Ești aici: Calculatorescu » Jocuri » Cine a inventat Fortnite

Cine a inventat Fortnite

Fortnite este un joc video online de supraviețuire tip battle royale lansat în 2017 și a devenit rapid unul dintre cele mai populare și influente jocuri din lume. În continuare discutăm despre cine a inventat Fortnite și care este succesul din spatele acestui joc.

În spatele dezvoltării și inventării Fortnite se află Epic Games, o companie de dezvoltare software, cunoscută mai ales pentru crearea de jocuri video și motorul său de joc, Unreal Engine. Compania Epic Games a fost fondată în 1991 de Tim Sweeney, un programator și antreprenor pasionat de tehnologie și jocuri video.

Cine a inventat Fortnite

Inițial, Fortnite a fost conceput ca un joc de supraviețuire tip cooperațiv, în care jucătorii construiesc fortificații și se luptă cu valuri de monștri. Cu toate acestea, popularitatea genului battle royale, popularizat de jocuri precum PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), a inspirat Epic Games să includă un mod de joc battle royale în Fortnite.

- Advertisement -

Versiunea battle royale a Fortnite, lansată ca un mod separat gratuit, a avut un succes enorm, atrăgând milioane de jucători într-un timp foarte scurt. Aceasta combină elemente clasice de supraviețuire cu un stil grafic colorat și un mod de construcție inovativ unde jucătorii colectează resurse pentru a construi și se adaptează rapid într-un mediu în continuă schimbare, făcând experiența fiecărui jucător unică.

Succesul Fortnite se datorează în mare parte abordării inovatoare a Epic Games în dezvoltarea de jocuri, adaptabilitatea la tendințele pieței și capacitatea de a crea o comunitate activă și implicată. Astfel că jocul a evoluat constant, cu actualizări frecvente, evenimente sezoniere și colaborări cu diverse francize populare de filme, muzică și alte jocuri video. Una dintre acestea fiind chiar cu Eminem.

Deși a fost lăudat pentru inovația și stilul său, Fortnite a primit și critici, unele concentrându-se pe problema dependenței de jocuri și a impactului asupra tinerilor jucători. Cu toate acestea, Epic Games a răspuns numeroaselor acuzații prin implementarea de măsuri pentru a promova un mediu de joc echilibrat și sănătos. De asemenea, jocul a câștigat numeroase premii și a fost apreciat pentru abilitatea sa de a aduce împreună comunități diverse.

Așadar, știm cu siguranță că cine a inventat Fortnite este Epic Games, alături de fondatorul companiei Tim Sweeney. Împreună au reușit să creeze un fenomen cultural și un succes comercial remarcabil în industria jocurilor video.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!