Ești aici: Calculatorescu » Periferice » Genesis Thor 420 RGB – păreri | Hands On Review

Genesis Thor 420 RGB – păreri | Hands On Review

- publicat pe

Am primit de curând în teste tastatura mecanică Genesis Thor 420 RGB cu switch-uri albastre și a venit timpul să vă spun ce păreri mi-a lăsat și să discutăm despre designul și specificațiile tehnice ale acesteia.

Fiind vorba de o tastatură mai mică decât cu ce eram obișnuit, mi-a fost teamă să nu apăs din greșeală toate tastele încercând să scriu ceva, dar în doar 20-30 de minute m-am obișnuit cu layout-ul și cu mărimea tastelor și am putut scrie fără probleme, chiar și cu diacritice. Singura tastă care necesită mai mult timp pentru învățare, în opinia mea, este backspace.

Genesis Thor 420 RGB - păreri

Genesis Thor 420 RGB – design

Genesis Thor 420 este o tastatură mecanică low-profile construită din plastic (pe spate) și aluminium (pe partea din față) care contribuie la faptul că tastatura arată premium încă de când o scoți de cutie.

- Advertisement -

Îmi place foarte mult designul minimalist și consider că acest tip de tastatură este alegerea perfectă pentru birourile mai mici, dar și pentru cei care nu folosesc biroul doar pentru PC și au nevoie de mai mult spațiu liber.

Led-urile RGB au o luminozitate crescută astfel că sunt vizibile chiar și pe timp de zi și pot fi setate în culorile tale preferate sau să genereze diferite jocuri de culori.

Singurul lucru care nu îmi place din punct de vedere vizual este cablul USB care nu are înveliș textil. Sunt de părere că dacă tastatura ar fi bifat și acest lucru, ar fi arătat mult mai bine. Și mai bine ar fi fost un cablu detașabil USB-C, caz în care probabil aș fi optat pentru unul cu înveliș textil roșu sau argintiu.

Genesis Thor 420 culori

Spațiul dintre taste este mai mic decât la o tastatură normală și va trebui să fii destul de atent atunci când apeși butoanele, dar câteva ore de antrenament cu siguranță vor elimina erorile chiar și din jocurile unde te folosești de WASD și alte taste din apropiere.

Așadar, din punct de vedere al designului sunt mici aspecte care ar putea fi îmbunătățite, dar tastatura arată foarte bine pe birou și chiar are acel aer premium.

Genesis Thor 420 RGB – detalii tehnice

Din punct de vedere tehnic, putem spune că Thor 420 de la Genesis are specificații premium, mai ales datorită faptului că este construită pentru a obține un timp de reacție cât mai rapid prin implementarea switch-urilor Content Slim Blue (echivalentul Cherry MX Blue).

Genesis Thor 420 switch-uri

Tastatura vine cu câteva preseturi pentru LED-urile RGB care pot fi controlate și customizate prin apăsarea câtorva butoane chiar fără să instalezi software-ul celor de la Genesis, dar dacă vrei să customizezi și mai mult luminile sau să folosești macro, software-ul este prietenul tău.

Atunci când vine vorba de gaming, nici nu îmi imaginez că aș putea folosi o tastatură care să nu fie mecanică. Genesis Thor 420 asigură un timp de reacție îmbunătățit prin switch-urile albastre, dar și prin faptul că aceste taste sunt foarte sensibile la atingere și au un punct de activare de 1.2mm care necesită o forță de acționare de 45 de grame.

- Advertisement -
Genesis Thor 420 switch

Puncte forte

  • Făcută din aluminium;
  • Potrivită pentru birouri mici;
  • Switch-uri rapide.

Puncte slabe

  • Nu are cablu cu înveliș textil;
  • Nu are cablu detașabil;
  • Alunecă ușor dacă folosești piciorușele de plastic.

BrandGenesis
Dimensiune418x24x113 mm
Greutate573 grame
Switch-uriContent Slim Blue
Caracteristici switch-uriTactile, Clicky, Short Travel
Punct de activare1.2mm
Forță de apăsare45 grame
Lungime cablu1.65m
LayoutUS
Suport OSOrice mai nou de Windows XP
Configurare avansataDA
Funcții multimediaDA (prin tasta fn+F-uri)

În concluzie, probabil vor fi păreri împărțite despre Genesis Thor 420 RGB deoarece nu este o tastatură robustă cum ne obișnuisem deja în zona de gaming. Cu toate acestea, consider că este o alegere bună pentru cei care au mai puțin spațiu pe birou sau își doresc o tastatură cu design minimalist.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button