Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – noiembrie 2020

Știri din tehnologie – noiembrie 2020

Revolut lansează IBAN-urile de RO în parteneriat cu Libra Bank. În urma acestuia, poți să încasezi salariul direct pe Revolut.


Orange a lansat luna trecută o serie de webinarii gratuite. În noiembrie mai au loc două:

  • 9 noiembrie, ora 16:00: Cum automatizăm procesele de business?
  • 16 noiembrie, ora 16:00: Cum ne pregătim businessul împotriva atacurilor cibernetice?

Pentru înscrieri ➤ https://www.orange.ro/business/webinare-obs/

- Advertisement -

Angajatorul va avea posibilitatea de a folosi semnătura electronică la încheierea contractului de muncă sau pentru anexelor sale. În sfârșit ceva util pentru telemuncă.


Zvonurile spun că Samsung Galaxy M12 va avea baterie de 7.000 mAh. Și eu care scriam despre baterii externe


Interzicerea TikTok este din nou amânată. Între timp am instalat și eu din nou aplicația. Asta așa în caz că nu știam ce să fac cu timpul liber.


Apple îngreunează reparațiile iPhone 12 și camera lui nu mai poate fi reparată decât cu unelte Apple.


DaVinci Resolve 17 urmează să fie lansat oficial. Printre cele mai interesante funcții noi este una care pregătește clipul cu rezoluția ideală pentru Instagram. Ținând cont că este un program de editare video gratuit, DaVinci Resolve este alternativa perfectă pentru Adobe Premiere.


Orange preia 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe Telekom Romania Communications.

Încheierea tranzacției este supusă unor condiții precedente uzuale, în particular aprobarea tranzacției de către Comisia Europeană și de către alte autorități competente, și este așteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021. Până la aprobarea și finalizarea tranzacției, ambele companii vor continua să funcționeze independent.

Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Deputy CEO pentru Orange în Europa, a comentat: “Această achiziție este un pas important pentru accelerarea strategiei noastre convergente în Europa. România este o piață cheie pentru Orange și o remarcabilă poveste de succes. Tranzacția confirmă angajamentul nostru pe termen lung pe piața din România. Ne propunem să contribuim la dezvoltarea sectorului telecom prin investiții constante în infrastructuri de rețea performante și în servicii inovative.”

- Advertisement -

Liudmila Climoc, CEO Orange România, comentează: “Este un moment important pentru piața românească de telecomunicații, care va duce la creșterea atractivității sale atât în ceea ce privește serviciile telecom convergente, cât și infrastructura de înaltă calitate, sporind in acelasi timp competiția. Această tranzacție va aduce noi oportunități pentru dezvoltarea de servicii convergente, cu mai multe beneficii și o paletă mai largă de opțiuni oferite clienților, dar și pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei digitale. Complementaritatea celor două rețele ne va permite să aducem împreună nu doar clienți și echipe, ci și cea mai bună expertiză în ceea ce privește calitatea serviciilor și a unei infrastructuri de rețele fixe și mobile pregătite pentru provocările viitorului.”


Samsung lansează Community în România. Acesta este un loc în aplicația Members, dar și pe website unde poți discuta cu alți utilizatori despre produsele Samsung. Ce mi se pare important este că poți găsi rezolvări la diversele probleme care mai apar în timpul utilizării gadget-urilor.


Samsung anunță un nou produs, monitorul Smart. Acesta este simplu de conectat la mobil și PC, oferă funcții pentru munca de acasă și școală la distanță, precum și un Smart Hub integrat, un centru de divertisment cuprinzător. Utilizatorii își pot conecta dispozitivele mobile personale printr-o simplă atingere, folosind Tap View, App Casting sau Apple AirPlay 2.


Începând cu 17 noiembrie, Google Pay este disponibil în România prin intermediul următoarelor aplicații: Revolut, Curve, Transferwise, ING Bank, UniCredit Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, CEC Bank, Viva Wallet, Orange Money.


Samsung lansează a șasea ediție Stream Your Dream. Evenimentul are loc pe data de 26 noiembrie începând cu ora 18:00 și poate fi vizionat live pe YouTube și Facebook @samsungromania.


Au fost anunțate startupurile câștigătoare în cadrul 5G Online Challenge. Cele 5 care intră în acceleratorul Orange Fab sunt:

  • ClarK Vision – ochelari și platformă de realitate augmentată ce ajută companiile să ofere îndrumare de specialitate la distanță.
  • INTERACT – proiect ce implementează funcții de management al traficului, folosind o rețea de mobile edge computing cu latență scăzută, pentru a susține comunicarea V2X (vehicle-to-everything) și a asigura astfel siguranța și eficiența traficului rutier.
  • MobileControl – prin produsul Active Building Control, dezvoltă un sistem de monitorizare în timp real a parametrilor de mediu înconjurător și consum de energie pentru spațiile de lucru.
  • Streamerse – platformă online ce permite organizatorilor de evenimente să-și implice audiența în evenimente live, să monetizeze conținutul video și să beneficieze de efectul de marketplace
  • Telios – clinică virtuală ce își propune să dezvolte noi funcționalități pentru clienți beneficiind de capabilitățile 5G și să se extindă la nivel regional.

AOC lansează două noi monitoare de gaming de 31,5 ”(80 cm) din gama G2: CQ32G2SE (rezoluție QHD – 1440p) și C32G2AE (rezoluție FHD – 1080p). Ambele monitoare beneficiază de panouri VA curbat de 1500R, o rată de refresh mare, de 165 Hz și un timp de răspuns de 1 ms (MPRT). Ecranele sunt compatibile AMD FreeSync Premium.


- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!