Ești aici: Calculatorescu » Filme și seriale » Seriale în spaniolă

Seriale în spaniolă

Cauți seriale în spaniolă pentru că vrei să îți exersezi spaniola sau pur și simplu îți plac acest gen de seriale? Ei bine, am pregătit pentru tine o listă cu seriale pe care le-am văzut și pe care ți le recomand cu încredere.

¿Quién Mató a Sara? (2021-2022)

Who Killed Sara?

Who Killed Sara este un serial spaniol thriller, plin de răsturnări de situație care te vor face să consideri toate personajele vinovate. Sara moare și o persoană din grupul ei apropiat este condamnată pe nedrept. Ani mai târziu, vine momentul răzbunării și nimeni din familia Sarei nu este în siguranță.

- Advertisement -

În serial joacă Manolo Cardona, Carolina Miranda, Eugenio Siller, Ginés García Millán și mulți alții. 

La casa de papel (2017-2021)

Money Heist

La casa de papel este unul dintre cele mai populare seriale în spaniolă, disponibil pe platforma de streaming Netflix. Acțiunea se învârte în jurul unui grup de hoți profesioniști, care pentru a-și ascunde identitatea își aleg porecle inspirate de capitalele unor țări. Împreună, planifică cel mai mare jaf din istoria Spaniei: 2,4 miliarde de euro. Pe parcursul celor 3 sezoane este detaliată operațiunea, implicarea autorităților, dar și cum evoluează personajele.

În rolurile principale joacă Álvaro Morte, Itziar Ituño, Pedro Alonso, Jaime Lorente, Esther Acebo, Úrsula Corberó și mulți alții. 

Berlín (2023) 

Berlin

În continuarea serialului La casa de papel, Berlin spune povestea unuia dintre cele mai iubite personaje ale seriei. Berlin, interpretat de Pedro Alonso, este un bărbat carismatic, inteligent și extrem de priceput în a-și ascunde urmele. În acest serial, poți urmări perioada de glorie a protagonistului, cu mult înainte de a jefui banca Spaniei. 

În serial mai joacă actori precum Michelle Jenner, Tristán Ulloa, Begoña Vargas, Samantha Siqueiros, Julio Peña și Joel Sánchez.

Las chicas del cable (2017-2020)

Cable Girls

- Advertisement -

Las chicas del cable este un serial al cărei acțiune este setată în 1920, într-o perioadă în care femeile nu aveau prea multe opțiuni în ceea ce privește viața profesională. Protagonistele lucrează ca operatoare telefonice în Madrid și se confruntă cu restricții severe și discriminare. Împreună, dezvoltă o prietenie și reușesc să treacă peste greutăți.

În rolurile principale joacă Blanca Suárez, Ana Fernández, Nadia de Santiago, Martiño Rivas și Yon González. 

Oscuro deseo (2021-2022)

Dark desire

Oscuro deseo este un thriller erotic, care urmărește rezolvarea unei tragedii, în paralel cu o idilă plină de mister. Personajul principal, Alma, se îndrăgostește de unul dintre studenții căreia îi predă și realizează că aventura ei este extrem de periculoasă, deoarece amantul ei este plin de secrete. Treptat, ea ajunge să pună la îndoială tot ce spun cei din jurul ei și toată lumea devine suspectă. Ce este interesant la acest serial este faptul că inclusiv protagonista are îndoieli cu privire la nevinovăția ei. 

Rolurile principale sunt interpretate de Maite Perroni, Dario Speitzer, Erik Hayser, Regina Pavón și Carlo Mestroni. 

Élite (2018-2024)

Elita

Élite este un serial despre un grup de adolescenți dintr-o școală de elită, unde are loc o crimă. Anchetatorii îi iau la întrebări pe elevi și toată lumea pare să aibă ceva de ascuns, fapt ce complică foarte mult rezolvarea cazului. Cu fiecare episod, noi secrete ies la iveală, iar elevii trebuie să facă alianțe pentru a se proteja. 

Fiecare sezon dezleagă un mister diferit, iar pe parcurs apar și dispar anumite persoane. În majoritatea episoadelor apar Omar Ayuso, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Miguel Bernardeau, Arón Piper, Claudia Salas și Georgina Amorós. 

Rebelde (2022)

Rebelde este un remake al seriei originale Rebelde de la începutul anilor 2000, despre un liceu de eltiă care încurajează elevii să urmeze o carieră în muzică. Fața de varianta originală, noul Rebelde are o distribuție variată, iar acțiunea și experiențele personajelor sunt adaptate problemelor din prezent ale adolescenților. Bineînțeles, nu lipsesc nici scenele de dans și reinterpretări ale cântecelor populare.

Din distribuție fac parte: Rebelde, Azul Guaita, Franco Masini, Sergio Mayer Mori și mulți alții. 

El inocente

The Innocent

El inocente este o mini-serie thriller, inspirată de romanul omonim scris de Harlan Coben. Povestea îl are în prim-plan pe Mateo, care după 9 ani de la un incident teribil care duce la moartea unei persoane, decide să își recâștige reputația și viața de dinainte. Din păcate, lucrurile nu sunt atât de ușoare pe cât spera și noi secrete ies le iveală. 

În rolul principal joacă Mario Casas, alături de Alexandra Jiménez, Aura Garrido și José Coronado.

Queen of the South (2016-2021)

Queen of the South este adaptarea telenovele La Reina del Sur, ambele inspirate de romanul omonim semnat de Arturo Pérez-Reverte. Sera spune povestea Teresei Mendoza, o femeie din Mexic cu o situație materială precară, care ajunge bogată implicându-se în traficul de droguri. Nu de puține ori își pune viața în pericol, dar dă dovadă de o intuiție extraordinară și forță, construindu-și astfel un imperiu. 

Rolul Teresei este interpretat de Alice Barga, iar alături de ea mai joacă Peter Gadiot, Peter Gadiot, Hemky Madera, Joaquim de Almeida și Justina Machado. 

Alguien tiene que morir (2020)

Someone has to die

Alguien tiene que morir este o min-serie thriller creată de Manolo Caro și disponibilă pe Netflix. Acțiunea are loc în Spania anilor 50, într-o perioadă în care tradiția și conservatorismul erau extrem de importante, în special pentru familiile întărite. Familia Falcón găsește o soție potrivită pentru fiul lor moștenitor, însă acesta vine acasă cu un prieten, dansator de balet, ceea ce conduce la multe priviri curioase și bârfe scandaloase în oraș.

Din distribuție fac parte Carmen Maura, Cecilia Suárez, Ernesto Alterio, Alejandro Speitzer, Isaac Hernández și Ester Expósito. 

Dacă știi alte seriale în spaniolă care ar merita să fie în această listă, nu ezita să lași un comentariu în rubrica de comentarii de mai jos și îl voi încerca pentru a decide dacă merită să facă parte din articol.

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!