Ești aici: Calculatorescu » Info utile » De ce se încălzește telefonul și cum poți rezolva această problemă

De ce se încălzește telefonul și cum poți rezolva această problemă

Adesea ne confruntăm cu problema aceasta și ne întrebăm de ce se încălzește telefonul și fără a avea un răspuns clar ajungem cu el la service chiar dacă acest lucru nu este necesar.

Desigur, dacă problemele persistă sau crezi că de vină este un component hardware ar trebui să te duci la service cât mai repede pentru a evita o defecțiune mai gravă a telefonului.

Care sunt elementele ce pot cauza încălzirea excesivă în cazul unui telefon

Supraîncălzirea telefonului poate fi rezultatul unor componente hardware, dar poate fi cauzată și de aplicații sau soft. În continuare vorbim despre principalii factori din cauza cărora se încălzesc telefoanele.

- Advertisement -
încălzește telefonul

Bateria

În general telefonul devine mai cald atunci când este la încărcat deoarece bateria este formata din mai mulți acumulatori pe bază de litiu care disipă mai multă căldură atunci când sunt încărcați. Aceste probleme pot apărea mai ales în modul de fast charging, dar în general o încălzire normală a telefonului în timpul încărcării nu este o problemă.

Procesorul

Procesorul este creierul telefonului și acesta se ocupă de toate procesele pe care le realizează telefonul. Din acestă cauză, căldura produsă de procesor este direct proporțională cu numărul și complexitatea task-urilor pe care le îndeplinește. Aceste task-uri sunt de la simple procese la jocuri, aplicații sau chiar accesarea unor site-uri care încarcă multe resurse.

Camera foto

Camera foto este o componentă hardware care cu cât este folosită mai intens, cu atât se va încălzi mai mult. Tocmai de aceea vei observa că atunci când filmezi în rezoluții de 4K telefonul va fi mult mai cald decât în cazul filmărilor HD sau Full HD. Din fericire acest lucru este normal și nu trebuie să te sperii. Cu toate astea trebuie să încerci să nu o supra-soliciți pentru a nu afecta senzorul.

Ecranul

Setat la un nivel de iluminare maxim, ecranul poate contribui la încălzirea excesivă a telefonului mai ales dacă acest nivel este folosit în combinație cu statul afară în soare.

Modulul radio

Acesta este elementul hardware care se ocupă de recepționarea semnalului trimis de releu pentru a-ți permite să folosești datele de voce și de net. În general se poate observa o ușoară încălzire în cazul în care semnalul este mai slab.

Aplicațiile care rulează în fundal

Așa cum spuneam și mai sus, aplicațiile care rulează în fundal pot pune presiune mai mare pe procesor și pot trage curent mai mult din baterie rezultând într-o încălzire mai rapidă a telefonului. Spre fericirea noastră, telefoanele noi deja vin cu sisteme de optimizare ale aplicațiilor și te întreabă dacă vrei să le oprești din a rula în fundal în cazurile în care observă că nu le folosești.

Temperatura de afară

Destul de logic este faptul că temperatura de afară contribuie la răcirea sau încălzirea telefonului. Spre exemplu, șansele să ai probleme de supraîncăzire iarna afară sunt foarte mici, iar vara dacă ții telefonul pe post de GPS la încărcat în mașină și bate soarele în el vei observa că cel mai probabil încărcarea va fi întreruptă sau telefonul se va stinge.

Diferite setări

Pe lângă cele menționate mai sus există și alte setări ale telefonului care pot duce la încălzirea lui. Spre exemplu, Bluetooth, Wi-Fi, Locația și Datele Mobile folosesc resurse suplimentare și senzori a-i telefonului care produc căldură.

- Advertisement -

Ce probleme poate crea supraîncălzirea telefonului

Principala problemă cretă de faptul că telefonul se încălzește excesiv de mult este faptul că acesta devine mult mai încet deoarece sistemele de protecție limitează procesorul și celelalte componente pentru a nu se arde.

De asemenea, și bateria are foarte mult de suferit și în unele cazuri vei observa că telefonul se stinge automat dacă este prea fierbinte pentru a evita topirea unor elemente din interiorul lui care pot intra în contact cu bateria și care o pot face pe aceasta să explodeze.

Ce trebuie să faci dacă se încălzește telefonul în mod constant

Dacă problemele par să fie serioase și sunt cauzate de baterie atunci când nu este la încărcat trebuie să ajungi cât mai repede cu el la service. În cazul în care crezi că alt factor este responsabil de supraîncălzirea telefonului am pregătit o listă de recomandări pentru optimizarea lui.

  • Șterge sau dezactivează aplicațiile inutile pe care nu le mai folosești. Pe lângă faptul că pot rula în fundal, fapt ce duce la încălzire telefonului, acestea ocupă spațiu și adesea își pot face update-uri enervate.
  • Evită încărcarea telefonului cu alte încărcătoare decât cel original.
  • Oprește întotdeauna bluetooth atunci când nu îl folosești. Acest lucru te ajută foarte mult și pe partea de securitate deoarece hackerii găsesc adesea căi de intrare în telefon prin bluetooth.
  • Nu expune telefonul direct la soare deoarece pe lângă problema cu încălzirea poți strica bateria și ecranul.
  • Obișnuiește-te să închizi aplicațiile deschise de fiecare dată când termini de folosit telefonul.
  • Vezi dacă ai ultima versiune de software instalată și dacă nu fă-i un update. Dacă problema este din cauza componentei software a telefonului cu siguranță va fi rezolvată la unul dintre update-uri.
  • Atunci când folosești telefonul pe post de navigație în mașină evită să-l ții în soare sau în aer cald.

Sper ca acest articol să te ajute să înțelegi de ce se încălzește telefonul tău prea mult uneori și când este cazul să-ți faci griji și să mergi cu el la service.

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!