Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Cele mai bune aplicații de învățat limbi străine

Cele mai bune aplicații de învățat limbi străine

Cunoaștere unei limbi străine vine cu o suită de beneficii. Fie că îți planifici o vacanță și vrei să reții câteva expresii uzuale, să te muți într-o altă țară sau să aplici pentru un job unde e necesară o anumită limbă, poți învăța eficient și într-un timp foarte scurt, prin intermediul aplicațiilor.

Dacă înaintea apariției internetului și a dispozitivelor smart, aveai nevoie de ghiduri de conversație, dicționare și cursuri private pentru a învăța o limbă străină, acum o poți face simplu, direct de pe telefonul tău. Există o multitudine de aplicații, gratuite, pe care le poți încerca, iar în acest articol ți le vom indica pe cele mai bune, care să te ajute să îți atingi obiectivele în materie de învățare.

DUOLINGO

Rating: 4.8

- Advertisement -

Descărcări: +100 milioane

Duolingo este cea mai populară aplicație cu care poți învăța o limbă străină, având cel mai mare număr de descărcări. Aplicația include exerciții de vocabular, scriere, ascultare și vorbire, precum și scurte povești care să te ajute să vezi ce fel de expresii se folosesc în anumite situații specifice. 

Aplicația vine și cu o interfață atrăgătoare, fiind ușor de utilizat și de urmărit fiecare lecție în parte. La finalul fiecărei lecții primești o recompensă cu care poți achiziționa haine pentru mascota aplicației (bufnița verde) ori chiar mai multe șanse de a face greșeli fără să îți pierzi progresul.

Duolingo îți poate trimite notificări să îți amintească atunci când e momentul pentru o lecție nouă și te încurajează să înveți ceva nou zilnic. De asemenea, există diverse provocări în care te poți înscrie pentru a marca 7, 14 sau mai multe zile de învățare, unde îți poți urmări evoluția și inclusiv poți vedea cum se descurcă alți utilizatori care au decis să învețe o limbă străină.

Cu Duolingo poți învăța engleză, franceză, spaniolă, germană, japoneză și multe alte limbi, inclusiv High Valyrian, limba vorbită de personajele fictive din serialul Game of Thrones. Dacă vrei să o încerci, o poți descărca gratuit din App Store și Play Store. 

Duolingo este o aplicație gratuită?

Da, poți folosi Duolingo gratuit, însă varianta plătită elimină reclamele îți oferă acces la mai multe exerciții.

BABBEL 

Rating: 4.5

Descărcări: +50 milioane

- Advertisement -

Babbel este aplicația ideală pentru începătorii care își doresc să depindă în timp record abilități conversaționale într-o limbă străină. Lecțiile au o durată de 10, 15 minute, uneori chiar mai scurte de atât. Exercițiile acoperă ascultarea, vorbirea, cititul și scrisul, adaptate situaților reale în care ai putea utiliza cuvintele sau expresiile învățate. 

Avantajul la Babbel este că oferă o funcție de recunoaștere a vorbirii, care ajută la dezvoltarea unei pronunții corecte, ca a unui vorbitor nativ. De asemenea, ca și în cazul Duolingo, aplicația îți trimite notificări care să îți amintească să faci exerciții și poți seta ca lecțiile să meargă în orice ritm te simți tu confortabil. Fie că vrei să repeți timp de ore în șir zilnic, sau doar 5 minute, e strict alegerea ta. 

Pe lângă aplicație, creatorii Babbel oferă acces și la lecții live de învățare, care imită cursurile de limbi străine, un podcast, precum și o revistă online cu articole dedicate celor care vor să își dezvolte cunoștințele.  

Cu ani în urmă, Babbel era cunoscută mai mult printre utilizatorii care își doreau să învețe spaniolă rapid, însă aplicația oferă exerciții complete și pentru alte limbi străine, precum franceză, italiană, poloneză, turcă, daneză și multe altele. 

Pot învăța gratuit o limbă străină cu Babbel?

Aplicația o poți descărca din AppStore sau Play Store și testa gratuit timp de 7 zile. După perioada de testare, va trebui să alegi un pachet de 3, 6 sau 12 luni, cu un cost de 7-14 dolari pe lună, în funcție de oferta aleasă. 

BUSUU 

Rating: 4.8 

Descărcări: +10 milioane

Aplicația Busuu oferă lecții de învățare pentru 14 limbi străine, printre care, spaniolă, italiană și japoneză, iar spre deosebire de celelalte din listă, oferă acces și la o comunitate de vorbitori nativi. 

Fie că alegi să înveți de la nivelul de începător sau de avansat, cu Busuu vei primi feedback de la vorbitori nativi cu privire la progresul tău, iar exercițiile sunt adaptate nevoilor din viața de zi cu zi. 

