Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este rezoluția WUXGA 

Ce este rezoluția WUXGA 

- publicat pe

Probabil ai văzut acest tip de rezoluție în descrierea unui monitor și te-ai întrebat ce este și cum se compară cu Full HD, HD, 2K sau 4K. Ei bine, în acest articol vorbim despre ce este WUXGA și beneficiile pe care le aduce monitoarelor de productivitate.

Ce este WUXGA?

WUXGA este abrevierea de la widescreen ultra extended graphics array și are o rezoluție de 1920 x 1200 pxeli, cu un raport de imagine de 16:10.

Iată cum arată rezoluția WUXGA în comparație cu celelalte tipuri de rezoluții populare pentru display-uri.

- Advertisement -
4K3840 x 2160
2K2560 x 1440
WUXGA1920 x 1200
Full HD (1080p)1920 x 1080
HD (720p)1280 x 720

După cum se poate observa, lățimea este exact aceeași ca în cazul Full HD, dar lungimea este mai mare cu 120, ceea ce înseamnă că monitorul permite afișarea mai multor informații dintr-o dată pe verticală.

Monitoarele WUXGA au un raport de 16:10, în timp ce monitoarele HD, Full HD, 2K, 4k, au un raport de imagine de 16:9.

Pentru ca diferența dintre aceste două rezoluții să fie mai clară, am generat o imagine cu un raport de 16:10 peste care am adăugat raportul de 16:9 cu un gri mai deschis. Astfel, partea colorată cu gri din josul imaginii de mai jos este ceea ce câștigi în cazul unui monitor WUXGA.

WUXGA vs fhd

Beneficiile WUXGA 

WUXGA are ca principal beneficiu faptul că îți permite să vezi mai mult dintr-un document fără să mai dai scroll. Același lucru este valabil și în cazul graficelor sau paginilor web. Așadar, dacă vrei un monitor pentru productivitate, unul cu display WUXGA s-ar putea să fie o alegere potrivită pentru tine.

Așadar, acum știi ce este WUXGA și cum se prezintă în raport cu celelalte tipuri de rezoluții, iar dacă vrei să mă ajuți să scriu mai multe articole de genul acesta, poți da un share ca să creștem traficul de pe site.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button