Ești aici: Calculatorescu » Review » Samsung Galaxy A52 5G | păreri și teste

Samsung Galaxy A52 5G | păreri și teste

În ultimul timp m-am jucat cu Samsung Galaxy A52 5G și a venit timpul să vorbim și aici despre ce păreri mi-am făcut despre telefon, cum mi s-a părut și alte teste pe care le-am făcut.

Samsung Galaxy A52 5G păreri generale

Încă de când am văzut specificațiile lui A52 5G am fost încântat deoarece vine cu un procesor Snapdragon 750G, dar și cu cele 2 tipuri de camere pe care majoritatea le folosesc mai mult (normală, wide).

După cum am scris în alt articol, am testat prin comparație A72 și A12 ca să îmi fac o idee despre cum arată diferența dintre cel mai ieftin telefon din seria A lansată anul acesta și cel mai scump. În acel articol am ajuns la concluzia că dacă vrei jocuri care consumă resurse trebuie să mergi pe A72, dar dacă vrei să te rezumi doar la poze, chiar și A12 face o treabă bună.

- Advertisement -

De această dată vorbim de un telefon cu un preț bun, dar care este mult mai apropiat de A72 ca specificații. Ba chiar telefoanele împart aceeași cameră principală și frontală.

Samsung Galaxy A52 5G | păreri și teste

Design & Display

Am primit în teste varianta Awesome Blue și nu cred că există una mai bună pentru acest telefon. Din punct de vedere vizual, pentru mine arată ca un telefon premium și se simte foarte bine în mână, chiar dacă nu-l folosesc cu o husă.

Și că tot am zis de huse, spatele telefonului este din plastic și ecranul Gorilla Glass 5, două lucruri care adunate îmi dau curajul să folosesc telefonul exact așa cum l-aș scoate din cutie. Eventual aș adăuga o protecție pe ecran pentru că știu că uneori pot fi neîndemânatic.

Display-ul are o diagonală de 6.5inchi și este capabil de 2400x1080pixeli cu o rată de refresh de 120Hz. Pe laterale putem observa o linie neagră care înconjoară ecranul și în partea de sus se poate observa discret difuzorul, iar sub el camera frontală care ocupă din ce în ce mai puțin loc pe ecran.

A52 5g porturi

Baterie

Avem o baterie de 4500mAh Li-polymer capabilă să țină telefonul pornit aproape două zile în condiții de utilizare normală și fără a exagera cu luminozitatea ecranului. Această baterie poate fi încărcată rapid cu 25W ceea ce ar trebui să asigure un 50% în aproximativ 30-35 de minute.

Din testele pe care le-am făcut am folosit telefonul cu o singură încărcare cel puțin 2 zile, dar vorbim de work from home, fapt ce poate face diferența între 2 zile și o zi. Spre exemplu, fiind în casă, luminozitatea ecranului a stat tot timpul undeva sub 50%, iar muzică nu am mai ascultat pe el. Cu toate astea, am jucat Clash Royale, am testat câteva alte jocuri precum League of Legends Wild Rift ca să văd cum se mișcă, am ținut clipuri pe YouTube când aveam treabă prin casă și am lăsat notificările și netul aprins non stop.

Cameră foto

În ceea ce privește partea foto, pot spune că îmi lipsește camera tele deoarece îmi place să merg la concerte și acolo ai nevoie de un extra zoom dacă vrei să surprinzi mai bine ce se întâmplă pe scenă.

Cu toate acesta, în utilizarea de zi cu zi camera foto principală este cea mai importantă urmată de cea wide, mai ales pentru cei care stau în București unde dacă vrei să faci o poză fără mașini în ea trebuie să fii cât mai aproape de subiect.

- Advertisement -
a52 poze in parc

După cum vezi, pentru testele foto făcute cu Galaxy A52 am ales să mă apropii puțin de natură și să las pozele cu străzi și mașini pe altă dată. Impresia generală despre camerele telefonului este una bună. Toate cele trei camere fac fotografii (wide, camera principală și cea frontală) fac fotografii clare, mai ales dacă lumina te ajută. Cu toate acestea, datorită diafragmei deschise se descurcă foarte bine și pe lumină scăzută/

ateneul cu a52

Audio

Vești bune pentru audiofili și pentru cei care încă au o colecție de căști cu conector jack de 3.5mm undeva prin sertar deoarece Samsung Galaxy A52 5G păstrează ieșirea audio stereo de 3.5mm.

Telefonul mai are un difuzor și în partea dreapta jos (lângă conectorul USB-C) și unul deasupra camerei frontale care abia se vede datorită designului foarte bine făcut al telefonului. Ambele, alături de funcția Dolby Atmos, contribuie la un sunet căruia nu prea ai ce să-i reproșezi, indiferent că vorbim de muzică sau de seriale.

A52 5g porturi

Concluzie

În concluzie, Samsung Galaxy A52 5G este un telefon accesibil ca preț care vine cu o parte dintre specificațiile unui flagship, pe deasupra are și o baterie care nu te lasă la greu și se descurcă în majoritatea situațiilor în care te bazezi pe el pentru a face o poză demnă de postat pe rețelele sociale.

Dacă ar fi să aleg între acesta și A72, aș alege A72 doar pentru camera foto tele, dar în rest, A52 5G rămâne preferatul meu dintre cele trei despre care am vorbit în articolul acesta și cel precedent.

Specificații tehnice

Dimensiuni159.9 x 75.1 x 8.4 mm (6.30 x 2.96 x 0.33 in)
DisplaySuper AMOLED, 120Hz, 800 nits (HBM)
6.5 inches, 101.0 cm2 (~84.1% screen-to-body ratio)
1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~407 ppi density)
Corning Gorilla Glass 5
OSAndroid 11, One UI 3.1
ProcesorQualcomm SM7225 Snapdragon 750G 5G (8 nm)
MemoriemicroSDXC (uses shared SIM slot)
128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM
Cameră principală64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.7X”, 0.8µm, PDAF, OIS
12 MP, f/2.2, 123˚ (ultrawide), 1.12µm
5 MP, f/2.4, (macro)
5 MP, f/2.4, (depth)
4K@30fps, 1080p@30/60fps; gyro-EIS
Cameră frontală32 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm
HDR
4K@30fps, 1080p@30fps
Audio3.5mm jack
Baterie Li-Ion 4500 mAh, non-removable
Fast charging 25W
- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
2 Comentarii
  1. Bună seara! Am un A52 și am avut probleme, se bloca pornind de la ecran în mozaic( culorile de baza în afisaj), până la urmă mi l-au schimbat ( garanție). După o luna aceleași probleme. Ecranul în mozaic,total sau parțial, fără posibilitatea de a închide sau alte facilități.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,062UrmăritoriÎmi place
1,251UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Parteneri
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!