Poșta Română Tracking – Cum verifici unde e coletul tău

0

Poșta Română Tracking ca și orice alt fel de tracking este metoda prin care poți vedea pe unde se află coletele comandate de tine.

Adesea aceste informații pot apărea pe aplicații cu o ușoară întârziere, dar sunt foarte folositoare atunci când nu primești coletul și ai nevoie de dovezi pentru a cere un refund.

Poșta Română Tracking

Pe site-ul oficial al Poștei Române informațiile apar abia după ce acel colet a intrat în țară și se updatează destul de greu astfel încât nu prea te ajută mult dacă afli de acolo că a ajuns la oficiul poștal de care aparți abia după ce ai primit și avizul.

De ce scriu despre asta? Ei bine fac săptămânal comenzi pe Aliexpress și de multe ori s-a întâmplat să nu ajungă coletul la mine fără să știu măcar pe unde e. Astfel, am căutat o aplicație de tracking care să mă ajute mai mult.

Cea pe care am găsit-o, și din ce am înțeles una dintre cele mai folosite, este 17track.net, un site pe care poți urmări coletele și afli locația lor aproape în real time. Din ce am testat până acum are o exactitate foarte bună și adesea îmi afișază coletul ca fiind deja la oficiul poștal cu o zi sau două înainte de aviz.

Pe vremea când 90% dintre colete veneau la oficiul poștal vamal nici nu mai aveam nevoie de aviz pentru că primeam de la 17track informația despre acestea și mergeam să le ridic înainte ca avizul să ajungă la mine.

Tot cu 17track am descoperit că orice colet stă foarte mult la BSI București sau în tranzit prin țară.

  • Partea bună e că nu s-a pierdut nici un colet după întrarea în țară, când vine ghinionul se întâmplă înainte de intrearea în țară și e un motiv întemeiat pentru refund așa că nu aveți de ce să vă faceți probleme.
  • Partea mai puțin bună e că e cam frustrant să vezi cum ajunge din China până în România într-o săptămână sau două și apoi să stai după el încă o lună cât se plimbă pe aici.

Dar să ne întoarcem la subiectul articolului.

Recomandarea mea este să folosiți 17track.net de fiecare dată când aveți nevoie să urmăriți un colet și în cazul în care vânzătorul nu vă oferă un cod de tracking valid și termenul de livrare expiră să nu ezitați să cereți banii înapoi.

Poșta Română Tracking, ca și alte variante ar trebui să ne facă viața mai ușoară în ceea ce privește cumpărăturile online și să ne ajute să ne apărăm drepturile pe care le avem în fața vânzătorilor. De asemenea, dacă vrei să fii 100% sigur că nu ai vreo surpriză îți recomand să filmezi toate momentele în care desfaci pachetele și să testezi ce ai primit, așa nu va exista nici un dubiu asupra conținutului și poți rezolva mai ușor eventualele probleme care apar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here