Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce sunt luminile de drum

Ce sunt luminile de drum

Luminile de drum, denumite și fază lungă, sunt proiectate pentru a ilumina o distanță lungă pe drum în fața vehiculului. Acestea sunt mai puternice decât luminile de întâlnire și sunt menite să îmbunătățească vizibilitatea pe distanțe mari, în special pe drumuri slab iluminate sau în condiții meteorologice nefavorabile.

Când se folosesc luminile de drum?

Luminile de drum se folosesc, atât în localități, cât și în afara acestora în funcție de gradul de iluminare al drumului. În special, acestea sunt folosite noaptea, în afara localităților deoarece gradul de iluminare al drumurilor este scăzut.

Cu toate acestea, luminile de drum sunt foarte puternice și pot deranja șoferii care vin din sens opus sau pe cei din fața ta. De aceea, este crucial să folosești luminile de drum cu responsabilitate și să respecți regulile de circulație care cer ca șoferii să oprească luminile de drum (faza lungă) atunci când se apropie de un alt vehicul care vine din sens opus sau când se apropie de un vehicul aflat în fața lor, pentru a evita orbirea celorlalți șoferi.

- Advertisement -

Luminile de drum, asemenea altor tipuri de faruri, sunt în general de culoare albă deoarece aceasta oferă o vizibilitate bună și este mai puțin probabil să distragă sau să deranjeze alți șoferi decât alte culori. Cu toate acestea, unele vehicule pot avea luminile de drum de culoare galbenă, în special în țările unde această culoare este preferată sau necesară prin lege.

Indiferent de culoare, important este să folosești luminile de drum cu responsabilitate, ținând cont de condițiile de drum, de condițiile meteorologice și de ceilalți șoferi.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!