Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Ce este WhatsApp

Ce este WhatsApp

- publicat pe

Comunicarea joacă un rol esențial în viața noastră de zi cu zi și în acest articol vorbim despre ce este WhatsApp, aplicația care face comunicarea mai ușoară.

Ce este WhatsApp

WhatsApp este o aplicație de mesagerie instant care permite utilizatorilor să trimită mesaje text, vocale și multimedia către alți utilizatori, folosind conexiunea la internet. Aceasta fost lansată în 2009 de către Brian Acton și Jan Koum, fiind achiziționată ulterior de Meta, compania din spatele Instagram și Facebook.

Ce oferă WhatsApp

În cele ce urmează îți voi spune cum poți instala aplicația pe telefonul tău și care este procedura de înregistrare și vorbim despre câteva dintre cele mai importante funcții ale acesteia.

- Advertisement -

Instalare și înregistrare:

Pentru a începe să utilizezi WhatsApp, trebuie să descarci aplicația din magazinul de aplicații. După instalare, trebuie să te înregistrezi cu un număr de telefon valid deoarece acesta va deveni modalitatea de conectare în aplicație și cu ajutorul lui te vor identifica prietenii.

Contacte:

WhatsApp utilizează lista de contacte a telefonului pentru a identifica persoanele din agendă care au aplicația instalată pentru a-ți permite să-i contactezi.

Conversații individuale și de grup:

După ce ai identificat prietenii care folosesc ei aplicația poți începe conversații individuale cu fiecare dintre ei sau poți crea chiar grupuri de discuție pe diferite subiecte.

Mesaje text și multimedia:

Pe lângă mesajele text, WhatsApp permite trimiterea fotografiilor, videoclipurilor și a altor fișiere media sau de alt tip (exemplu pdf-uri) către prieteni.

Apeluri și apeluri video:

Pe lângă cele menționate mai sus, WhatsApp permite efectuarea de apeluri vocale și video cu prietenii. Aceste caracteristici sunt extrem de utile pentru a rămâne conectat cu cei dragi, indiferent de distanță sau pentru a face o videoconferință pe fugă.

WhatsApp a câștigat popularitate datorită faptului că este o aplicație gratuită de mesagerie ușor de folosit și compatibilă cu aproape toate device-urile care au un număr de telefon asociat.

Ușurința de utilizare:

Interfața simplă și intuitivă face ca WhatsApp să fie accesibil pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau experiența tehnică.

Conectivitate globală:

WhatsApp funcționează cu ajutorul conexiunii la internet, ceea ce înseamnă că nu se aplică tarifele internaționale pentru apelurile peste hotare.

- Advertisement -

Siguranță:

Conversațiile pe WhatsApp sunt criptate, fapt ce oferă un plus de securitate pentru ca mesajele tale să nu poată fi descifrate de altcineva.

Varietatea de funcții:

Cum spuneam și mai sus, aplicația nu s-a oprit la a oferi doar oportunitatea de a comunica prin mesaje de tip text cu prietenii, ci a adăugat pe parcursul timpului diferite funcții pentru a rămâne relevanta pentru utilizatori.

Așadar, putem concluziona că WhatsApp este o aplicație de mesagerie care a revoluționat modul în care comunicăm și continuă să fie un instrument esențial în menținerea legăturii cu cei dragi, cunoștințe, colegi de muncă sau clienți, indiferent de distanță.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button