Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum verifici câte cuvinte are un text în Google Docs

Cum verifici câte cuvinte are un text în Google Docs

Fie că vrei să verifici câte cuvinte are un text în Google Docs sau într-un Word importat în Google Docs, îți voi arăta în acest tutorial care sunt pașii pentru a afișa întotdeauna numărul de cuvinte în Google Docs și de caractere pe care îl are un text.

Cea mai simplă metodă este să folosești combinația de taste CTRL+Shift+C și va apărea fereastra din poza de mai jos, din dreapta.

De acolo, tot ce trebuie să faci este să bifezi Display word count while typing (sau afișează numărul de cuvinte în timp ce scrii în română) și să dai OK. De acum încolo, fișierul îți va arăta întotdeauna, în josul paginii, în partea stângă numărul de pagini, cuvinte și caractere ale documentului.

- Advertisement -
verificare cuvinte google docs

Dacă din diferite motive nu funcționează să folosești combinația de taste CTRL+Shift+C, atunci trebuie să te duci în meniul documentului la Tools (Instrumente) și să selectezi de acolo al 2-lea obiec în meniu, Word Count.

Așa cum am menționat mai sus, următorii pași este să apeși pe Display word count while typing (afișează numărul de cuvinte în timp ce scrii) și să dai click pe OK.

Desigur, poți opta și pentru varianta în care nu bifezi să rămână pe ecran acea fereastră care numără cuvintele întotdeauna, dar este foarte utilă atunci când lucrezi într-un domeniu unde ți se cer articole/descrieri cu un număr limitat de cuvinte și caractere.

Singurul inconvenient este că setarea nu se aplică tuturor documentelor existente sau pe care urmează să le creezi. Așadar, va trebui să o faci de fiecare dată când vrei să știi numărul de cuvinte dintr-un document nou. Cu toate acestea, dacă folosești tot timpul un document drept ciornă, setezi o singură dată să-ți arate numărul de cuvinte și va fi acolo de ori câte ori deschizi documentul.

Sper că acest tutorial te-a ajutat să vezi câte cuvinte are un text în Google Docs, iar dacă ți-a fost util nu uita să recomanzi site-ul și prietenilor pentru a ne ajuta să scriem mai multe articole și tutoriale.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,275UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!