Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Când și cum se folosesc luminile de poziție

Când și cum se folosesc luminile de poziție

Luminile de poziție, cunoscute și sub numele de lumini de parcare sau lumini de staționare, sunt un set de lumini mici, de obicei mai puțin strălucitoare decât farurile, care sunt proiectate să facă un vehicul vizibil pentru alți șoferi și pietoni. Acestea nu sunt menite să ilumineze drumul în fața vehiculului, ci mai degrabă să semnalizeze prezența acestuia.

Când sunt utilizate luminile de poziție

În timpul parcării

Luminile de poziție sunt adesea utilizate atunci când un vehicul este parcat pentru o perioadă scurtă de timp pe o stradă sau într-un loc public pentru a semnaliza prezența acestuia altor șoferi.

Circulație în oraș sau în zone aglomerate

În unele țări, este obligatoriu ca luminile de poziție să fie aprinse în timpul deplasării prin oraș sau în zone aglomerate. În România, codul rutier cere ca și în oraș să folosești tot timpul luminile de întâlnire în timpul deplasării.

- Advertisement -

Luminile de poziție sunt de obicei de culoare albă sau galbenă în partea din față a vehiculului și roșii în partea din spate. Acestea sunt poziționate la marginea exterioară a vehiculului, atât în față, cât și în spate, pentru a face clară care este lățimea acestuia.

Este important de menționat că luminile de poziție nu sunt suficiente pentru a ilumina drumul în fața ta atunci când conduci pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate scăzută. În aceste situații, ar trebui să folosești luminile de drum.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,275UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!