Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Fotografi celebri care au influențat arta fotografiei

Fotografi celebri care au influențat arta fotografiei

Fotografii au surprins frumusețea naturii și a oamenilor dinainte de apariția camerelor digitale și o parte dintre aceștia au rămas în istorie. Acești fotografi celebri au ajutat la definirea și dezvoltarea acestei forme de artă pe care o numim fotografia.

Iată care sunt cei mai celebri fotografi care, de-a lungul timpului, au realizat fotografii extraordinare.

Ansel Adams

Ansel Adams este renumit pentru fotografiile sale de peisaje în alb-negru din Parcul Național Yosemite și din alte locuri din Vestul American. El a fost un pionier al tehnicilor de procesare a filmelor și un promotor al conservării mediului înconjurător.

- Advertisement -

Henri Cartier-Bresson

Henri Cartier-Bresson este considerat unul dintre cei mai importanți fotografi ai secolului XX. A fost unul dintre fondatorii agenției Magnum Photos în 1947 și a fost pionier al fotoreportajului.

Stilul său distinct a fost definit prin „momentul decisiv”, acel moment efemer de o frumusețe extraordinară și de semnificație în viața de zi cu zi.

Diane Arbus

Diane Arbus este cunoscută pentru fotografiile sale emoționante care ilustrează persoane excluse de societate printre care se numără oameni ai străzii, cerșetori și oameni cu probleme mintale. Fotografiile ei oferă o perspectivă fără prejudecată asupra acestor oameni.

Richard Avedon

Richard Avedon a fost un fotograf american de modă și portret care a lucrat pentru publicații precum Harper’s Bazaar și Vogue. A devenit cunoscut pentru portretele sale inovatoare care arătau modelele în mișcare, în loc să stea nemișcate.

Steve McCurry

Steve McCurry este un fotograf american de fotojurnalism cunoscut pentru imaginea sa iconică „Fata afgană”, care a fost prezentată pe coperta revistei National Geographic. Fotografiile sale, de multe ori realizate în zone de război, sunt cunoscute pentru reprezentarea lor profundă a emoției și a condiției umane.

Annie Leibovitz

Annie Leibovitz este una dintre cele mai influente fotografe ale timpului nostru, cunoscută pentru portretele sale celebre care apar în reviste precum Rolling Stone și Vanity Fair. Printre subiecții săi se numără John Lennon, Queen Elizabeth II și Caitlyn Jenner.


Acești fotografi au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea și evoluția fotografiei ca formă de artă și de exprimare. Așadar, merită să dai un search după numele fiecăruia pentru a admira mai multe subiecte care s-au aflat la un moment dat în fața lentilei lor.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!