Aplicații de editat fotografii pe Android

0

În ultimul timp numărul fotografiilor needitate care ajung să fie postate pe rețelele sociale este din ce în ce mai mic și preconizez că în viitorul apropiat tinde spre zero.

Tocmai din acest motiv am pregătit acest articol în care voi vorbi despre patru aplicații de editat fotografii direct de pe telefonul tău cu Android.

Snapseed | VSCO | Lightroom | PICNIC

Editeaza fotografiile de pe Android

Snapseed este poate cea mai folosită aplicație de editare foto pentru mobil și oferă o gamă variată de funcții.

Dacă ar fi să aleg doar o aplicație de editat cu siguranță aceasta ar fi Snapseed.

Cum funcționează și ce oferă?

De îndată ce adaugi o fotografie poți aplica și un filtru de genul portret, accentuate, black and white, etc. Aceste filtre pot servi drept punct de start pentru editare, dar din experiența personală vă pot spune că nu de puține ori am folosit doar filtrul pop plus ambianță și fotografia a fost gata de postat.

Pe lângă filtre, Snapseed oferă o grămadă de alte funcții cum ar fi cele de bază (contrast, luminozitate, white ballance, saturație, highlights, shadows, clarity, ambianță, diferite ajustări de redimensionare, îndreptare sau de tăiere a fotografiilor), dar și instrumente pentru a edita selectiv culorile din fotografie, expunere dublă și healing brush pentru a scoate obiecte nedorite din fotografie.

De asemenea, poți adăuga text, rame, vinietă sau HDR fotografiilor.

VSCO este tot una dintre cele mai folosite aplicații de editare foto, dar diferența dintre aceasta și celelalte este că VSCO se bazează foarte mult pe filtre.

Funcțiile de bază pe care le vei găsi în VSCO sunt: contrast, luminozitate, white ballance, saturație, highlights, shadows, clarity, diferite ajustări de redimensionare, îndreptare sau de tăiere a fotografiilor.

Filtrele pe care le folosesc cele mai mult sunt: A4, A5, A6 și HB1, HB2, HB3.

Le-am găsit pe acestea fiind cele mai potrivite filtre gratuite pentru fotografiile de peisaj sau cele urbane. Pe lângă asta adaug și diferite nuanțe de culoare în shadows sau highlights pentru a da o notă mai personală fotografiei.

Lightroom CC Mobile vine cu toate funcțiile de care am vorbit mai sus, dar este important de menționat faptul că nu toate sunt gratuite și recomand să folositi această aplicație atunci când aveți nevoie să schimbati tonurile culorilor din fotografii sau să folosiți funcția dehaze.

Funcția dehaze ajută la a face fotografia mai clară pe timp de ceață sau dacă are culori foarte șterse.

PICNIC este aplicația la care apelezi atunci când vrei să schimbi cerul dintr-o imagine și alte cuvinte n-ar mai fi de adăugat.

P.S. dacă va există interes voi face un clip în care vă voi arăta cum editez fotografiile folosind aplicațiile prezentate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here