Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – decembrie 2021

Știri din tehnologie – decembrie 2021

Ne apropiem de finalul anului 2021, dar am zis totuși să mai adun și în decembrie știrile din tehnologie care mi se par interesante. Deși plănuiam o mică pauză ca să pregătesc strategia pentru 2022 n-am rezistat tentației și am deschis și articolul pentru luna aceasta.


În cadrul Gaming Marathon, streamerii și comunitățile lor de sute de mii de gameri sprijină educația copiilor de la asociația Casa Bună.

ONG-ul creat de Valeriu Nicolae are ca scop accesul copiilor din familii marginalizate la educație, astfel că în timpul maratonului, streamerii și partenerii evenimentului vor dona zeci de echipamente care să-i ajute pe cei mici să își continue studiile. Gaming Marathon are loc pe www.gaming-marathon.ro, începând cu ora 10.00.

- Advertisement -

PC-urile, laptopurile, telefoanele mobile, monitoarele și alte multe dispozitive vor veni în sprijinul programului de gamificare al asociației, care răsplătește copiii cu dispozitive dacă aceștia participă la cât mai multe ore și adună cât mai multe puncte. Participanții la eveniment pot dona și ei direct pe site-ul asociației – www.asociatiacasabuna.ro

“Implicarea este cel mai important motiv pentru care Gaming Marathon există de aproape 2 ani. Evenimentul a dovedit în mai multe ediții cât de uniți și dornici să ajute sunt gamerii din România, fie că vorbim de doctorii din prima linie, fie de copiii care au nevoie de acces la educație digitală. Iar în acest decembrie am ales să dăruim, ajutându-i pe copiii din programul Casa Bună cu zeci de pc-uri și tablete care să le faciliteze continuarea studiilor și, mai ales, să-i ajute să-și găsească o vocație.” – a precizat Tudor Dăescu, co-fondator Gaming Marathon.

“La Casa Bună, ne dorim ca toți copiii din program să aibă acces la o educație completă. Iar jocurile video sunt instrumente prin care copiii se pot apropia mai ușor de cunoaștere. Mulți dintre ei îi urmăresc pe streamerii care vor fi prezenți la Gaming Marathon și se vor bucura enorm de cadourile pe care le vor primi din partea comunității. Cu ajutorul echipamentelor primite, vom continua cu aceștia munca de mentoring în carieră. Am fi extrem de mândri ca la Casa Bună să se formeze viitori programatori sau streameri de succes.” – a declarat Valeriu Nicolae, inițiatorul proiectului Casa Bună.

Streamerii din Good Gaming League, liga creatorilor care fac gaming pentru bine, vor purta discuții despre importanța de a ajuta și a dona. Ovvy, Antonia Nuckle, IceManLucky, Gannicus, Jaxi, Tedereu, ZaSami, Mădălin și AmyClaire își vor încuraja comunitățile să se implice în discuție, iar la final vor dona tablete pentru copiii de la Casa Bună.

La maraton, gamerii au parte de educație financiară într-un mod inedit de la creatorii preferați. Aceasta lipsește atât în viața reală, cât și în jocuri, dar e o parte determinantă pentru succes în ambele. Werty (CS:GO), Tudor Buțan (FIFA), iSilent (Minecraft) și Mădălin (Clash Royale) vor oferi tips & tricks gamerilor despre cum să-și gestioneze cât mai bine banii și resursele în jocuri.


Notepad++ este ținta unor hackeri și installerele de pe site-uri necunoscute pot fi infectate cu keylogger. Sfatul meu este să-l instalați doar de pe site-ul oficial https://notepad-plus-plus.org/downloads/ (ca în toate cazurile, de fapt).


Au fost desemnați câștigătorii primei ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow by Samsung.

Aceștia sunt:

- Advertisement -
  • Premiul Iechipa PartJob din Timișoara, formată din Timariu Florin Gabriel, Vicol Denis, Danciu Denisa, Crăciun Alexandru și Liciu Darius-Ștefan.

Proiectul echipei, înscris în categoria Diversitate și Incluziune Socială, vizează dezvoltarea unei platforme de joburi part-time dedicată tinerilor începând cu vârsta de 16 ani, pentru a-i ajuta pe aceștia pe de-o parte să acumuleze experiență profesională, iar pe de altă parte să aibă satisfacția de a-și asigura o parte din venituri încă din perioada liceului.

Echipa s-a remarcat prin implicarea de care a dat dovadă, prin acuratețea cu care proiectul a fost prezentat în fața juriului, precum și prin îmbunătățirile pe care le-a adus proiectului pe parcursul cele de-a doua etape a competiției.

  • Premiul IIechipa mPower din Piatra Neamț, formată din Andronic Darius-Dimitrie, Andronic Maria, Sturzu-Cosma Smaranda, Apostol Alexandru.
  • Premiul IIIechipa Recycle:GO din Brașov, formată din Cioropariu Eduard, Cojanu Olivia Ștefania, Opriș Liviu Vlad, Sofronie Andrei Alexandru.
  • Premiul special Cool Factor Award – Andrei Bărăitaru din Constanța, pentru cea mai creativă prezentare, cu elemente de design unice.
  • Premiul special Best SpeechBianca Badea din Filiași, pentru cel mai bun elevator pitch, cu cel mai clar discurs.
  • Premiul special Best Teacher a fost acordat domnului profesor Marius Morar, pentru implicare de care a dat dovadă pe parcursul întregii competiții, ajutând și motivând constant echipa coordonată.

Instagram anunță că va reintroduce feed-ul cronologic din 2022. – We want people to have meaningful control over their experience. We’ve been experimenting with Favorites, a way for you to decide whose posts you want to see higher up, and we’re working on another option to see posts from people you follow in chronological order.

Cel mai probabil va fi undeva printr-o setare semi ascunsă care deși cronologică, nu știu dacă va arăta chiar toate postările.


Killa Fonic și Roxen au lansat melodia Crazy VALORANT.

Deși pe mine jocul nu m-a prins așa de mult ca LOL, partea lui Killa din melodie e ce trebuie.


Alexa renunță la tool-ul lor de SEO. Dacă nu știai de el până acum n-ai pierdut nimic întrucât Alexa Rank nu a fost niciodată prea exact în opinia mea.


Vești bune pentru cei deranjați de invitațiile tip spam din calendar venite pe Google Calendar. În curând vom putea controla evenimentele care sunt adăugate automat în calendar.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!