Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este codul IMEI la telefon și cum îl afli

Ce este codul IMEI la telefon și cum îl afli

Cu siguranță ai auzit până acum de IMEI și probabil știi că este pentru telefon precum CNP-ul pentru noi, dar haide să vedem mai multe despre ce este codul IMEI și cum îl aflăm din setările telefonului.

Codul IMEI (International Mobile Equipment Identity) este un număr unic de identificare pentru fiecare telefon mobil sau smartphone. Acesta conține 15 cifre și este echivalentul unei amprente digitale pentru dispozitiv, oferind o modalitate unică de identificare la nivel global. Codul IMEI este crucial și pentru rețelele de telefonie mobilă, fiind folosit pentru a distinge dispozitivele valide și pentru a asigura conexiunea lor la rețea.

Rolul codului IMEI

Identificarea dispozitivelor: IMEI-ul este folosit de operatorii de telefonie mobilă pentru a recunoaște dispozitivele care se conectează la rețeaua lor. Acest lucru este important pentru gestionarea rețelei și pentru a verifica compatibilitatea și starea dispozitivului (dacă este raportat ca fiind furat sau pierdut).

- Advertisement -

Securitate și blocare: Dacă un telefon este declarat furat sau pierdut, proprietarul poate cere operatorului să blocheze dispozitivul utilizând codul IMEI. Acest lucru face telefonul inutilizabil pe orice rețea, reducând astfel furtul de telefoane mobile.

Urmărirea și localizarea: Deși codul IMEI în sine nu poate localiza fizic un dispozitiv, autoritățile pot folosi numărul pentru a colabora cu operatorii de telefonie în situații speciale, cum ar fi furtul.

De asemenea, poți folosi codul IMEI pentru a vedea dacă telefonul este original sau nu.

Cum să găsești codul IMEI al telefonului tău

Există mai multe metode pentru a afla codul IMEI al telefonului, dar cea mai rapidă dintre acestea este să tastezi numărul universal *#06# pe telefon, iar după scrierea ultimului caracter, codul va fi afișat pe ecran.

Codul IMEI mai poate fi aflat și din setările telefonului din secțiunea About sau Despre telefon sau direct de pe cutia acestuia. La o parte dintre telefoanele tastate de mine am văzut că acesta vine chiar și cu un sticker lipit pe spatele telefonului.


Așadar, acum știi ce este codul IMEI, cum îl găsești pe telefonul tău și care sunt principalele utilități ale acestuia. Cunoașterea codului IMEI al telefonului poate fi foarte utilă în caz de urgență sau dacă telefonul este pierdut sau furat. Așadar, chiar dacă obișnuiești să nu ții cutiile vechilor telefoane, ar fi o idee bună să notezi IMEI-ul undeva.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
2 Comentarii
  1. Acum toate telefoanele au localizare și control de la distanță.

    Cât despre colaborarea autorităților cu companiile de telefonie mobila in caz de furt e cam greu de crezut.

    Cunosc un caz în care un telefon scump s-a furat dintr-o sală de fitness… poliția a identificat persoana inclusiv îl cunoșteau cu antecedente…însă păgubitul nu a recuperat nici în ziua de astăzi telefonul.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!