Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă amc și cum se folosește

Ce înseamnă amc și cum se folosește

În articolul de față îți voi spune ce înseamnă amc și cum se folosește acest acronim, dar și de ce a ajuns atât de popular.

De data aceasta nu mai este vorba de un acronim pentru cuvinte în engleză precum LOL despre care vorbeam în alt articol, ci este vorba despre o invenție 100% românească.

AMC este prescurtarea de la acel moment când și a devenit viral de mai multe ori sub formă de meme-uri menite să creeze amuzament în rândul utilizatorilor de internet.

- Advertisement -

Expresia acel moment când este adesea folosită pe internet în construcția unor anumite tipuri de glume. Exemplu: Acel moment când vrei să cumperi ceva de la mega și încercă să plătești cu cardul RATB.

Acesta este un acronim folosit, atât pe Instagram, cât și pe Facebook sau feisbuc cum spun unii.

Dacă pe Facebook vorbim în general despre glume bazate pe texte scrise de fiecare utilizatori în parte, datorită poziționării rețelei Instagram ca una pentru fotografie, aici AMC este transpus în proporție de aproape 100% sub formă de meme-uri.

Acest lucru a dus naștere la hashtag-uri populare precum #amc și #acelmomentcand care au fost preluate chiar și la nivel internațional, dar evident că acest conținut nu are vreun sens pentru cei care nu vorbesc limba română. Totuși, dacă ai căutat deja sau intenționezi să cauți hashtag-urile acestea și observi conținut care nu are legătură cu cele de mai sus, trebuie să știi că o dată ce se viralizează un hashtag pe Instagram, mii de conturi îl preiau în speranța de a se promova rapid către un număr mare de oameni.

Evident că acest lucru nu funcționează și atrage mai degrabă reporturi și furia utilizatorilor. Așadar, ca o paranteză pentru acest articol, îți recomand să folosești hashtag-uri doar dacă își au sensul.

Deși nu este întotdeauna popular, asemenea istoriei care uneori se repetă, amc revine în atenția internauților ori de câte ori există o persoană sau o pagină cu un număr de followeri mai mare care începe o nouă serie de glume bazate pe acest acronim.

Printre alte prescurtări românești se numără:

  • nb – noapte bună;
  • amr – au mai rămas;
  • nr – număr;
  • cf – ce faci;
  • lma – la mulți ani.

Acum că știi ce înseamnă amc ce ar fi să ne dai un like paginii de Facebook Calculatorescu pentru mai multe informații de genul? Thanks!

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!