Prezența codului de care am amintit mai sus poate fi un prim pas în verificare.
Ca regulă generală, parfumurile originale vor avea ambalaje foarte bine făcute, fără defecte iar folia de protecție de pe acestea va fi întinsă perfect. Acest lucru se datorează faptului că parfumurile sunt produse de lux și modul în care sunt prezentate este foarte important pentru producători.
Cu cât un brand vinde parfumuri mai scumpe, cu atât investește mai mult în marketing și în modul în care acestea arată. Așadar, experiența de brand își spune cuvântul, iar firma care le produce va ține întreg procesul de fabricare la un standard înalt.
Un alt factor important este mirosul. Deși adesea, la parfumurile copiate, este făcut să fie foarte apropiat de cel original, copiile nu vor reuși să-l imite 100%. Așadar, dacă ai un miros fin, cu siguranță îți vei da seama dacă ceva „nu miroase a bine„. De asemenea, dacă parfumul nu persistă cât te-ai aștepta poate reprezenta un alt semnal de alarmă.
La ce trebuie să fii atent/ă:
- Culoarea sticlei;
- Culoarea și mirosul parfumului;
- Calitatea ambalajului;
- Modul în care folia este pusă pe ambalaj;
- Locul inscripționărilor pe sticlă (nume, brand etc);
- Fontul folosit pentru inscripționare.
Poți verifica parfumul vizual direct în magazin sau poți folosi un site de verificare online a autenticității unui parfum.
Parfumurile nu expiră în adevăratul sens al cuvântului, dar acestea își păstrează prospețimea aproximativ 5 ani de la data fabricării. Desigur că modul în care sunt acestea păstrate afectează perioada.
Sper că acest articol te-a ajutat să identifici dacă noua ta achiziție în materie de parfum reprezintă un produs original sau nu.
Bună, am verificat un parfum pe ambele site-uri, îmi dă anul 2020, iar eu îl am din 2019, asta înseamnă că e fake?😃
Bună, uneori poate fi chiar o eroare, dar dacă ambele site-uri dau același rezultat poți încerca să iei legătura cu magazinul de la care l-ai achiziționat ca să adresezi această întrebare.
Util acest articol, mi-am dat seama ca urma sa cumpar un parfum fake dupa verificarea vizuala unde nu am vazut codul inscriptionat si pe cutie.
Mă bucur că articolul te-a ajutat!
Buna, am verificat un parfum, insa imi apare doar data lotului, fara sa imi spuna daca e original sau nu, e ok?