Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum afli cine te sună cu număr necunoscut pe Android și iPhone

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut pe Android și iPhone

- publicat pe

Sunt sigur că de multe ori ți-ai dorit să afli cine sună cu număr necunoscut sau măcar ca telefonul tău să afișeze un număr de telefon, nu să scrie număr privat sau unknown caller.

În majoritatea cazurilor cei care sună cu număr privat se plictisesc acasă și au chef de glume. Tocmai din cauza asta ar fi bine să știi care este numărul lor pentru a-l bloca sau pentru a face o reclamație în cazul în care de partea cealaltă a firului se află un mesaj de amenințare.

Timp de câteva zile mi s-a întâmplat și mie să fiu sunat cu număr necunoscut doar pentru a fi înjurat de cineva. Nu e deloc plăcut și am început să caut cum pot afla cine este persoana în cauză pentru a-i trimite un mesaj înapoi să înceteze sau pentru a face o reclamație la poliție.

- Advertisement -

Am descoperit o aplicație pentru Android care se numește Truecaller și cu ajutorul ei am aflat și numărul care mă apela, dar și identitatea persoanei. Partea bună este că după ce i-am dat mesaj apelurile au încetat și nu a fost un caz grav, doar se plictisea acasă…

Cum funcționează Truecaller?

Această aplicație este disponibilă atât pentru telefoanele cu Android, cât și pentru iPhone și tot ce trebuie să faci este să o descarci, fie din Magazin Play sau din Appstore.

După instalarea acesteia vei urma câțiva pași de configurare și trebuie să îți dai acordul ca Truecaller să funcționeze ca un manager pentru apelurile și mesajele din telefon.

Un punct în minus pentru aplicație este că trebuie să îți împărtășești agenda cu aplicația. Astfel, numerele salvate în agenda ta sunt adăugate unei baze de date de peste 2.5 miliarde de numere de telefon.

Eu am încercat aplicația înainte de era GDPR și nu știu cât de legală este în momentul de față. Dacă vrei să o folosești oarecum legal te sfătuiesc să ai contactele salvate pe adresa de gmail și în momentul în care instalezi aplicația să oprești sincronizarea lor. Astfel, agenda ta va avea 0 contacte și nu vei împărtăși nici o informație ce ține de GDPR cu aplicația.

Truecaller a funcționat foarte bine de fiecare dată când am vrut să aflu cine mă sună cu număr privat și chiar dacă am folosit-o doar de câteva ori pot să o recomand deoarece știu că își face treaba cum trebuie.

O altă funcție interesantă este verificarea numerelor de tip spam. Această funcție este de foarte mare ajutor atunci când ești sunat des de comercianți online sau de oameni care vor să facă sondaje online și nu vrei să le răspunzi la telefon. Cu toate astea, poți pur și simplu să răspunzi o dată și să le ceri ștergerea numărului tău din baza de date.

Concluzia este că avem soluții pentru cei care vor să afle numărul necunoscut care îi sună și aplicația de mai sus este doar una dintre ele. Pentru altele sunt sigur că veți găsi mai multe informații la o căutare pe Google sau dacă faceți o cerere către operatorul de telefonie mobilă la care sunteți abonați.

- Advertisement -

Dacă știi și alte metode de aflare a numerelor private lasă un comentariu ca să ajutăm cât mai multe persoane aflate în căutare.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button