Pentru a învăța mai ușor și într-un mod chiar fun, aplicația îți pune la dispoziție exerciții foarte interesante, precum articole reale din ziare pe care să le analizezi, ori cuvinte noi în japoneză prin intermediul poveștilor manga. 

Felul interactiv în care sunt construite lecțiile te ajută nu doar să memorezi cuvinte, ci să deprinzi propoziții întregi, pe care să le poți utiliza într-o discuție cu un cetățean străin, ori chiar într-o vacanță. 

De asemenea, aplicația oferă și versiunea business, dedicată antreprenorilor care își doresc ca întreaga echipă să învețe una sau mai multe limbi străine într-un mod rapid și ușor de pus în practică. 

În aplicația Busuu îți poți personaliza planul de studii și opta pentru ritmul potrivit rutinei tale. Cursurile sunt în mod constant actualizate și includ persoane reale, alături de care să înveți și să îți dezvolți abilitățile în materie de scris, citit, vorbit și înțelegerea unui text/ audio.

Pot folosi gratuit aplicația Busuu?

Poți folosi versiunea gratuită, însă este limitată din punct de vedere al lecțiilor. Dacă alegi varianta premium, pentru acces la toate lecțiile, trebuie să achiți în jur de 5-14 dolari pe lună, în funcție de oferta aleasă. 

MONDLY 

Rating: 4.8

Descărcări: +10 milioane

Mondly este o aplicație cu o interfață atractivă, fiind disponibilă și o versiune dedicată copiilor. Cu ajutorul ei poți învăța una dintre cele 33 de limbi străine disponibile, prin lecții de vocabular, gramatică și pronunție. 

Dacă îți dorești să îți îmbunătățești abilitățile conversaționale, aplicația Mondly îți pune la dispoziție un chatbot cu care poți exersa, fie că ești începător, avansat, student sau un angajat care își dorește să își impresioneze colaboratorii străini cu skill-urile sale. 

Spre deosebire de cursurile clasice, de la școală, unde învățai niște cuvinte și reguli de gramatică pentru ca la final de an să îți fie teamă să legi 2 cuvinte, Mondly vine cu o abordare diferită. Aplicația te introduce în lumea învățării printr-o conversație dintre două persoane, care include cuvintele de bază, dar care te și ajută să auzi cum sunt pronunțate și utilizate. 

Aplicația te ajută să construiești rapid propoziții și să le folosești în discuții uzuale, iar funcțiile de recunoaștere a vocii și de memorare te vor ajuta să înveți eficient, într-un timp relativ scurt, la ce oră din zi, sau din noapte, îți dorești. 

Mondly este o aplicație de învățare limbi străine gratuită?

Primele 6 lecții pentru o singură limbă străină sunt gratuite, dar apoi va trebui să alegi plata unui abonament de 10 dolari pe lună pentru a debloca și restul lecțiilor. 

MEMRISE

Rating: 4.7

Descărcări: +10 milioane

Memrise este probabil cea mai interesantă aplicație de învățare limbi străine, deoarece conține o multitudine de cursuri, iar pe unele dintre ele le-au inventat chiar utilizatorii. Unele lecții sunt preluate chiar din manualele folosite în programa școlare, în timp ce altele provin de la nevoile pe care utilizatorii le-au sesizat în timpul învățării.

Aplicația este construită cu focus pe conversații, pentru ca tu să poți aplica în viața reală ceea ce înveți, nu doar să memorezi niște expresii. Pentru a începe, trebuie să setezi nivelul dorit și să alegi tipurile de conversații pe care vrei să le înveți. Vei începe apoi, treptat, să faci exerciții de vocabular și de construire a propozițiilor, dar vei asculta și nativi vorbind, pentru a te familiariza cu diverse accente.

Pe lângă lecțiile interactive și ușor de finalizat, Memrise vine și cu un tutor AI, intitulat MemBot, care te va ajuta să îți practici vorbirea. MemBot îți va oferi feedback în privat, pentru ca tu să știi ce ai de îmbunătățit, înainte de a începe o conversație reală cu un vorbitor nativ. 

Câteva exemple de conversații pe care le vei putea învăța în aplicație includ situații precum comandatul la restaurant, realizarea unei rezervări la hotel, sau chiar statul la povești cu un prieten pe subiecte diverse.

Pot învăța o limbă străină gratuit cu aplicația Memrise?

Memrise oferă și opțiunea de lecții gratuite, dar dacă vrei să înveți mai multe și să scapi de reclame, poți opta pentru varianta premium, contra unui cost de 15 dolari pe lună. 

Acestea sunt aplicațiile pe care le recomandăm, dar dacă folosești alte aplicații de învățat limbi străine ni le poți recomanda în comentarii și le vom încerca pentru a le adăuga și noi în articol.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,062UrmăritoriÎmi place
1,252UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Parteneri
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!